sâmbătă, 21 ianuarie 2012

Filmul protestelor anti Basescu - ianuarie 2012 - Jandarmii folosesc forta

Realitatea.net: Militari în rezervă şi alţi protestatari au ieşit la proteste în Craiova VIDEO

Principalele artere ale Craiovei au fost blocate pentru o vreme de protestatari. Peste 400 de manifestanţi au fost pe străzi şi mai bine de 100 de jandarmi au fost mobilizaţi. Ulterior, sindicatul militarilor s-a alăturat protestatarilor, astfel că mitingul a strâns în jur de 1.000 de oameni.
Circulaţia a fost blocată pentru scurt timp pe principalele artere din Craiova, din cauza celor peste 400 de protestatari care au ieşit pe străzi. Manifestanţii sunt supravegheaţi de peste 100 de jandarmi. Decizia de blocare a străzilor a fost luată de Poliţia Rutieră.
La miting participă militari în rezervă. Lor li s-au alăturat şi foarte mulţi tineri care au văzut mesajele lor pe site-urile de socializare. În total, în centrul Craiovei au ajuns să protesteze peste 1.000 de oameni.
Manifestanţii scandează lozinci împotriva preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Sursa:http://www.realitatea.net/protestatarii-au-blocat-circulatia-in-craiova_906329.html#ixzz1k7Te5Y48

Miting Filiala 1 Craiova a SCMD 21 ianuarie 2012

La marșul și mitingul organizat azi începând cu ora 15.00 de Filiala 1 Craiova a SCMD și Asociația Proconcordia, s-a demonstrat ce înseamnă o acțiune pregătită de militari în rezervă profesioniști, chiar dacă actuala putere ne-a transformat în asistați sociali conform noii legi a pensiilor. Ordinea și disciplina au fost la ele acasă, dar mai important este că le-am demonstrat actualilor guvernanți ce înseamnă dialogul democratic, chiar dacă e purtat în stradă! Deși au fost invitați de col (rez) Mișu Naon să vină la tribună să-și spună punctul de vedere, niciun portocaliu nu și-a făcut apariția la microfon, deși piticul Boc urlă și acum la ei să iasă cu explicații la tv și pe stradă! În schimb, au fost prezenți și și-au exprimat punctul de vedere reprezentanții USL, ai sindicatelor din învățământ, ai foștilor deținuți politici anticomuniști, ai studenților, ai SCMD, dar și simplii cetățeni. Nici un vorbitor n-a fost huiduit, acestea fiind rezervate în totalitate guvernanților!