luni, 11 octombrie 2010

Băsescu desfiinţează opoziţia parlamentară?

Băsescianist vorbind, nu mai avem opoziţie. Aşa a stabilit Traian Băsescu, azi, la ora 12.oo, la începerea consultărilor de la Cotroceni cu reprezentanţii partidelor aflate la putere:
"Sunt probleme de interes naţional care trebuia să fie discutate, iar obiectivul meu iniţial era să armonizăm punctele de vedere ale Puterii cu cele ale Opoziţiei. Acest lucru nu este posibil, vedem, aşa că voi substitui eu Opoziţia în discuţiile cu dumneavoastră".
În aceste condiţii, înseamnă că de acum înainte parlamentarii PNL, PSD şi PC nu mai au ce căuta în Senat şi Camera Deputaţilor? Că în locul lor va fi prezent Traian Băsescu? Nu cumva însă aceasta este o uzurpare de calităţi oficiale, pedepsită de Codul Penal? Mâine-poimâine va decreta că se substituie şi partidelor aflate la putere! Adică va instaura dictatura, despre care ne vorbea în urmă cu doar câteva zile, când a hotărât să retrimită legea pensiilor în Parlament, doar că atunci făcea trimitere la liderii opoziţiei.
Mi-ar place însă să cred că va reveni asupra declaraţiei, spunându-ne (cum de altfel a mai făcut-o): Cred că eram sub influenţa băuturilor alcoolice!