sâmbătă, 31 decembrie 2016

SMS-ul, norocul mutului

foto: cyd.ro
Noroc că s-a inventat chestia asta cu SMS-ul, că altfel, pentru ca toată lumea să afle de desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, preşedintele trebuia să apeleze probabil la metodele străvechi de anunţare, adică prin toacă, aprinderea focurilor pe culmile cele mai înalte, olăcari şamd. Degeaba ai o cohortă de reporteri acreditaţi la Cotroceni, când mutu vrea să-şi confirme cu tărie porecla de mut aşa se procedează. Iar dacă vrei să afli ceva cu adevărat oficial, n-ai decât să stai permanent pe pagina electronică a Monitorului Oficial. Jalnic comportament.
În încheiere pe anul acesta, sper ca şi mesajul de Anul Nou să fie transmis poporului tot prin sms. Eu unul nu-mi doresc ca vreo televiziune să-l transmită, doar gândul că va trebui să-i văd iar zâmbetul ăla idiot la final va face să-mi stea sarmaua-n gât.
La mulţi ani!  

miercuri, 28 decembrie 2016

Care o fi mai propagandist al terorismului, Akram Shhaideh sau Luigi Boicea?

foto: click.ro
foto: gds.ro
Avem deci o nouă propunere de candidat din partea PSD+ALDE pentru funcţia de prim-ministru, care a plecat deja în plic către Cotroceni. Ce o ieşi până la urmă, om vedea zilele următoare.
Până atunci, nu ne-am lămurit deloc ce a fost în neregulă, oficial, cu dna Shhaideh. Păi dacă soţul dumneaei este un risc la adresa siguranţei naţionale, cum se face că e liber? Că e plin internetul despre părerile lui despre regimul sirian sau propaganda pro-Hezbollah, păreri folosite de "propaganda" internaută pentru a justifica refuzul lui Iohannis. Aşadar, dacă Akram Shhaideh este susţinător al Hezbollah, e normal oare ca el să fie liber, în timp ce pe tânărul din Craiova, Constantin Luigi Boicea, despre care se spune că a devenit adept al ISIS l-au umflat de două ori până acum? Că în cazul lui Boicea, ÎCCJ a decis ieri menţinerea cercetării în stare de arest preventiv, fiind suspectat de propagandă ISIS, după cum ne-a informat Mediafax . 

marți, 27 decembrie 2016

De ce merită unii scuipaţi

sursa foto: lefrigaro.ro
Vă aduceţi aminte cum tot apăreau, apar şi o să mai apară unii pe la TV să ne spună - când guvernul făcea "boacăne" care stârneau mânia populaţiei - chestia aia cum că ""vai, vai, cum să dăm guvernu jos, vreţi ca România să intre în criză, să se prăbuşească economic şi financiar şamd"?
E, uite acu avem o criză politică majoră, dar mai ales, avem un guvern în funcţie care nu-şi poate exercita pe deplin atribuţiile, gestionând doar treburile curente ale ţării. Nu mă mai refer la cauze, sunt arhicunoscute deja. Şi a trecut deja mai mult de o săptămână de când suntem în situaţia asta, cu şanse mari ca criza să se adâncească, dacă coaliţia majoritară din Parlament va decide în final să-l suspende pe preşedinte pentru decizia de azi.
Şi uite totuşi că deşi suntem în criză politică de joia trecută, ţara şi-a văzut de drumul ei şi nu a dispărut de pe hartă, oamenii obişnuiţi şi-au văzut liniştiţi de traiul zilnic. Aşa că dacă de acu-nainte mai vedem vreun bou d-ăsta politic care mai încearcă să ne prostească cu chestia aia de la începutul articolului, merită să-l tratăm doar cu un scuipat fix între ochi.

sâmbătă, 24 decembrie 2016

Dacă Shhaideh câştiga prezidenţialele, când se apucau serviciile s-o verifice?

foto: romaniatv.net
Ce-şi mai dau unii cu părerea - îndeosebi politicieni sau oameni din mass-media - cum că vezi domne, pentru că dna Shhaideh ar urma să devină prim-ministru şi vicepreşedinte al CSAŢ, se impun verificări suplimentare din partea serviciilor secrete, mai ales în ceea ce îl priveşte pe soţul acesteia. Vorbe aiurea-n tramvai, aruncate de unii care habar nu au de munca ofiţerului operativ care face astfel de verificări. Ca să nu mai zic de habarnismul total al acestora în privinţa cunoaşterii legislaţiei specifice în domeniul accesului la informaţiile clasificate.
Pe scurt, ca să n-o lungesc, dacă serviciile de informaţii ar fi avut "ceva" de spus preşedintelui Iohannis în legătură cu dna Shhaideh şi familia ei, i-ar fi spus imediat - având în vedere în primul rând rolul de prevenţie al serviciilor secrete stabilit prin legile specifice -, pentru că dumneai a fost în atenţia lor cel puţin de când a fost propusă şi numită în funcţii înalte ale statului român. Ar fi avut timp suficient să-i prezinte datele de interes operativ preşedintelui în cele peste 24 de ore de când acesta a aflat de propunerea dnei Shhaideh până la declaraţia că va desemna candidatul de prim-ministru după Crăciun.
Aşa că, mai degrabă preşedintele a fost luat prin surprindere de nominalizarea făcută de Dragnea - şi nu de PSD, sunt sigur mie-n sută de asta - şi încearcă să afle cum va reacţiona o parte a străinătăţii dacă o va desemna pe Shhaideh. Pentru că e o situaţie destul de neobişnuită, nu vezi în fiecare zi că o ţară membră UE şi NATO ajunge în situaţia de a avea prim-ministru un musulman. Pentru că România nu e totuşi Turcia, nu?
În încheiere, ca unul care am lucrat în domeniu şi am făcut nenumărate verificări pentru numirea în funcţie a unor oameni, aş avea o întrebare pentru cei care se dau de ceasul morţii cu privire la accesul dnei Shhaideh la şedinţele CSAŢ: dacă doamna  candida şi câştiga alegerile prezidenţiale, cum ar fi trebuit procedat? Credeţi că abia după aflarea rezultatului alegerilor s-ar fi apucat serviciile de verificări?

joi, 22 decembrie 2016

Dacă Shhaideh era evreică, mai cârâia vreunul?

Dl Dragnea a propus drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe dna Sevil Shhaideh. Cetăţean român, cu origine turco-tătară şi de religie musulmană şi cu toate drepturile la purtător din punct de vedere al legii. Foarte bine, era dreptul domniei sale să nominalizeze pe cine vrea, chiar şi în dispreţul Statutului PSD, care prevede că candidatul pentru această funcţie ţine de competenţa Congresului PSD.
Numai că această propunere a inflamat negativ deja spiritele, mai ales pe reţelele de socializare şi îndeosebi în privinţa religiei doamnei candidat. N-are rost să continui să mă refer la această "problemă", nu sunt nici extremist, nici xenofob. Întreb însă doar atât, dacă cumva doamna în cauză era evreică şi de religie iudaică ortodoxă ar mai fi cârâit cineva împotrivă? Eu cred că nu.
P.S. Sper însă că doamna în cauză, după ce va primi votul de încredere în Parlament - căci sincer nu văd de ce Iohannis ar refuza propunerea lui Dragnea, în condiţiile în care doar PMP ar mai putea propune azi un candidat, probabil Băsescu ofertându-se din nou - să nu fie doar o soluţie vremelnică şi să-i cedeze apoi locul lui Dragnea, după ce acesta îşi va "rezolva" problema cu legea 90/2001. Că parcă aşa a rezultat din declaraţiile de ieri ale şefului PSD, nu?

marți, 20 decembrie 2016

Craiovenii, iar la vot?

sursa foto: stiripesurse.ro
După cum se prezintă situaţia, craiovenii or să meargă iar la vot, de data asta pentru a-şi alege un nou primar. Pentru că chestia aia cu "MULŢUMESC CRAIOVA, CONTINUĂM ÎMPREUNĂ" a expirat, dovedindu-se doar praf în ochii electoratului. Dragnea a fost suficient de clar azi, toţi aleşii locali care au obţinut mandate de parlamentari vor activa în Parlament şi-şi vor da demisia din funcţia de la nivel local. Ba chiar le-a şi dat peste nas unora dintre ei, spunându-le că nu au candidat.pentru a trage lista în sus, aceasta fiind trasă de programul de guvernare.
Aşadar, dacă Olguţa nu primeşte cumva vreo derogare de la Dragnea - că doar s-au mai vazut cazuri, Ponta cum  a candidat pentru Parlament dacă nu cu derogare -, o luăm de la cap iar. Intrebarea care se pune însă este cine va candida din partea dreptei politice. Vom avea iar "n" candidaţi sau orgoliile vor fi trecute pe planul doi şi vom avea o candidatură unică a dreptei? Dar şi mai important, or fi învăţat cei din conducerile partidelor de dreapta ceva din eşecurile în faţa PSD din cele două runde de alegeri ale anului 2016? 

duminică, 18 decembrie 2016

Profesorul Dănăilă în mijlocul neantului

A fost o lună în care activitate şi imaginea d-lui Dănăilă a fost promovată zilnic pe ecranele TV, afişe, mitinguri şi reţele sociale. Înclini să crezi că a fost ceva normal, doar a fost o lună de campanie electorală, iar domnia sa era prototipul omului profesionist şi cinstit. 
Numai că, ce să vezi, cum se terminară alegerile, dl Dănăilă dispăru brusc din peisajul public. Uite aşa, dintr-o dată, îl făcură nevăzut. Chestie normală, ar zice unii, s-a văzut clar că omul nu le are cu dedesubturile politicii. Cum să facă parte, de exemplu, din delegaţia care a mers la consultările cu preşedintele Iohannis cineva cu profilul d-lui Dănăilă?! Aşa că şi-au făcut din nou apariţia sforarii, combinagii de profesie, cooperativa într-un cuvânt. Aceeaşi pe care îi ştim de ani şi ani de zile şi care au adus PNL în situaţia jalnică de acum. Şi care nu se vor lăsa daţi la o parte cu nici un chip, după cum decurg lucrurile. 
Am scris rândurile astea gândindu-mă la o fotografie din campanie cu dl Dănăilă în mijlocul unui grup, iar cineva a scris la comentarii: "Prof. Dănăilă în mijlocul neantului". Câtă dreptate a avut respectivul!

sâmbătă, 17 decembrie 2016

Cum să crezi că poţi băga pe 20 în 5 sau 6?!

Ştiri peste ştiri despre discuţii ascunse cu Tăriceanu şi Băsescu. Ştiri care ne spun că au fost ofertaţi chiar cu şefia PNL, poate astfel se face un alt guvern, "guvernul meu" cum a zis Iohannis.
Pentru membrul obişnuit al PNL, astfel de oferte sună ca o blasfemie. Nu spun mai multe.
Dar aşa ceva e ca şi cum ai încerca, aritmetic, să bagi cumva pe 20 in 5 sau 6, ceea ce nu va da decât cu zero  în faţă şi apoi virgulă. 
Dar cum în politica nu e ca la aritmetică în multe privinţe, sunt unii care cred că astfel poţi face ca din 20 să obţii peste 50 şi îi scriu chiar şi lui Moş Crăciun în sensul acesta. Numai că se pare că anul acesta moşul a pregătit darurile pentru altcineva.
sursa foto:facebook Daniel Georgescu

joi, 15 decembrie 2016

Ia zi dl Dragnea, p-asta o stiai?

foto: stiripesurse.ro
Toata lumea moare de grija nominalizarii sau nu a d-lui Dragnea drept candidat din partea PSD pentru functia de prim-ministru.
Pana ne lamurim insa macar daca macar partidul il va nominaliza drept candidat pentru consultarile cu Iohannis, dl Dragnea si aia care-l tot dau candidat pentru funcţia de prim-ministru ar face bine sa citeasca atent si art 109 alin (2) din Constitutie care prevede ca "...Trimiterea in judecata a unui membru al Guvernului atrage suspendarea lui din functie. ..."? Asta e bonus pe langa prevederea din Legea 90/2001. Dl Dragnea e trimis in judecata in dosarul ala cu fosta sotie. 
Asa ca, chiar daca ar fi desemnat sa formeze guvernul si ar obtine si votul de incredere in Parlament, in secunda doi e suspendat de drept, prim-ministrul fiind si el membru al guvernului. 
Dar nu-i asa, parca da bine la emisiuni tv sa tii publicul in priza decat sa faci un minm efort sa te documentezi corect. Asta ca sa nu mai zic de toti aia care participa din partea partidelor sau se dau mari analisti politici, sunt la fel de bata...

Doar Pest Repeller o mai face bine PNL-ului?

foto: roinsect.ro
Mult clamata reformare a noului PNL se pare că a fost doar praf aruncat în ochii alegătorului, rezultatele alegerilor parlamentare spun totul despre credibilitatea ei. Bomboana pe colivă în acest sens se poate spune că a fost componenţa delegaţiei care a fost ieri la consultările cu preşedintele Iohannis. Să-i vezi acolo pe trei dintre arhitecţii prăbuşirii PNL în preferinţele electoratului şi mă refer la Falcă, Buşoi şi Petrache spune totul. Mă mir că în locul lui Hava nu l-au trimis pe Tase sau Mişu Voicu, ca să fie tacâmul complet. 
Dacă continuăm aşa, nu ne mai facem bine niciodată ca partid, păşim cu succes pe calea deja bătotărită de PNŢCD. Să fie oare singura soluţie achiziţionarea de aparate de tip Pest Repeller pentru îndepărtarea dăunătorilor de prin sediile partidului? Se pare că da, iar în sediile centrale de la Bucureşti ar trebui chiar câte unul pentru fiecare priză!
Altfel, nu facem decât să-i oferim în continuare subiecte lui Pătraru pentru a face zilnic mişto total pe seama noastră.

