marți, 18 decembrie 2012

Ruşine, Ponta! Ruşine, Antonescu!

Jenant e puţin spus în legătură cu minciunile lui Ponta şi Antonescu din ultimele zile . După ce 5 zile au negat că s-ar fi semnat ceva la celebra întâlnire "informală" de la Cotroceni de miercurea trecută, aseară au declarat că Ponta a semnat cu Băsescu un document care ne priveşte pe toţi, cu Antonescu şi Dragnea pe post de asistenţi din partea publicului. Başca că am aflat abia după alegeri că se înţeleseseră cu UDMR iar lui Oprea i se promiseseră de finul Ponta funcţii peste funcţii. Oare de asta aţi fost votaţi, domnilor, ca să continuaţi practica băsistă privitoare la bătaia de joc la adresa cetăţenilor care au bun simţ civic şi electoral? Să vă fie ruşine, deşi e puţin spus doar atât!
P.S. Oare ce guvern e acela în care unii - gen Oprea - au doar un rol simbolic, aşa cum ni s-a precizat aseară de conducerea USL? 

Cornel Nistorescu: Prefăcătorii cu Ponta și Antonescu


Prefăcătorii cu Ponta și Antonescu

 

Cornel Nistorescu
Ce surpriză poate să developeze apropierea unor oameni de drogul puterii! Nici prin minte nu-mi trecea că Victor Ponta și Crin Antonescu ar putea suferi asemenea metamorfoze. Într-un fel. În altul, bănuiam!
Nu s-a tuflit Crin Antonescu la Cotroceni ca o lalea fără apă? Nu a promovat Crin Antonescu la conducerea PNL și în ministerele care reveneau acestui partid oamenii săi de casă? E drept că Antonescu a prins PNL-ul pe picior greșit și a pus condiția ca el să își facă singur echipa. Adică să pună pe cine vrea mușchii lui în ce loc își dorește omul în cauză. Şi cel mai scrobit partid al istoriei românești, PNL-ul, a acceptat fără sa zică nici mâc.
Vrea Crin Antonesu să își numească secretara sau șoferul în funcția de ministru, de director sau de cuc la Cotroceni? O poate face! Are mână liberă de la partid. Are voie să călărească, să delege, să numească un mediocru chel în funcția de președinte interimar și să-l pună ministrul Economiei? Zice cineva ceva? Doamne ferește! Un soi de dictatură democratică funcționează ca unsă.
Vrea soția sa să își pună prietena de shopping pe un loc eligibil pentru Camera Deputaților? O pune! Așa a și ajuns Raluca Surdu deputat de Călărași? Actuala nevastă a lui Georgian Surdu, cel care i-a facilitat Elenei Udrea tot felul de achiziții de la RAPPS a ajuns în Parlamentul României. Zice cineva din PNL ceva? Doar n-o să zică Tăriceanu, îmbârligat și el cu alte două poame celebre ale liberalilor, Andrei Chiliman și Vlad Moisescu?
Zice Victor Pointa ceva? Doamne ferește! El este fericit când liberalii promovează un alt mare fals. Că în actuala campanie electorală USL-ul a primit de la electorat binecuvântarea pentru un Victor Ponta prim-ministru. Nici vorbă! Cum nu se poate mai fals. Victor Ponta a primit în Gorj un bine-meritat mandat de parlamentar în cotre-pied cu una dintre maimuțele politice cele mai periculoase ale acestor ani. Nimic mai mult. În nici un fel nu a fost votat ca premier. Nici campania electorală nu a vizat un asemenea post.
USL-ul a cerut un vot pentru Parlament și l-a primit. E drept că acum îl umple de sânge în mare grabă și cu un vizibil iz de ne-profesionalism. Dar asta este! E treaba celor doi. Au fost mandatați să formeze o majoritate. O au și o vor folosi! Dar de aici încolo lucrurile se complică. Toată presa românească și tot USL-ul au încercat să obțină de la Traian Băsescu o promisiune în avans. Că îl va numi prim-ministru pe Victor Pionta, în ciuda faptului că încă nu știam dacă Procurorul intră în Parlament sau nu, dacă scandalul cu plagiatul este închis sau se va deconta în curând sau dacă acordul dat pe tăcute OMW-ului pentru gazele de la intern este legal sau nu.
De ce s-au dus cei doi la o întâlnire informală? Pentru că le tremură fundul că nu se aleg cu nimic. De ce nu s-a dus și al treilea, Dan Constantin? Era plecat? Sau Dan Voiculescu i-a spus că îi rupe piciorele dacă umblă informal și noaptea pe la Cotroceni?
Nu știu prea multe detalii despre aceste sfori trase copilărește de doi juni ai politicii românești care se poartă de parcă ar fi tinerii purtărori de cuvânt ai acelorași persoane desemnate să călărească două partide învățate deja cu șaua.
Un lucru mi se pare clar. Că amândoi liderii USL se poartă de parcă ar fi stăpânii jucăriei politice în fruntea căreia dansează. Şi ce le trece lor prin cap cam aia urmează să se întâmple. Exact ca două cucoane care vor să arate de ce sunt în stare. Vorbesc fără să gândească și apoi înghiontesc partidele să alerge pe urmele vorbelor scăpate mai abitir precum păsăricile.
Tare mă tem că și PSD-iști și PNL-iștii nu au înțeles ce pericol enorm se află chiar la ușa celor doi președinți care îi conduc!
sursa:http://www.cotidianul.ro/prefacatorii-cu-ponta-si-antonescu-202333/

ABP –ul din fruntea României

ABP –ul din fruntea României