miercuri, 2 mai 2012

A început deja trădarea, domnule Ponta?

Așadar, n-a durat mult și generalul-izmenar a fost deja din nou reevaluat. De cel care ne spunea că nu se va discuta cu trădătorii. Rușine, stimabile Ponta! Întreabă-i pe membrii SCMD care sunt și membri PSD ce părere au despre trocul pe carel-ai făcut azi cu cel din cauza unii dintre militarii pensionari au intrat în mormânt și nu cred că vei avea parte de reacții pozitive!  
Bine măcar că reprezentanții PNL au declarat că nu sunt părtași la așa ceva, știut fiind că Biroul Permanent Naţional al Partidului Naţional Liberal a votat forma finală a documentului intitulat “Viziunea PNL în domeniul Apărării”, care la punctul 4. Obiectivele politicii de apărare, litera c. Creşterea eficienţei mecanismelor de exercitare a controlului democratic civil asupra Armatei, în domeniul legislativ prevede:
-Promovarea unui proces legislativ care sa conduca la  reconfigurarea structurii piramidale a organismului militar, si acordarea tuturor drepturilor prevazute in L 80/95, privind statutul cadrelor militare;
-Revenirea la sistemul de pensii ocupationale care sa garanteze respectarea statutului social si predictibilitatea carierei militare, de aceste prevederi urmand sa beneficieze si soldatii si gradatii voluntari. Respectand principiul neretroactivitatii unei legi, precizam cat se poate de clar ca vom mentine pensiile aflate in plata in baza legislatiei actuale. Vom elimina nedreptatea facuta fata de cei carora li s-au diminuat abuziv pensiile, acestea urmand sa revina intr-un timp rezonabil la valoarea din data de 31 decembrie 2010.
Adoptarea masurilor administrative si juridice necesare retragerii gradelor militare, ordinelor, decoratiilor si medaliilor oferite in mod oneros clientelei politice, injosind calitatea de militar si jignindu-i pe cei care o poseda pe merit;