sâmbătă, 25 septembrie 2010

S-a supărat stăpânul pe sat? Cine urmează la rând?

A început sarabanda încălcarii legilor? Mai întâi prin furtul votului la vedere în Camera Deputaţilor, apoi poliţiştii au argumentat consilierului preşedintelui (pe bună dreptate, prin Bogdan Hossu la mitingul de ieri) că sunt pe picior de egalitate cu Guvernul în privinţa nerespectării legalităţii, pentru ca azi să aflăm că nici Băsescu nu mai respectă legea (oficial, că în trecut au mai existat bârfe că ofiţerii SPP erau stresaţi de felul în care preşedintele îi lăsa să-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu pe linia asigurării protecţiei sale) în privinţa asigurării securităţii deplasării coloanei auto prezidenţiale de către Poliţia şi Jandarmeria Română! Dacă în privinţa poliţiştilor am putea înţelege că s-a supărat din cauza scandărilor acestora (pe care, orice am spune, le merită din plin), în cazul jandarmilor să fie adevărat zvonul că supărarea provine din faptul că aceştia nu ar fi executat ordinele de împrăştiere cu forţa a manifestanţilor poliţişti? Dacă este adevărat, situaţia este gravă rău şi se pare că actualul locatar al Cotrocenilor n-a învăţat nimic din lecţia anului 1989! Va anunţa oare că nu mai este nici comandantul suprem al forţelor armate (care au încă în componenţă şi rezerviştii militari) pe fondul manifestărilor de protest la care Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate a anunţat că participă?

Felicitări, domnule deputat PNL Ionuţ Stroe!

Şedinţa Camerei Deputaţilor din 21 septembrie 2010
Ionuţ-Marian Stroe - declaraţie politică cu tema "Câtă încredere mai au militarii activi şi în rezervă în clasa politică?"
Domnul Ionuţ-Marian Stroe:
"Câtă încredere mai au militarii activi şi în rezervă în clasa politică?"
Zilele trecute, mai precis în data de 15 septembrie 2010, s-a votat proiectul legii unitare a pensiilor, act juridic care afectează destinele a milioane de cetăţeni români. Nu o să abordez aspectele referitoare la modul în care s-a votat - au fost reacţii virulente ale mass-media şi colegilor din opoziţie privind fraudarea votului pe articole şi a votului final -, aşa că mă voi referi la felul în care a fost perceput acest document juridic de către pensionarii militari.
Peste 200 de militari în rezervă au protestat, duminică 19 septembrie, la o comemorare care a avut loc la Monumentul Eroilor din Păuliş, judeţul Arad, aceştia fiind nemulţumiţi de noua Lege a pensiilor care prevede trecerea militarilor în sistemul public de pensii. Este pentru prima dată - cel puţin după 1989, din câte cunosc - când la o festivitate de comemorare a eroilor militari, rezerviştii militari care participă organizează proteste. Cine are curiozitatea, îl rog să se documenteze pe internet cu privire şi la viitoarele acţiuni de protest preconizate a se organiza de către organizaţiile sindicale ale pensionarilor militari - mai ales pentru data de 25 octombrie - şi o să aibă la ce medita.
Oare ce să îi fi nemulţumit în ultima vreme încât să ajungă la astfel de forme de manifestare tocmai cei care toată viaţa au fost educaţi să asculte şi să execute ordinele comandanţilor şi şefilor? Nu cumva dispreţul cu care sunt trataţi în prezent şi faptul că nu se mai ţine cont de privaţiunile pe care le-au suportat de-a lungul întregii cariere militare? Nu cumva oare faptul că au fost făcuţi nesimţiţi, că trăiesc pe spinarea poporului nebugetar? Când au fost scoşi la pensie, unii chiar la 38 de ani şi câteva luni - imediat cum au făcut 20 de ani vechime incluzându-se în aceştia şi şcoala militară pentru a scăpa mai repede de ei -, pentru a se respecta programul de reducere a efectivelor militare în vederea aderării la NATO, i-aţi auzit protestând? Au plecat în viaţa civilă, cu speranţa că se vor respecta prevederile legale privitoare la reintegrarea lor cu prioritare în muncă şi că vor fi în continuare folositori societăţii, pentru ca după scurt timp să se trezească că li se interzice să mai muncească în sistemul bugetar dacă au pensia mai mare decât salariul mediu brut pe economie! Când a fost clasa politică corectă cu militarii României? Când a aliniat pensiile militare la legislaţia din statele membre NATO sau acum, când se caută fel şi fel de metode de a le diminua şi de a deveni astfel unicat în domeniul legislaţiei pensiilor militare? După ce în urmă cu câteva luni se anunţa că dacă se va aproba proiectul Legii unitare a pensiilor - adică cel votat în 15 septembrie 2010 - pensiile militare vor scădea cu 20-70 %, recent, ministrul apărării anunţa că pensiile militare vor creşte în urma recalculării pe baza legii 119/2010. Acum ne întoarcem la situaţia iniţială, de dinaintea promulgării legii 119/2010. Ce să mai înţeleagă pensionarii militari? Vă daţi seama câte drame s-au născut din aceste inconsecvenţe ale celor care le conduc destinele? Ca să nu mai vorbim de faptul că s-a stabilit prin lege să ceară practic singuri recalcularea, adică reducerea pensiei.