miercuri, 14 decembrie 2016

Când Constituţia e Constituţie şi preşedintele României chiar este Preşedinte

foto: psnews.ro
Discuţie între Iohannis şi delegaţia PSD pe tema desemnării candidatului de prim-ministru:
Iohannis: Bună ziua. 
Dragnea: Bună ziua.
Iohannis: Ştiţi scopul acestei întâlniri. 
Dragnea: Da, domnule preşedinte. Propunerea PSD este ca eu să fiu desemnat.
Iohannis: Bun. S-o luăm pe-ndelete. Art. 16 alin (3) din Constituţie prevede că "funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii"...
Dragnea: Dar...
Iohannis: N-am terminat. Coroborat cu art. 105 alin (2) din aceeaşi Constituţie care prevede că în cazul funcţiei de membru al Guvernului "alte incompatibilităţi se stabilesc prin lege organică"...
Dragnea: Domnu preşedinte...
Iohannis: Mai aveţi puţină răbdare, termin imediat. În consecinţă, Parlamentul României a adoptat Legea 90/2001 care prevede că "pot fi membri ai guvernului persoanele care nu au suferit condamnări penale" ...
Dragnea: Domnu preşedinte ...
Iohannis: Domnule Dragnea, aici nu suntem la dezbateri organizate de vreun post de televiziune. În consecinţă, văzând şi prevederile art. 80 alin (2) care stipulează că "preşedintele României veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice" şi consecvent în respectarea jurământului pe care l-am depus în baza prevederilor art. 82 alin (2) din Constituţia României, vă comunic că nu pot lua în considerare propunerea ca dumneavoastră să fiţi desemnat candidat pentru funcţia de prim-ministru. Dacă nu mai aveţi cumva altă propunere ...
Dragnea: Şi totuşi, PSD insistă ...
Iohannis: Consideraţi această rundă de consultări încheiată. Bună ziua!

marți, 13 decembrie 2016

Dragnea să înghită-n sec, nu poate fi prim-ministru. Deocamdată

Discuţii peste discuţii dacă Dragnea poate fi nominalizat de Iohannis drept candidat pentru funcţia de prim-ministru. Deocamdată, constituţional şi legal, nu poate. Pentru că art 102 alin (3) din Constituţie prevede că "Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică". În baza acestei prevederi constituţionale, a fost votată şi promulgată legea organică în cauză, în 2001, care prevede că cei condamnaţi penal nu pot fi membri ai guvernului. Iată textul de lege:
Legea 90/2001 privind organizarea şi funcţionarea Guvernului României şi a ministerelor, cu modificările şi completările ulterioare
."Secţiunea a 2-a Componenţa Guvernului
Articolul 2Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară, se bucură de exerciţiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnări penale şi nu se găsesc în unul dintre cazurile de incompatibilitate prevăzute în cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare."Deci Constituţia a statuat cum se procedează, lege avem în acest sens, totul e dacă vrem să o respectăm. Asta dacă tot clamăm peste tot că suntem stat de drept.Aşadar, dl Dragnea ar trebui ori să înghită în sec, ori să vadă cum va soluţiona Curtea Constituţională o eventuală sesizare cu privire la neconstituţionalitatea prevederii din legea 90/2001..Deocamdată, altcineva trebuie nominalizat candidat pentru funcţia de prim-ministru. "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie", chiar şi pentru dl Dragnea, PSD şi aliaţii săi. Aşa scrie în Constituţie la art 1 alin (5).sursa foto: librarie.ro

vineri, 9 decembrie 2016

Ce onestitate, ce sinceritate, ce transparenţă la dl Cioloş ...

foto: flux24.ro
Onestitate, sinceritate, corectitudine, integritate, transparenţă ... Cuvinte mari de care ieri s-a ales praful. Păcat, dle Cioloş. V-aţi luat înapoi cuvintele rostite acum nici două săptămâni, în interviul dat pentru Ziare.com, cuvinte care au tronat la loc de cinste pe afişele electorale din toată ţara. Cum zice proverbul, ieri v-aţi dat arama pe faţă. Cred că Gâdea jubila ieri, aducându-şi aminte că i-aţi spus că pentru dumneavoastră contează enorm să vă ţineţi cuvântul dat. Ştiţi, implicarea făţişă de ieri a dumneavoastră în campania electorală mă face să cred că Băsescu chiar spunea adevărul când ne-a povestit că eraţi în stare chiar să treceţi la socialişti pentru a putea obţine funcţia de comisar european.
Ca să nu existe discuţii, iată ce declaraţi pe 24 octombrie 2016 în comparaţie cu ce aţi spus ieri. Dar mai întâi, să vedem începutul Platformei România 100, că e vorba de acelaşi subiect:
"Am promis că nu voi candida în aceste alegeri și că nu mă voi implica politic pe durata acestui mandat. Decizia mea rămâne fermă, iar Guvernul pe care îl conduc rămâne unul independent."
24.11.2016:
"Unde sunteti dvs. in aceasta campanie, de fapt?
Eu sunt la Guvern. Nu mi-am propus sa fiu in alta parte pe perioada acestui mandat, am fost clar si am vrut sa fiu consecvent....
Am dat aceste mesaje si direct, de aceea, am acceptat sa particip la mitingul PNL, care a avut loc inainte de inceperea campaniei, de aceea, am participat la dezbaterea USR, ca sa dau acest mesaj. Fiecare pe partea lor si cu diferentele de rigoare intre cele doua partide, ele pot merge in directia pe care am propus-o si in care am dorit sa ma duc, dar m-am oprit acolo, pentru ca atat timp cat nu candidez eu, nu mi se pare firesc sa particip la campanie. ...
Deci sunteti sau nu de acord cu pozele dvs pe afisele lor? Pentru ca, vreti sau nu, asta va face actor in campanie.
Eu consider ca as fi actor in campanie daca as fi eu implicat in campanie. Si nu sunt. ..."


08.12.2016:
"...Pentru ca aceste proiecte incepute in acest an sa poata continua este nevoie sa fim in masura sa cream o majoritate parlamentara in jurul celor doua partide dupa alegerile din 11 decembrie, in jurul PNL si a USR. In felul acesta putem sa avem sustinerea politica pentru a duce la bun sfarsit proiectele incepute si pentru a continua alte proiecte si alte idei care au reiesit si au izvorat in acest an. Va invit deci sa votam cu Partidul National Liberal sau cu Uniunea Salvati Romania pentru ca acum pot spune, in sfarsit, ca avem cu cine sa ducem Romania inainte!".

surse:1. http://www.ziare.com/dacian-ciolos/premier/dacian-ciolos-despre-implicarea-in-campanie-intrarea-in-politica-si-relatia-cu-pnl-si-usr-nu-pot-sa-fiu-eficient-intr-un-proiect-in-care-nu-cred-interviu-video-1444429
         2. http://www.hotnews.ro/stiri-alegeri_parlamentare_2016-21457071-video-alegeri-parlamentare-dacian-ciolos-invit-duminica-votam-pnl-sau-usr.htm
         3. http://www.ro100.ro/

joi, 8 decembrie 2016

Vanghelie, sursă de inspiraţie?

Se duse şi campania asta. Numai poveşti cu zâne şi domniţe, balauri şi feţi-frumoşi, ce mai, o desfătare pentru cei interesaţi. Bine că azi se termină, măcar la TV.
Mi-a reţinut însă atenţia ceva răspândit pe reţelele de socializare în ultimele zile. Vă mai aduceţi aminte de afişele alea cu GARANTAT VANGHELIE? 



Uite că cineva s-a inspirat din ele, având în minte succesul lor în 2008. S-a "inspirat" doar, că nu trecu mai mult de o lună de când fu acuzat de plagiat în toată regula cu privire la un slogan electoral. 



miercuri, 7 decembrie 2016

STAREA NAŢIEI: MULȚI, DA’ SĂRACI

6 DECEMBRIE 2016
Alina Gorghiu a explicat cum se luptă ea cu pesediștii care fură şi mint și cum, într-un final, va câștiga aceste alegeri.
Dar mai întâi să înțelegem cum îi vede doamna Gorghiu pe români.

Sursa: http://www.stareanatiei.ro/2016/12/multi-da-saraci/

E greu la Antena 3, nu oricine poate fi Crin

Am fost dezamăgit aseară de prestaţia d-lui Cioloş. 
Să fii total nepregătit pentru asaltul pregătit de Gâdea, bazându-te doar pe nişte copii foto, să fii flasc, ca o moluscă, să priveşti de multe ori tâmp către interlocutor, să nu dovedeşti fermitate şi convingere în ceea ce spui. 
Să te laşi "mitraliat" din toate poziţiile şi să contracarezi, pe bune, o singură dată (chestia cu ziaristul care minte).
Nu mai continui, dar nu pot să mă întreb dacă aşa decurg  şi şedinţele guvernului sau convorbirile cu oficialii străini. Adică din poziţia "ghiocelul".
Ca să-mi revin totuşi după deziluzie, am vizionat din nou întâlnirea dintre Crin Antonescu şi Mihai Gâdea, din anul 2014. Scena de mai jos spune totul, nu?
sursa foto: roportal.ro

marți, 6 decembrie 2016

Vine Cioloş la Gâdea cu cizme de cauciuc? Dacă nu, cine îi asigură un duş portabil?

Sunt curios cum va veni încălţat dl Cioloş în seara asta la emisiunea lui Gâdea pentru a-şi face meseria. Chiar sper să-l văd încălţat cu cizme de cauciuc, că doar aşa ne spuse azi, acolo e mocirlă şi fără cizme nu de cauciuc nu-şi poate face meseria. Dar mai curios sunt dacă vine cumva cu o cabină de duş portabilă, ca înlocuitor al cizmelor. Dacă aş fi în locul celor de la Antena 3 i-aş asigura cabina de duş portabilă direct în studio, pe cheltuiala postului. Aşa, să nu zică cumva că n-a avut toate condiţiile necesare pentru a-şi face meseria. Şi să vorbească direct de sub duş, să nu-şi murdărească cumva cuvintele.

luni, 5 decembrie 2016

Şi totuşi, în ce parte o luăm dacă ne luăm după afişele electorale?

Nu ştiu cine a conceput afişele pentru campania electorală a PNL, dar e clar că am dat-o-n bară bine de tot de data asta. Dacă ne uităm doar la cel postat alăturat, vedem cum ne-am făcut de-a binelea de râs, spre amuzamentul adversarilor politici.
Cum naiba să spui că PNL duce România înainte iar PSD înapoi, când din grafică rezultă clar că PNL ne duce spre dreapta, iar PSD spre stânga (ceea ce e corect ca ideologie însă)? 
Dacă o luăm altfel, rezultă că PNL ne duce spre estul siberian, iar PSD spre vestul bunăstării!
Semnul electoral al PNL a avut dintotdeauna şi are o săgeată îndreptată în sus sub un unghi de 45 de grade, ceea ce te duce cu gândul că partidul ţinteşte tot timpul spre progres. În acest afiş (şi nu numai) săgeata direcţiei spre care se îndreaptă PNL şi România este pe orizontală, ceea ce te duce cu gândul la stagnare.
Nu ştiu dacă mai e timp să facem alte afişe, dar eu aş încerca, orice detaliu contând acum pe ultima sută de metri a campaniei electorale şi aş folosi acelaşi mesaj, schimbând orientarea săgeţilor prin rotire cu 90 de grade în sens invers a acelor de ceas. Sau aş folosi direct semnele de circulaţie consacrate pentru "obligatoriu înainte" respectiv "întoarcere":
PNL
PSD

Pe 11 decembrie puterea e în mâna cetăţeanului

Mai sunt doar 6 zile până la alegeri. Dacă nu ţi-ai stabilit încă opţiunea de vot, mai ai timp s-o faci, totul este să ai puţină bunăvoinţă şi să te informezi măcar în legătură cu cine sunt candidaţii din circumscripţia ta, dacă de citit programe de guvernare ale partidelor chiar nu ai timp. Le găseşti numele peste tot.  Şi dacă crezi că şi asta îţi mănâncă prea mult timp, când eşti în cabina de vot cu ştampila în mână n-o aplica ca un robot, uită-te în buletinul de vot măcar la primele nume propuse de fiecare partid. Poate îţi spun ceva, de bine sau de rău, dar poţi vota cât de cât în cunoştinţă de cauză. Peste o săptămână o să ştim ce ne aşteaptă timp de patru ani, zarurile fiind aruncate în data de 11 decembrie. Ştampila ne aşteaptă, totul e să vrem să punem mâna pe ea şi s-o aplicăm. 11 decembrie chiar e o zi în care puterea e în mâna cetăţeanului.

sâmbătă, 3 decembrie 2016

Sondajele de opinie, "mere otrăvite" sau "fructele speranţei"?

Avem din nou parte de nebunia sondajelor de opinie în privinţa rezultatului alegerilor. Acuzele că acestea nu prezintă date reale curg gârlă, mai ales pe reţelele de socializare. N-ar fi mai bine însă ca cineva să facă o plângere penală pentru furnizarea către populaţie de date false? Lucrurile ar putea fi lămurite rapid şi am scăpa si de manipularea cetăţeanului prin intermediul sondajelor de opinie "otrăvite". Are însă vreunul dintre competitorii electorali curaj să ridice primul piatra?
sursa foto:politicscan.ro

vineri, 2 decembrie 2016

VIDEO Discurs din Linia Întâi ținut de un băiețel de 4 ani, la Tg Mureș

Publicat in 01 dec 2016 ora 3:44 pm de radiomures
Adrian este din Gălești și are doar 4 anișori. El a venit cu părinții lui la manifestările de Ziua Națională a României din centrul Municipiului Tîrgu-Mureș, special pentru a vedea soldații și parada militară.
Video: ALIN MARIS
Adrian are un costum complet de militar cu care a și defilat, de altfel, alături de soldații … mai mari pe care îi numește ”colegii lui”.
Adrian ne-a mărturisit că își iubește neamul mai mult decât orice pe lume și ne-a demonstrat că poate ține minte un întreg discurs patriotic:
00:08
01:30
„Noi, cei din linia întâi” este un film românesc realizat de Sergiu Nicolaescu în 1986. Acțiunea filmului se petrece în 1944-1945 pe fronturile din Transilvania, Ungaria și Ceho-Slovacia.

