foto: romaniatv.net |
Ce-şi mai dau unii cu părerea - îndeosebi politicieni sau oameni din mass-media - cum că vezi domne, pentru că dna Shhaideh ar urma să devină prim-ministru şi vicepreşedinte al CSAŢ, se impun verificări suplimentare din partea serviciilor secrete, mai ales în ceea ce îl priveşte pe soţul acesteia. Vorbe aiurea-n tramvai, aruncate de unii care habar nu au de munca ofiţerului operativ care face astfel de verificări. Ca să nu mai zic de habarnismul total al acestora în privinţa cunoaşterii legislaţiei specifice în domeniul accesului la informaţiile clasificate.
Pe scurt, ca să n-o lungesc, dacă serviciile de informaţii ar fi avut "ceva" de spus preşedintelui Iohannis în legătură cu dna Shhaideh şi familia ei, i-ar fi spus imediat - având în vedere în primul rând rolul de prevenţie al serviciilor secrete stabilit prin legile specifice -, pentru că dumneai a fost în atenţia lor cel puţin de când a fost propusă şi numită în funcţii înalte ale statului român. Ar fi avut timp suficient să-i prezinte datele de interes operativ preşedintelui în cele peste 24 de ore de când acesta a aflat de propunerea dnei Shhaideh până la declaraţia că va desemna candidatul de prim-ministru după Crăciun.
Aşa că, mai degrabă preşedintele a fost luat prin surprindere de nominalizarea făcută de Dragnea - şi nu de PSD, sunt sigur mie-n sută de asta - şi încearcă să afle cum va reacţiona o parte a străinătăţii dacă o va desemna pe Shhaideh. Pentru că e o situaţie destul de neobişnuită, nu vezi în fiecare zi că o ţară membră UE şi NATO ajunge în situaţia de a avea prim-ministru un musulman. Pentru că România nu e totuşi Turcia, nu?
În încheiere, ca unul care am lucrat în domeniu şi am făcut nenumărate verificări pentru numirea în funcţie a unor oameni, aş avea o întrebare pentru cei care se dau de ceasul morţii cu privire la accesul dnei Shhaideh la şedinţele CSAŢ: dacă doamna candida şi câştiga alegerile prezidenţiale, cum ar fi trebuit procedat? Credeţi că abia după aflarea rezultatului alegerilor s-ar fi apucat serviciile de verificări?
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu