marți, 25 octombrie 2011

Când legea devine fărădelege

http://www.presidency.ro/?_RID=det&tb=date&id=12419&_PRID=
COMUNICAT DE PRESĂ
(24 octombrie 2011)

REF: Declaraţia de presă a preşedintelui României, Traian Băsescu


Preşedintele României, Traian Băsescu, a susţinut luni, 24 octombrie a.c., la Palatul Cotroceni, o declaraţie de presă pe teme de actualitate. Vă prezentăm textul declaraţiei de presă:
............
Întrebare: Pentru că tot vorbeaţi de prudenţă, spuneţi-mi şi mie care sunt, din punctul dumneavoastră de vedere, şansele ca anul viitor să fie indexate pensiile, aşa cum prevede legea?

Preşedintele României, Traian Băsescu: Vom stabili. Deci, când mă refer la prudenţă, mă refer la necreşterea cheltuielilor. Ce vă pot spune cert, la această oră, despre pensii este că nu se vor tăia sau impozita suplimentar pensiile. În rest, este o chestiune pe care o analizează Ministerul de Finanţe, guvernul. Deci nu se vor face reduceri, acest lucru a fost stabilit în discuţia de astăzi. 
...........
Preşedintele României, Traian Băsescu: Reduceri de cheltuieli trebuie să se facă, pentru a proteja investiţiile. Dar trebuie văzut unde sunt cheltuielile care pot fi sistate. Nu ştiu unde. Este o treabă a bugetutului de stat, a Guvernului să analizeze. Astăzi nu se putea intra în asemenea detalii.


MEDIAFAX 24.10.2011
Întrebată dacă mesajul de prudenţă maximă al premierului Emil Boc înseamnă îngheţarea pensiilor, Sulfina Barbu a răspuns că deocamdată trebuie făcute toate analizele pe ceea ce există în buget şi pe resurse.
"Nu pot să vă dau un răspuns concret până când nu vor fi conturate aceste concluzii, eu îmi menţin declaraţia că am trimis şi varianta fără indexarea pensiilor către Ministerul Finanţelor. Este o realitate, am spus-o de la început, susţin acest lucru în continuare. Este una dintre variante şi când vom finaliza discuţiile cu Ministerul Finanţelor vom ieşi şi vom explica", a precizat Sulfina Barbu.
Ca să vezi cum se leagă lucrurile în privinţa indexării pensiilor în 2012! În timp ce Băsescu răspunde cu totul altceva la întrebarea care i-a fost pusă în această privinţă şi apoi ne spune că la investiţii nu se va umbla, hop şi Sulfina care ne anunţă că ea a trimis şi propunerea pentru bugetul asigurărilor sociale fără indexarea pensiilor! Acum e clar, în 2012 pensiile vor fi îngheţate în continuare, ceea ce înseamnă că în termeni reali vor scădea întrucât puterea de cumpărare a pensionarilor nu va fi actualizată cu rata inflaţiei şi creşterea salariului mediu pentru anul 2011. Aşa este însă în România, când legea în vigoare este transformată în fărădelege de nişte incompetenţi în a aduce bani la bugetele statului! 
P.S. Dau o bere cui ghiceşte al cui este dosul din imaginea de mai jos, care trebuie pupat pentru a i se aproba investiţii în anul 2012: