sâmbătă, 8 decembrie 2012

Mizerii pe ultimii metri

Mizerii pe ultimii metri

NEACŞU MARIN: USL îşi încheie campania la Craiova


USL îşi încheie campania la Craiova

 
Sala Polivalentă din Craiova a găzduit vineri 7 decembrie ora 14 o mare de roşu galben şi albastru, culorile drapelului naţional dar şi ale USL. Unii spun că e o coincidenţă, alţii că e destin, să vedem ce vor spune românii după viitoarea guvernare care se spune că ar aparţine USL. Capii USL au decis să încheie en fanfare campania electorală pentru parlamentare, la Craiova. Nu ştiu ce i-a atras mai mult, noua Sală Polivalentă, sau noua primăriţă a Craiovei ? Nu ştiu, ca simplu cetăţean, din punct de vedere estetic pot spune că ambele sunt frumoase şi aşa cum spuneam în articolele vizavi de activităţile sportive organizate aici în ultimul timp, încep să cred că organizatorii vin atraşi de toate frumuseţile Craiovei.
Spuneam că USL cu toţi greii, Antonescu, Ponta şi Constantin, având ca invitat de onoare pe Hannes Swoboda,reprezentant al parlamentarilor  socialişti europeni, a organizat aici, la Craiova  retragerea din campania electorală. Nu îmi pot ascunde sentimentul de satisfacţie că nu a participat şi cel pe care mai nou îl vedem la tv la masă cu Ponta şi Antonescu, domnul fost ministru Oprea. Inspirată lăsarea la vatră a maiorului în rezervă Oprea Gabriel grad cu care a trecut în rezervă şi singurul pe care i-l recunosc adevăraţii militari.
Prezenţa sa la Craiova ar fi creat cel puţin rumoare în sală, cu atât mai mult cu cât celor 3 preşedinţi li s-a înmânat un mesaj din partea sindicaliştilor militari îngrijoraţi tocmai de zvonul că acesta ar putea reveni la cârma armatei în viitorul guvern. O confirmare a acestui zvon adăugată la nemulţumirile legate de abureala  cu ordonanţa de urgenţă i-ar aprinde lui Ponta ceva paie în cap şi nu se ştie dacă are cască de protecţie.
Mitingul a adunat peste 5000 de oameni  sală, e adevărat în stilul caracteristic, cu oameni aduşi din comunele învecinate. Demonstraţia a făcut-o Petrică Mâţu Stoian care înainte de întâlnire a încălzit atmosfera şi a făcut apeluri insistente la cei veniţi din Moţăţei. Dacă e să luăm în calcul acest aspect, pot spune că au fost oameni puţini în sală, pentru că dacă nici în Craiova nu  se puteau aduna 5000 de olteni decât cu sprijinul celor de la sat, înseamnă că USL nu are chiar atât de mulţi  susţinători. Vom vedea însă după alegeri. Încă puţintică răbdare domnilor.
Au luat cuvântul toţi şefii partidelor din componenţa USL mai puţin ultimii intraţi, respectiv reprezentanţii UNPR care nu au fost invitaţi nici măcat alături de elevii de liceu în tricouri tricolore din spatele oficialilor. Aşa se face că domnul Bica vicepreşedinte naţional UNPR a găsit loc undeva în rândurile 3-4 ale privitorilor din faţa scenei.
Din toate cele expuse de cuvântători, am remarcat faptul că la Craiova a fost adus astăzi un elicopter SMURD care va deservi Zona Oltenia. De asemenea cu această ocazie ministrului Raed Arafat i s-a decernat titul de Doctor Honorius Cauza al Universităţii din Craiova. Un alt aspect important îl reprezintă faptul că au fost declanşată acţiunea de deschidere a licitaţiei pentru construirea autostrăzii Craiova Piteşti. Domnul Dragnea vicepreşedinte USL a venit şi domnia sa cu o veste bună anunţând că la Alşexandria s-au declanşat primele măsuri pentru stabilirea traseului şi măsurătorilor în vederea construirii unei alte autostrăzi, a sudului, pe traseul Bucureşti –  Roşiori-Alexandria- Craiova –Timişoara. Să fie într-un ceas bun, dar să nu uităm că şi drumul spre Iad e pavat cu autostrăzi neîncepute dar plătite.
Am mai aflat de la Olguţa că sfârşitul campaniei oponenţilor USL a culminat cu răspândirea unor pliante prin Craiova care înştiinţează craiovenii că primăria intenţionează să pună noi  taxe. Culmea este că anunţul este dat ca şi când ar veni din partea primăriei iar locul unde au fost difuzate aceste materiale este colegiul în care  candidează doamna Anghel şi domnul Enea. Oponenţii lor principali sunt Solomon şi Neţoiu. Concluziile să le tragă fiecare. Eu nu pot să constat decât că teama de puşcărie duce la gesture extreme care însă şi ele tot la puşcărie duc.
O altă manevră, dar de data asta a altui partid este aceea că au fost tipărite şi sunt pregătite pentru a fi introduse în urne sute de mii de buletine de vot care apoi vor îndreptăţi pe cel care strigă încă de la referendum că avem în faţă o fraudare masivă, să ceară invalidarea votului sau să se plângă doamnei Clinton că USL vrea să îi ia jucăria şi să îl trimită din nou pe nenea ăla Gordon să îi tragă de urechi pe cei doi Dala Lama. Domnul Dragnea, cel care este învinuit de fraudare  de către DNA, într-o culme a ironiei, este cel care face acest anunţ şi totodată apel la cetăţenii Craiovei, la observatorii care vor fi prezenţi la vot,  să semnaleze şi să nu permită astfel de acte. După cum se vede, lupta se duce până în ultimele secunde şi nu m-ar mira să continue şi după terminarea termenului legal. Miza este foarte mare, teama, disperarea cresc din zi în zi, perspectivele sunt  sumbre pentru cei care doresc cu tot dinadinsul să câştige pentru a se imuniza, aşa că se vor juca toate cărţile, chiar şi cele din mânecă.
Astfel s-a încheiat cel puţin oficial, din partea USL, campania pentru alegerile parlamentare. Să ne vedem la vot. Cu cât mai mulţi cu atât mai bine. Cu cât mai mulţi cetăţeni la vot, cu atât mai puţine cărţi măsluite.

Scrisoare deschisă a SCMD Craiova către copreşedinţii USL

vineri, 7 decembrie 2012
          Scrisoare Deschisă Copreședinților U.S.L,

         
         Consecvenţi în atitudine şi comportament faţă de alianţa USL, singura soluţie şi alternativă pentru a salva România de „ciuma portocalie”, fiind loiali şi devotaţi intereselor naţiunii române şi ale statului naţional unitar român, militarii rezervişti din regiunea sud-vest Oltenia, membri ai Sindicatului Cadrelor Militare şi ai Asociaţiei Militarilor „PROCONCORDIA”, au acţionat şi acţionează pentru mobilizarea la vot a tuturor cetăţenilor responsabili, asigurând astfel condiţiile câştigării alegerilor din data de 09 decembrie 2012.
       Încrezători în potenţialul şi capacitatea alianţei USL de a asigura condiţiile unei guvernări stabile şi eficiente în interesul cetăţeanului român, în forţa şi tăria de a face faţă presiunilor interne şi externe ale grupurilor de presiune ostile intereselor României, militarii rezervişti s-au alăturat încă de la constituire eforturilor acestei construcţii politice pentru coagularea şi unirea tuturor energiilor pozitive din societatea românească, capabile să înfăptuiască marea schimbare.
      Convinşi fiind de bunele dumneavoastră intenţii pentru repararea cât mai grabnică a nedreptăţilor comise de către guvernările Băsescu – Boc – Ungureanu categoriei socio-profesionale a militarilor, dar şi a altor categorii de cetăţeni, dorim să vă aducem în atenţie câteva dintre frământările noastre, legate de reformele pe care urmează să le implementaţi în instituţiile fundamentale ale statului, în administraţia centrală şi locală şi, nu în ultimul rând în societatea românească.
         Armata ca instituţie fundamentală a statului de drept trebuie să rămână apolitică şi echidistantă faţă de forţele politice din societate, promovările şi avansările în funcţie şi grad a militarilor făcându-se numai pe baza competenţei profesionale şi a meritelor şi nu pe bază de clientelism şi recomandare de partid.
       Forţa şi tăria unei armate constă în competenţa, profesionalismul şi motivarea corpului de cadre, iar pentru aceasta trebuie ca urgent să se pună capăt practicilor de intrare în sistem pe filiera „indirectă” şi a promovărilor pe bază de relaţii, în afara regulilor şi legilor în vigoare.
      Politizarea corpului de cadre şi a instituţiei în ansamblul ei constituie o gravă eroare, cu implicaţii şi consecinţe asupra democraţiei şi a statului de drept, precum şi alterarea imaginii şi relaţiilor armatei române cu celelalte armate ale statelor membre NATO şi UE.
     Conducerea armatei române trebuie încredinţată prin decizie politică unei personalităţi capabilă să înţeleagă rolul şi menirea acestei verigi importante a statului de drept, în măsură să asigure climatul şi condiţiile unei bune funcţionări a instituţiei, bun comunicator în plan intern, dar şi extern, o elită autentică a societăţii care să se impună prin pregătire profesională, patriotism, moralitate şi erudiţie.
          Simbol al statalităţii, armata se bucură de cea mai mare încredere în rândul societăţii şi pentru aceasta ea trebuie să fie condusă de către o personalitate politică credibilă şi apreciată de români şi nu de către „clienţi de partid” şi „traseişti politici” care îşi negociază obţinerea funcţiei după „reguli” şi „principii” străine onoarei şi demnităţii oricărui militar.
          Din respect pentru militarii cinstiţi şi oneşti ai acestei ţări, dar mai ales pentru prestigiul armatei, vă rugăm, domnule preşedinte, ca în viitorul guvern al României, să nominalizaţi şi să susţineţi la conducerea Ministerului Apărării Naţionale o personalitate politică în măsură să se ridice la nivelul instituţiei pe care o va administra, capabilă să înţeleagă şi continue reformele începute de către actualul ministru, dar şi să întreprindă şi implementeze altele noi, în aşa fel încât armata să devină cu adevărat profesionistă, un garant al democraţiei şi statului naţional unitar, partener credibil al armatelor din NATO şi UE.
      Dacă însă va fi nominalizată în fruntea M.Ap.N. o persoană mediocră, semidoctă şi aservită unor interese ostile instituţiei pe care o va conduce, veţi da încă o lovitură corpului de cadre în activitate şi din rezervă, contribuind astfel la slăbirea încrederii acestora în factorul politic responsabil de buna administrare a treburilor ţării.
     În schimb, dacă veţi înţelege mesajul nostru şi veţi ţine cont cu adevărat de interesele instituţiei militare, veţi contribui la întărirea unităţii corpului de cadre şi, implicit, la întărirea armatei române.
     Asigurându-vă încă o dată de întreaga noastră disponibilitate şi de întregul nostru sprijin, convinşi fiind că electoratul român vă va acorda încrederea şi votul, aşteptăm ziua schimbării în care adevărul va lua locul minciunii, profesionalismul imposturii, iar dreptatea abuzului.


            PREŞEDINTELE                                                 PREŞEDINTELE                    

FILIALEI S.C.M.D CRAIOVA               ASOCIAŢIEI MILITARILOR  „PROCONCORDIA”

Col.(r)                                                              Col.(r)

            Ioan Mişu NAON                                           George LUNGU

sursa:http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/