joi, 23 iunie 2011

Băsescu-securistu şi Regele Mihai

N-am fost niciodată adeptul monarhiei în România. Ca militar, n-am fost niciodată de acord cu modul în care a procedat regele Mihai la 23 august 1944, act în urma căruia zeci de mii de militari români au fost luaţi prizonieri de ruşi - trupele ruseşti de pe frontul românesc habar n-aveau de comunicatul transmis la radio - şi apoi şi-au lăsat oasele prin ţinuturile siberiene. N-am fost de acord cu modul în care s-a comportat regele Mihai până la abdicare, mai puţin problema grevei regale. N-am fost de acord cu modul în care regele Mihai s-a comportat în privinţa condamnării la moarte a mareşalului Antonescu. 
Dar să vină un securist împuţit ca Băsescu şi să-l împroaşte cu dejecţii pe regele Mihai în privinţa modului în care a fost obligat să abdice, asta întrece orice limită chiar şi pentru unul care nu este adeptul monarhiei. Măcar numai pentru respectarea adevărului istoric. Însă cum tătarul Băsescu este prost şcolit - conform propriei declaraţii -, nu te poţi aştepta la altceva de la el. Mai ales dacă ne amintim că recent - momentul nu pare a fi fost ales întâmplător, acum totul se leagă - au fost declanşate cercetări în privinţa restituirii bunurilor regelui Mihai, ştire care a trecut aproape neobservată, televiziunile insistând mai mult pe vizita Mariei Băsescu la odrasla lui Paul, cel nerecunoscut de casa regală.
Ce a făcut ieri Băsescu-securistu  nu are tratament decât la Bălăceanca, Socola sau Poiana Mare. Şi asta cât mai repede, până nu impune şi acordarea independenţei aşa-zisului ţinut secuiesc, doar pentru a putea rămâne el la putere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu