duminică, 3 aprilie 2011

1 aprilie: Ziua păcălelilor sau Ziua adevărului?

Şi a fost ziua de 1 aprilie, tradiţionala zi a păcălelilor la români. Numai că anul acesta s-a petrecut ceva deosebit, am avut parte de un mare adevăr, comunicat, culmea, de cel mai mare mincinos al ultimilor ani. Adică Emil Boc. Nu ştiu ce l-o fi apucat aşa deodată să fie sincer şi să ne spună adevărul verde-n faţă. Pe scurt, s-a apucat să turuie cu vestitul său debit verbal cum că după "ieşirea oficială din recesiune începând cu 1 aprilie 2011", n-are cum să curgă imediat lapte şi miere pe străzile localităţilor patriei. Ca şi cum noi. amărăştenii, chiar visam că o să umble câinii cu covrigi în coadă sau că plopul o să facă mere şi răchita micşunele, începând cu această dată. Că de, aşa ne-a fost inoculată ideea de televiziunile mogulilor, după concepţia lui Boc&co, exprimată ieri la întâlnirea tinerilor democrat-liberali: "Vedeţi cu câtă forţă distructivă televiziunile mogulilor atacă orice semn pozitiv din economie, vedeţi cu câtă înverşunare manipulează orice poate fi pozitiv. De ce fac acest lucru? Pentru că ştiu că orice lucru bun, de acum înainte, se capitalizează la PDL ...Au încercat să decredibilizeze semnul că lucrurile merg în direcţia cea bună. Ei ştiau că, de 20 de ani încoace, rezultatele de pe un trimestru se anunţă de către INS la un anumit interval de timp de la sfârşitul trimestrului. Dar au încercat să manipuleze de pe o zi pe alta, ca şi cum ar trebui imediat să curgă lapte şi miere pe străzi sau în casele românilor. Acest atac disperat al televiziunilor mogulilor îmi dă încă o dată convingerea că suntem pe drumul cel bun", zicea Boc, iar Raluca Turcan a simţit nevoia sa-l completeze spunând că "Vrem o Românie care nu este aşa cum e prezentată astăzi la ştiri, nu este România în care oamenii se îmbulzesc la cozi, în care avem 'Irinei' şi 'Monici', care au devenit modele în societate. România, prin ceea ce a făcut Guvernul Boc, a devenit o ţară care merită să fie respectată şi s-au pus bazele solide prin guvernarea prim-ministrului Boc. A devenit o ţară care are instituţii pregătite să încurajeze performanţa şi competenţa". Să mori de râs, nu altceva, când îi auzi, deşi situaţia e de plâns în realitate.
Colac peste pupăză, mai apare şi comunicatul Comisiei naţionale de prognoză, care ia uite cu ce abureli umblă:
Nu cumva ăştia sunt tot ăia care ne-au aburit în 2009 şi 2010 cu fantasticele lor prognoze de creştere economică?
Tare mult mi-ar fi plăcut ca de 1 aprilie să avem parte şi în România de o ştire precum cea de mai jos
Antena 3 | 27 Ian 2011
"Kuweit: Fiecare cetăţean va primi aproape 3.600 de dolari şi alimente de bază
Aproape 3.600 de dolari pentru fiecare cetăţean al ţării. Din păcate, nu se întâmplă în România, ci în Kuweit. Parlamentul de acolo a aprobat propunerea emirului de a da bani şi alimente de bază tuturor locuitorilor. 
Toţi cei peste un milion de kuweitieni vor primi 3.580 de dolari, dar şi alimete de bază. în următoarele 14 luni". Om avea parte cumva de aşa ceva măcar pe 13 mai, când Boc ne-a precizat că se vor anunţa oficial rezultatele economice pebtru trimestrul I al anului 2011? Mai degrabă cred că vom avea parte de ceea ce posta cineva pe site-ul Realitatea TV:
 „Noul premier aduce 9 experţi japonezi pentru posturile de ministri! Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa guvernamentală, primul ministru al României s-a gândit să aducă 9 experţi japonezi pentru posturile de miniştri. Iată numele noilor miniştri:
1. Nimika Nuimoka
2. Yaspaga Shidute
3. Vreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Winoakuma Kuosuma
6. Furatzara Kutotu
7. Bagabany Labayatu
8. Totkumita Madeskurk
9. Nufurytu Furyo”
Aşa că, dacă tot a spus Boc adevărul pe 1 aprilie, aş propune să schimbăm tradiţia, aceasta să fie ziua adevărului, iar restul zilelor din an să fie declarate zile ale păcălelilor. Printr-o ordonanţă de urgenţă, că tot e la modă, cu valabilitate măcar cât va mai guverna dumnealui.
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu