sâmbătă, 16 iunie 2012

PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !: Răspunsul domnului ministru Dobrițoiu

PUNCT OCHIT, PUNCT LOVIT !: Răspunsul domnului ministru Dobrițoiu: În ultimele zile au înnebunit lupii. După apariția comunicatului Ministerului Apărării Naționale cu privire la decizia Parlamentului pe l...

Mehedinti Blog online: Ministrul Apararii Nationale General-locotenent-r ...

Mehedinti Blog online: Ministrul Apararii Nationale General-locotenent-r ...: Proiectul de lege pentru modificarea art. 7 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 1/2011 , privind stabilirea unor măsuri în domeniul...

InfoMondo Militar: După recalculare şi revizuire a venit şi vremea reconstrucţiei pensiilor foştilor militari

După recalculare şi revizuire a venit şi vremea reconstrucţiei pensiilor foştilor militari
În urma deciziei noii conduceri MApN de înfiinţare a unei Comisii pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale, aceasta s-a întrunit pentru prima dată, vineri, 15 iunie, la Cercul Militar Naţional din Bucureşti.

Şedinţa, a fost prezidată de consilierul ministrului Apărării Naţionale, Simona Luminiţa Sîrbu.
Prima şedinţă, a fost dedicată detaliilor organizatorice şi de lucru, fiind convenită o foaie de parcurs a procesului de elaborare a proiectului legislativ, modalităţile concrete de colaborare, cooperare şi armonizare a resurselor de expertiză ale părţilor aflate în dialog.
Prezent la lucrările comisiei, ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat: “Cred cu tărie în această formă de colaborare, care întruneşte experienţa dumneavoastră, a celor aflaţi acum în rezervă sau retragere, împreună cu cea a militarilor în activitate, viitorii beneficiari ai unui sistem just de reglementare a pensiilor. Cred, de asemenea, că, prin operaţionalizarea acestei comisii, vom  strânge legăturile dintre structurile active şi cele din rezervă ale instituţiilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, şi vom contribui la întărirea spiritului de corp, puternic erodat de măsurile aberante luate în trecut”.
La întâlnirea de la Palatul Cercului Militar Naţional au participat reprezentanţi ai conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul pensiilor şi calităţii vieţii personalului, ai Ministerului Administraţiei şi Internelor, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Serviciului de Protecţie şi Pază şi ai Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, precum şi reprezentanţi ai asociaţiilor cadrelor militare în rezervă şi retragere care au filiale pe întreg teritoriul naţional.
sursa: http://militar.infomondo.ro/actualitate/dupa-recalculare-si-revizuire-a-venit-si-vremea-reconstructiei-pensiilor-fostilor-militari.html

Olguţa Vasilescu: “Vreau Stiinta inapoi si o voi avea de-ar fi sa rastorn Federatia cu susul in jos!”

“Vreau Stiinta inapoi si o voi avea de-ar fi sa rastorn Federatia cu susul in jos!” 

Poze “Vreau Stiinta inapoi si o voi avea de-ar fi sa rastorn Federatia cu susul in jos!”
Rep.: Felicitari pentru “meciul” extrem de greu pentru Primaria Craiova, pe care l-ati castigat la scor! V-ati asteptat la aceste rezultate?
Lia Olguta Vasilescu: Da. Fara falsa modestie, dar am calculat matematic aceasta campanie si a iesit scorul la care ma asteptam, de 5 la suta peste ce obtine Solomon. Initial, exit-poll-urile dadeau chiar o distanta mai mare si eram mirata, dar finalul a fost asa cum trebuia si speram sa fie.

Faptul ca sunteti singurul primar femeie de oras mare din Romania constituie si un motiv sa incercati sa demonstrati “ca se poate” si ca functia de edil depinde de realizari, nu de sex?
Pana la urma, care este diferenta intre un barbat si o femeie in afara de fusta si tocuri? Eu am demostrat in Parlament ca sunt peste medie, ca activitate, deci pot demonsta doar ca sunt un primar bun, nu o femeie primar buna.

Faptul ca ati facut sport de performanta va va face sa fiti mai apropiata de sportul oltean?
Am facut karate, unde am centura neagra 2 dan. Normal ca voi ajuta sportul in primul rand prin urgentarea lucrarilor la Polivalenta. Am promis ca, daca ies primar, in noiembrie aduc SuperKombat-ul la Craiova, care se va transmite in foarte multe tari si care va fi o buna modalitate de promovarea a Craiovei pe patru continente. Sunt presedinte Wako Pro Romania, cea mai mare organizatie de kick-boxing din lume, si imi doresc sa include Craiova pe harta marilor competitii de K1.

Asa se explica prezenta si sprijinul in campania electorala a lui Remy Bonjaski?
Da, cunosc o mulime de sportive de performanta din local kombat. De astfel, cred ca majoritatea practicantilor de sport au tinut cu mine in aceasta competitie, fiindca m-au resimtit ca fiind “de-a lor”.

Ce parere aveti despre situatia actuala a Universitatii Craiova?
O parere de rau cumplita! Am crescut cu performantele acestei echipe. Imi amintesc cum mergeam cu tata la hitelul “Jiul”, unde erau cazati jucatorii Craiovei Maxima, cand eram copil, ca sa le facem galerie. E mare oacat de ce s-a intamplat si traiesc si acum un sentiment de revola.

Fostul primar Antonie Solomon a mizat pe o noua echipa a Craiovei. Dumneavoastra de ce ati decis sa mergti neconditionat doar pe “Craiova Maxima”?
Eu nici nu vreau sa aud de o alta echipa pe “Oblemenco”! vreau Universitatea Craiova a mea! Am avut si Electroputere, dar fanii au ramas tot cu “U” Craiova. De ce sa infiintam alta echipa? Pentru ca asa vor unii, deranjati de performantele ei? Am vorbit cu o multime de oameni din Craiova si toti apreciaza la fel. Nu ii intereseaza Gaz Metan Severin, FC Craiova, Juventus Colentina sau mai stiu eu ce hibrid, ei vor Universitatea Craiova a lor, care nu poate fi inlocuita.

Ce informatii aveati cand ati spus ca Universitatea a fost distrusa de interese politice?
A fost vizibila ura pe aceasta echipa.

La ce sa se astepte fanii Universitatii, dar si sefii fotbalului romanesc, dupa declaratia dvs.: “Mitica si gasca de la FRF sa stie ca vin peste ei!”?
Ca in Craiova a venit un primar care ajuta echipa, nu ii pune talpi, ca este o dorinta a locuitorilor orasului, pe care eu o respect si transmit si LPF si FRF ca nu se joaca cu asta. Mitica Dragomir ma cunoaste bine, de cand am fost colegi la PRM, stie ca, atunci cand imi intra ceva in cap, merg pana in panzele albe, indiferent de adversari. Eu vreau echipa inapoi pe stadion si o sa o am, de-ar fi sa rastorn FRF-ul cu susul in jos!

Stiind ce credit important va poate aduce in Craiova planurile dumneavoastra legate de renasterea unicei Universitatea Craiova, de ce nu v-ati folosit din plin de acest atu in campania electorala?
Tocmai pentru ca sunt femeie si riscam sa nu fiu credibila pe subiect si sa para ca e doar un joc de imagine. Am castigat, acum pot spune raspicat: voi ajuta Stiinta, fiindca asta asteapta de la mine craiovenii!

Ce inseamna Universitatewa pentru dumneavoastra si care a fost primul meci pe care l-ati vazut pe stadion?
Stiinta e brand-ul orasului. Altii isi cauta un brand, noi il avem inca, in pofida tuturor celor care s-au unit sa il darame. Si cu concursul fostului primar, din pacate… La stadion, mergeam de mica. Chiar nu mai stiu cand a fost primul meci, insa stiu cat m-am bucurat si cat am suferit la o multime de meciuri.

La petrecerea alaturi de fanii Stiintei de dupa alegeri, a fost prima data cand v-ati echipat ca un suporter infocat?
E prima oara cand sunt “jucator” pentru ca am avut un tricou cu numarul unu si “Olguta”. A fost un eveniment deosebit sa vad ca sunt atat de apreciata de fanii Craiovei, si atunci, si dupa, pe forumurile de dezbateri pe subiect.

In ce relatii sunteti cu Adrian Mititelu?
Normale! Acum trei luni, spunea ca e pacat ca USL nu-I cauta adversar lui Solomon si ca o femeie nu are sanse sa il doboare. Uite ca s-a inselat! Pe mine nu ma intereseaza cine e patron, asta nu e treaba mea, ca primar. Treaba mea e sa ma ocup de stadion si sa nu las emblema echipei murdarita de jocuri politice. Cu pacatele lui, Mititelu a bagat bani in echipa si nu a vandut jucatori, ca altii. Ca patronul se cheama Mititelu sau altfel, voi sustine echipa si ma voi bate si cu el, daca interesele duc la distrugerea brand-ului orasului.

V-ati asteptat sa aveti parte de un sprijin atat de constient din partea fanilor Universitatii?
M-am asteptat ca nu-l vor sustine pe Solomon, in mod categoric, si ca nu vor inghiti gogoasa ca face el alta echipa, dar, sincer, nu m-am asteptat ca se vor mobiliza atat de tare in ziua votului. S-au prezentat la urne suporteri, cu mama, cu tata, cu sotia… Totul pentru victorie! Chiar m-a distrat replica: “Azi am fost gentlemeni!”. 
sursa: "FANATIK"