Cristina Bulbescu

Gardul care ne desparte

Garduri. garduri peste garduri, de diferite tipuri. De ani de zile văd asta la parada militară de Ziua Naţională. Pentru "lumea bună", lănţuguri învelite în catifea sau mătase, pentru poporul spectator gratiile obişnuite ale jandarmeriei. Aşa a fost cam în toată ţara. Eu zic că nu e bine, nu dă deloc bine la imagine, mai ales că în primele rânduri au fost ca de obicei copii. 
Pe de altă partă, eu, dacă aş fi preşedinte, n-aş putea să dau mâna cu cetăţenii prin sau peste gard. Măcar de Ziua Naţională, gardurile nu-şi au locul...

Celentano, discurs despre adevărata stare a ţării

Mesajul lui Celentano chiar mi-a mers la inimă, spre deosebire de platitudinile rostite de Iohannis ceva mai devreme la Cotroceni.

miercuri, 30 noiembrie 2016

Mamă, mamă, ce reformă în privinţa salarizării bugetare

Hai că începu să se reformeze clasa politică, reprezentanţii ei în Parlament nu-şi mai măresc singuri salariile, se aplică altă politică în domeniu. Acu le dă bani grămadă guvernul, potrivit noului proiect de lege a salarizării unitare. Inteligentă chestia asta, nu? Păi cum naiba să nu dai din coate, să muşti în stânga şi-n dreapta pentru un fotoliu în Parlament, când o să primeşti nu 50 de milioane pe lună ca acu, ci 180 de milioane?
Deocamdată, nu văzui nici un candidat să ia poziţie publică în privinţa acestei măgării. Auzi, de la 50 la 180 de milioane! La restu Dumnezeu cu mila, ca de obicei!
sursa foto: evenimentvalcean.ro 

Eu la aşa ceva nu sunt părtaş

Aşa ceva chiar nu se face! O fi campanie electorală, dar totul are o limită. Cât aş fi de liberal, nu pot fi de acord cu un astfel de clip electoral. Eu nu-mi defăimez ţara de dragul unor voturi. Or fi unii dintre noi şi răi şi hoţi şi corupţi, dar nu şi ţara. Eu, ca ofiţer al Armatei Române, am depus un jurământ miltar, atât înainte, cât şi după 1989, jurând credinţă ţării mele, România. Cum să spun acum că am jurat credinţă unei ţări hoaţe şi corupte?!
Mă întreb însă, în contextul declaraţiilor de ieri ale preşedintelui Iohannis, cam ce părere o avea domnia sa despre un astfel de clip electoral? Având în vedere vestitele criterii, cine spune aşa ceva despre România ar mai merita o cupă de şampanie prezidenţială? 

Jignire grosolană de Ziua Națională
Cât de rea, hoață și coruptă este România în viziunea PNL
În ajunul Zilei Naționale a țării noastre, PNL denigrează România într-un clip electoral postat pe pagina de Facebook a partidului.
Pare într-adevăr de neimaginat că un partid care a dat țării un prim ministru așa zis tehnocrat, cu care se laudă, pe care l-a promovat inclusiv prin afișe electorale care au împânzit orașele țării, Cioloș fiind principalul său vector de imagine, poate să jignească atât de profund propria patrie și națiune.
Iată textul spotului liberal:
Există în mine (adică în România n. red.) ceva care mă face să fiu rea și hoață. Dar și ceva care mă împinge înainte, să fiu bună și să ofer mai mult. Voci care-mi șoptescsă fiu coruptă.
Dar și o lumină care mă-ndeamnă să stau dreaptă. Am clipe în care mă ascund și mint. Și clipe-care mă deschid și cred în adevăr. Dar lanțurile-mi par iarăși atât de-aproape. Și vântul din Est, e atât de rece! În curând fac 100 de ani de când m-am făcut mare. Și de 26 de ani simt că sunt liberă. Acum vreau să fiu puternică și plină de viață.Eu sunt România. Și vreau să merg înainte, nu înapoi. Oare, încotro voi merge?”
Iar în spot, vocii de femeie a României îi răspunde o voce de bărbat:
România poate merge înainte. Prin noi înșine. Dacian Cioloș și Partidul Național Liberal”.
Iar pe fundal, în timp ce e proiectat sloganul partidului, o fată cu plete blonde fluturând în bătaia ventilatorului privește, în zare, cu punct fix în dreapta ecranului.
Principalul mesaj este deci ca in Romania exista ceva profund care o face sa fie o țară rea, hoata si corupta, cu oameni care se ascund si mint. Nicidecum de vină nu sunt politicenii, dintre care inclusiv liberalii ocupă un loc de cinste, alături de alți penali notorii, condamnați de mai mult sau mai puțin timp. Noroc cu marele Cioloș care confisca pentru bugetul de stat zeci de milioane de euro de la Sanatate în vreme ce unii români mor de cancer, în chinuri groaznice, care a promovat vanzarea terenurilor agricole catre straini, care pe ultima suta de metri sustine legi prin care saracilor care nu au bani sa-si achite utilitatile li se confisca bunurile și locuintele, si ai cărui membri ai Cabinetului ar face orice sa-l interzica pe Mos Crăciun copiilor la serbări.
Ce a făcut PNL este încălcarea gravă a Constituției României care prevede la art. 30, alin 7 astfel: ”Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii”.

Acum se înțelege mai bine atitudinea Guvernului și a premierului atunci când s-a descoperit că la modificarea Codului Penal au disparut exact articolele care susțineau art. 30 din Constituție, iar 60 de senatori s-au unit pentru a reintroduce prin lege pedepse pentru încălcarea legii fundamentale în acest sens. Chiar în septembrie 2016 Guvernul României și-a precizat punctul de vedere cu privire la acest proiect legislativ. Multora li s-a părut chiar de atunci halucinant că premierul Dacian Cioloș nu a susținut proiectul în discuție motivând că „țara” și „națiunea” ar fi de fapt niște valori „esențialmente abstracte”. Atât de abstracte încât merită să le jignești?
Lavinia Ionescu

marți, 29 noiembrie 2016

De când până când preşedintele face "curăţenie politică"?

I-am făcut campanie d-lui Iohannis, l-am votat, dar nu mi-am închipuit că devenit preşedintele României va ajunge să se ocupe de "curăţenie politică". Pentru că asta ne spuse mai acu vreo două ore domnul Iohannis că face, în baza unor cutume care cică stau la baza statului de drept. Unde o fi citit dumnealui prin Constituţie chestia asta cu cutumele, Dumnezeu ştie. În Constituţia pe care a depus jurământul  domnul preşedinte, la art. 2 alin (5) scrie doar că "În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie"! Pe de altă parte, asumarea deschisă a acestei "curăţenii politice" contravine rolului de mediere al preşedintelui, atribuţie scrisă negru pe alb la art. 80 alin (2) din aceeaşi Constituţie. O astfel de declaraţie aduce mai mult cu vestita "ascuţire a luptei de clasă", domnule preşedinte! 
O merge chestia asta cu "cutumele" în alte ţări (din câte ştiu, în sistemul politic britanic ), dar nu şi la noi. Mai ales că în ce ne priveşte, aceste "cutume" ne-au adus numai necazuri, prin Parlament mai ales, chestie ştiută de toată lumea preocupată cât de cât de politica dâmboviţeană, fiind interpretată şi folosită de fapt ca o înţelegere de tip mafiot pentru rezolvarea intereselor personale ale aleşilor.
Iată însă exact ce declară preşedintele, răspunzând întrebării unei ziariste dupa şedinţa CSAŢ:

- Este Ziua Nationala, zi dedicata unor manifestari foarte vizibile, care vor sa sublinieze caracterul statului roman, de stat unitar, de stat de drept, de stat european, membru NATO. Prin manifestarile de 1 Decembrie nu dorim doar sa omagiem trecutul, ci si sa creionam viitorul Romaniei, care se bazeaza pe respectarea valorilor UE, ale NATO si toate acestea au un punct comun foarte puternic - statul de drept. Si atunci cred ca este bine sa dam semnale puternice lesne de inteles ca de la varful statului se promoveaza curatenia politica. Asta nu inseamna in niciun caz ca persoane care sunt acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate pana una-alta nevinovate, doar ca aceasta nevinovatie este un principiu pe care cu totii il respectam si consideram ca sta la baza statului de drept. Doar ca la varful politicii actioneaza si alte criterii.
- Este o cutuma in randul statelor europene ca politicienii care au probleme, indiferent ca sunt sau nu vinovati, fac un pas inapoi, dupa care pot reveni in prim-planul politicii. La noi, aceasta cutuma nu este cunoscuta si nu este bine respectata. Pentru a acoperi aceasta cutuma lacunara, am hotarat sa fac invitatiile asa cum stiti. " (Sursa: http://www.ziare.com/klaus-johannis/presedinte/klaus-iohannis-declaratii-dupa-sedinta-csat-live-1444957)
foto: acasa.ro