Azi n-a fost sedinta de guvern. Atunci cine a imputernicit Biroul de presa al guvernului sa dea comunicatul privind Hotararea ICCJ? Cine a hotarat asta? "Referitor la motivarea dată astăzi de ICCJ, Biroul de presă al Guvernului este abilitat să facă următoarele precizări:.....Emitent: Guvernul Romaniei – Biroul de presa Data: 21.01.201"
Asta e pe site-ul guvernului! Al cui guvern? Unde s-au întâlnit să discute? Om avea un guvern din umbră şi noi nu ştim?
Asta ca asta, dar să mai şi faci pe nebunul în legătură cu Decizia ÎCCJ, să refuzi să te supui acesteia, pe lângă faptul că este infracţiune -alo, madam şefă la Parchetul ÎCCJ, în recentul caz al lui Vadim Tudor v-aţi sesizat imediat şi aţi început cercetarea penală pentru nerespectarea unei hotărâri judecătoreşti, acum ce faceţi? Nu este cumva aceeaşi speţă?- asta aduce a lovitură de stat! Pentru că la altceva te poţi gândi când executivul nu mai recunoaşte puterea judecătorească într-un stat? Când primeşti, scris negru pe alb, decizia ÎCCJ, care spune că:
- "(...) Instanta de control judiciar are in vedere faptul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 - act administrativ unilateral cu caracter normativ - produce efecte erga omnes, ca si sentinta recurata. In raport de cele amintite anterior, H.G. nr. 735 din 21.07.2010 produce efecte erga omnes, cu alte cuvinte, se refera la toate persoanele aflate sub incidenta sa: fostii militari, politisti, functionari publici cu statut special din sistemul administratiei penitenciarelor, pentru care se dispune recalcularea pensiilor", se precizeaza in motivarea magistratilor de la instanta suprema.
- "Inalta Curte apreciaza ca este corecta concluzia primei instante, in sensul ca H.G. nr. 735 din 21.07.2010 creeaza o situatie discriminatorie prin determinarea punctajului mediu anual pe baza salariului mediu brut pe economie din perioadele pentru care beneficiarii pensiilor nu au depus cereri de recalculare si documente doveditoare. In plus, (...) pentru prima data, actul administrativ cu caracter normativ prevede o asemenea modalitate de calcul a drepturilor de pensie. Ca atare, Inalta Curte retine ca actul administrativ aflat in litigiu determina o situatie care nu are o justificare obiectiva si rezonabila (...)".
- "Prin dispozitia referitoare la obligarea pensionarilor de a depune cereri de recalculare a pensiilor si a documentelor doveditoare ale veniturilor pe care le-au dobandit in decursul carierei, se realizeaza o ingerinta in dreptul lor la respectarea bunului, reprezentat de pensie".
- "Asadar, prin aplicarea art. 15 alin. 4 din Legea nr. 554/2004, modificata, masura suspendarii H.G. nr. 735 din 21.07.2010, dispusa de prima instanta, se prelungeste ope legis pana la solutionarea definitiva si irevocabila a cauzei avand ca obiect anularea acestui act administrativ unilateral cu caracter normativ"
şi tu, guvern, refuzi să te supui, e clar că nu mai vrei să recunoşti ordinea constituţională din România!
Se pune totuşi o mare întrebare: dacă în 1989, armata a trecut de partea poporului, de data aceasta poporul va fi de partea armatei? Sau vor fi în continuare unii care să spună „bine a făcut că le-au tăiat pensiile, ce au făcut să le merite?"