luni, 7 noiembrie 2011

Transcrierea declaraţiilor de presă susţinute de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, la finalul reuniunii CNEx 08.11.2011



Transcrierea declaraţiilor de presă susţinute de preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu, la finalul reuniunii CNEx
Dat fiind că ședința acestui Consiliu Național Executiv a fost axată în mare parte pe chestiuni de natură organizatorică, pe chestiuni de natură a organiza la nivel teritorial comunicarea, lucruri care vă interesează mai puțin din punct de vedere politic, trebuie spus, ăsta este un lucru foarte important, că s-a reafirmat hotărârea Partidului Național Liberal  și a parlamentarilor săi de a se opune categoric proiectului de lege inițiat de Cezar Preda și care conferă ofițerilor SRI puteri speciale, de investigație, de anchetă,  știți subiectul foarte bine. Noi am avut o poziție foarte clară și la dezbaterile din Cameră, vom avea aceeași poziție și la dezbaterile din Senat și de asemenea, sunt convins că acolo, împreună cu aliații noștri din PSD, deci la nivelul întregului USL, și conservatorii care au senatori, vom avea o poziție foarte tranșantă în legătură cu acest proiect. Asta din punct de vedere politic.
Dacă sunt întrebări, vă stau la dispoziție.
Jurnalist: Astăzi, coaliția de guvernământ a decis într-o ședință indexarea pensiilor și mărirea salariilor în cel de-al doilea trimestru al anului 2012. Cum vedeți acest lucru?
Crin Antonescu: Cum îl vedeți și dumneavoastră, cred, și cum îl vede toată lumea, o încercare disperată, de a promite încă o dată un lucru de care nu avem niciun fel de siguranță că va fi posibil și că va fi respectat. Dacă într-adevăr cei care guvernează, astăzi, ar fi avut respect și preocupare pentru cetățenii României, pentru toate aceste categorii de oameni afectate de așa-zisele lor reforme, ar fi respectat în primul rând legea, pentru că domnul Boc și toţi semianalfabeții care se învârt în jurul său sub denumirea de miniștrii au uitat să le spună tuturor cetățenilor români de ce nu respectă propria lor lege prin care tăiaseră cu 25% salariile temporar, până la o anumită dată. În al doilea rând este cred intenția electorală este vădită și cred că mai mult decât atât nu mai e de comentat. Mai este de comentat însă altceva, și anume că și oamenii din Guvern și primul ministru, și cei de la FMI, încearcă să vândă românilor gogoașa că acest acord cu FMI -ul și politica economică a Guvernului Boc, au întărit România, au securizat-o, și mă rog, au ferit-o de riscuri.
Nu, România este mai vulnerabilă din punct de vedere economic astăzi, și noi vom spune în acest an, cât a mai rămas, cel mult de guvernare pedelistă, vom spune toate aceste lucruri și le vom demonstra, pentru a le arăta românilor care este responsabilitatea PDL-ului, că de FMI, nu am ce să vorbesc, că acolo au vorbit colegii mei.
Jurnalist: S-a decis în partid, ce vor face parlamentarii, deputații PNL în ceea ce privește Legea asistenței sociale, a trecut tacit săptămâna trecută la Senat, iar premierul Emil Boc a venit în Parlament pentru a discuta acest subiect.
Crin Antonescu: Asta este o chestiune care se va discuta la Grupul parlamentar, poziția de principiu o știți, și este aceeași.
Jurnalist: Domnule Președinte, deocamdată nu este informație confirmată, însă PSD, a decis să îi retragă sprijinul domnului Mircea Geoană, de la funcția de președinte al Senatului, și se vehiculează informația că va fi înlocuit de domnul Titus Corlățean. Acum, dumneavoastră ați avut o declarație față de această chestiune ieri. Ce decizie va lua PNL, acum, după ce ați vorbit și într-o ședință a conducerii?
Crin Antonescu: Decizia PNL-ului nu poate fi decât una, și anume să luăm act de hotărârea PSD în această privință și să o susținem, senatorii PNL. Poziția de președinte al Senatului revine Grupului parlamentar, Grupului senatorial PSD. PSD-ul poate decide dacă domnul Mircea Geoană sau altcineva este reprezentantul PSD în această funcție și noi în calitate de aliați nu avem decât să susținem și prin vot dacă este nevoie hotărârea PSD-ului. Mai departe, nu fac comentarii la persoană, mai ales că deocamdată nu este vorba de o știre oficială, dar atunci când o asemenea știre va fi oficială, dacă va fi, nu am niciun fel de rezervă să o comentez. La revedere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu