luni, 18 iunie 2012

ESO:Nedelescu, cu Craiova sau cu Sandu şi Mitică?


UNA DIN DOUĂ PROASPĂTUL CITY MANAGER AL BĂNIEI NU POATE FI ŞI POPĂ ŞI HOŢ

Nedelescu, cu Craiova sau cu Sandu şi Mitică?

Din punct de vedere moral, «Gigione» trebuie să-şi aleagă tabăra, având în vedere că la FC Universitatea Craiova are acţiuni şi CLM Craiova, iar FRF şi LPF au avut o contribuţie decisivă la dezafilierea Ştiinţei
Poze Nedelescu, cu Craiova sau cu Sandu şi Mitică?
(ESO), 17 iunie 2012, 19:11
Alegerile pentru Primăria Craiova s-au finalizat cu victoria pe linie a USL: Olguţa Vasilescu a luat la 5.935 de voturi distanţă fotoliul de primar, iar componenţa Consiliului Local este majoritară PSD şi PNL.

O problemă: Craiova! Soluţia: Nedelescu?

Dacă viceprimarii trebuiau daţi de cele două partide mari din alianţă, PSD, respectiv PNL, noua funcţie de city manager ar fi trebuit acordată unui specialist, un tehnocrat apolitic. Nedelescu are meritele şi calităţile lui, pe care nu le contestă nimeni, dar, analizat în profunzime, cu toată activitatea sa administrativă de viceprimar, Gheorghe Nedelescu nu se califică deloc pentru un astfel de post. Poate că va face o surpriză însă! Una pozitivă şi ne va uimi pe toţi! Însă acum nu prea este momentul să facem experimente pe capul craiovenilor. Noua putere din Primărie nu trebuie să uite faptul că oraşul este slăbit din punct de vedere economic: locuri de muncă puţine, perspective nu tocmai roz şi o industrie care nu mai există. În plus, din punct de vedere financiar, creditele contractate de la austrieci pentru amenajările peisagistice, urbane şi alte idei, bune de altfel, dar fără fond, negândite ştiinţific şi neancorate în realităţile urbei, au slăbit oraşul şi l-au prins în chingile datoriilor pentru două decenii.
Are Gheorghe Nedelescu forţa şi capacitatea de a administra oraşul, astfel încât să-l aducă pe linia de plutire, armonizând periferia cu centrul şi ridicând nivelul de trai prin atragerea de investitori care să creeze locuri de muncă şi să crească producţia, echilibrând astfel consumerismul perpetuat în ultimii ani?
Va şti Gheorghe Nedelescu să traseze direcţiile optime de dezvoltare pentru oraş sau se va crampona în forme fără fond, în spoieli menite să aducă doar imagine?

Şi popă şi hoţ?


La întrebările anterioare ne vor răspunde timpul şi faptele lui Gheorghe Nedelescu. În noua sa calitate însă, mai intervine o problemă de ordin moral: cu Ştiinţa sau cu Sandu şi Dragomir?
Să nu uităm că noul primar, Olguţa Vasilescu, a primit, pe lângă votul politic, un important vot de încredere din partea suporterilor alb-albaştri, care nu au achiesat la planul triadei Solomon - Neţoiu - Cămătaru şi pentru care “Ştiinţa e numai una!” Acest vot, precum şi promisiunile noului primar al Craiovei obligă! Şi atunci, în aceste condiţii, cum poate un city manager al Craiovei să fie în echipa celor care au distrus cel mai de seamă brand al oraşului? De legal este legal, însă, din punct de vedere moral, este o un gest criminal să ciugoli din mâna care a lovit aproape mortal Ştiinţa. De aceea, în numele justeţii, al moralităţii şi al curăţeniei conştiinţei, Gheorghe Nedelescu ar trebui să aleagă între Craiova, pe de-o parte, şi FRF şi LPF, pe de altă parte! Nu se poate să fie şi popă şi hoţ! În afară de acest lucru, se presupune că însăşi funcţia de city manager îi va ocupa 24 din 24 de ore. Rămâne de văzut ce va decide Nedelescu şi, în funcţie de acest lucru, craiovenii îşi vor da seama dacă vrea să facă într-adevăr treabă şi dacă este dispus să se sacrifice pentru binele oraşului şi al locuitorilor sau dacă umblă cu cioara vopsită, la fel ca mulţi alţi politicieni care, odată ajunşi pe funcţii înalte, uită să se întoarcă la popor şi fac totul pentru ei şi grupul lor de interese!

PDL, PDL, până-n toamnă nu mai e!

Partidul De Luseri PDL nu trebuie condus ca o căprărie şi să aibă în frunte un caporal, spunea mai acu un an tătucul portocaliu, rupând astfel colţii buldogului care visa să preia frâiele conducerii. Iar obedienţa, pupincurismul şi pupatul papucului au triumfat, lăsându-i bocului coasa în mână încă un an. Şi bine au făcut, spre bucuria USL, căci cu buldogul la conducere ar fi fost mult mai greu să dărâme guvernarea B.U.B.A., ca apoi să măture pe jos în alegerile locale cu târla portocalie-verde-albă şi cine mai ştie sub ce culori s-a mai mascat prin judeţe şi localităţi.
Azi am fost anunţati că pe 30 iunie gaşca de hoţi vrea să-şi aleagă o nouă conducere, în speranţa că mai pot  prosti pe cineva la toamnă, la parlamentare. Ca şi cum mai poţi întoarce mortul de la groapă! Parcă-i văd, după 30 iunie, cum se bat pe ştampilă şi cheia de intrarea în sediu, după modelul patentat de ţărănişti.
P.S. Mare minune, pentru prima dată, bocul nu ne-a mai spus că USL nu va mai face 50% la parlamentare! Ceea ce spune multe despre felul în care gândesc acum cei din sediul din Modrogan. A avut grijă tătucul să-i aducă în următoarea stare: