marți, 1 noiembrie 2016

România este pregătită de război?



 Categoria Despre ArmataOpinii  


Nu că ar fi prima oară  când o spun, şi sunt sigur că nici ultima oară, dar este de-a dreptul criminală tăcerea şi impertinenţa guvernanţilor pe teme  care ar fi trebui dezbătute de opinia publică sau „societatea civilă” cum le place lor să spună,  dar recunosc că este la fel de criminală şi indiferenţa acestora din urmă care parcă dorm somnul de veci, un somn care din păcate nu îi afectează numai pe cei care dorm acum ci şi pe cei care acum nu realizează ce se întâmplă pe lângă ei.
România țara de consumatori
Citeam acum ceva timp prin pagini scrise de oameni cărora le mai pasă de viitorul copiilor lor, de pământul pe care trăiesc şi în care speră să fie îngropaţi, de ţara în care s-au născut şi pe care vor să o lase şi ei copiilor lor şi copiilor copiilor lor în vecii vecilor, că cei care conduc armata au decis să nu mai fabrice blindate în România, după ce nu au mai fabricat nici avioane, nici tunuri, nici tancuri, nici nave, nici oţel, nici măcar cozi de topor ( din cele făcute de lemn, nu din piele de porc) pentru că s-a dat ordin undeva, peste mări şi zări, ca România, ţara cu cel mai bogat pământ din Europa, cu cea mai veche scriere din lume, cu cei mai viteji şi mai drepţi dintre traci, să fie secătuită, adusă la stadiul de colonie de sclavi inculţi, bolnavi, apatici, adormiţi, nesimţitori, rupţi de rădăcini, rupţi de istorie, cu eroi vopsiţi în trădători şi trădători cultivaţi ca eroi şi să fie locul unde se întâlnesc toate interesele, toţi nemâncaţii lumii, de la Atlantic la Urali, care să sugă până li se face limba covrig. S-a mai dat ordin ca în frunte acestei ţări să ajungă toate cepele lumii, tăiate Julien, toţi muţii  cu limba împleti(ci)tă după modelul biciului lui Attila, toţi nepoţii lui Bastus, care să belească pieile românilor în numele unui miros de democraţie europeano-atlantică. De ce nu trebuie să mai producă România nimic?
Pentru a nu mai fi în stare niciodată să spună că este independentă şi că nu are nevoie de împrumuturile înrobitoare ale samsarilor stepei umane. Iar cei care conduc acum ţara, armata şi interesele naţiunii, cu cefele groase dar înjugate la jugul  corupţiei şi trădării pun la rândul lor piciorul pe gâtul  iobagului  secolului 21  care icneşte, scuipă în palme ridică ochii spre cer jumătate a sudalmă, jumătate a neputinţă, dar tace şi merge înainte ca Bator.
Repetabila prostie
Cui este lăsată ţara, cine se ocupă de apărarea graniţelor ei când  iobagul UE trage în jugul imperiului multinaţional, echipat ca pe vremuri soldatul lui 1877. Măcar atunci, îndemnaţi de ruşi, sprijiniţi de francezi  am luptat pentru un scop care era şi al nostru şi am reuşit să ne câştigăm independenţa. De fapt, ni s-a promis, dacă scăpam marele imperiu tarist de rușinea de a o lua pe coajă de la turci.  Acum, dirijaţi tot de ruşi, ca porcul la Ignat, şi „ajutaţi” de un alt prieten dar mai puternic şi mai pervers decât frații de gintă latină,  suntem târâţi în alt război, un război care nu ne aduce nimic, doar ne ia sângele, teritoriul, independenţa şi imposibilitatea de a mai putea să emitem pretenţii la suveranitate. Ţara s-a umplut de bocanci străini, ne bucurăm de sosirea legiunilor străine cu rachetele lor cu tot  fără să realizăm că aceştia nu vin să ne apere pe noi ci să îşi apere interesele lor, să ne creeze impresia că suntem apăraţi, pentru a prinde curaj şi a face pasul către un conflict din care nu vom câştiga nimic.
România va juca rolul sârbului Prințip din primul Război Mondial, oferind nu numai ocazia conflictului sau chibritul care aprinde fitilul, ci, alături de frații din Basarabia și Ucrainieni, și teatrul de operații în care se vor verifica, testa, și chiar comercializa ultimele tipuri de arme. Unde mai găsesc producătorii de armament  ruso-americani un teren atât de variat și obiective atât de diversificate, plecând de la platouri, creste muntoase, podiș, câmpie, litoral,până la deltă, peșteri, baraje, zone populate, toate garnisite cu un popor adormit care nici nu va ști ce se întâmplă cu el?  „Hai bă, du-te şi scuipă-l pe rusnac,  că dacă dă în tine sunt eu în spatele tău  şi te ţin să nu cazi  prea rău ”, par să spună călăraşii de la Kogălniceanu, marinarii de la Deveselu,  cei 1000 de portughezi care vin să verifice dacă româncele s-au învăţat cu limbile străine din telenovele și alți pretini care nu vor să piardă distracția. Iar românul se aruncă, convins că „are spatele asigurat”. Şi ca să arate că nu e prost degeaba, românul, frate cu  inconştienţa,  se bucură şi când acelaş prieten care i-a vândut la preţ de prospătură nişte sicrie zburătoare îi mai aduce şi nişte rachete pe care cică le aduce doar aşa ca să se joace cu ele. Probabil în lipsa patrioţilor români, sunt bune şi „Patrioatele„ SUA. În cinstea lor, patriotul Mut a dat ordin să se cânte imnul SUA de Ziua Armatei,  aşa, până se obișnuieşte românul cu el şi uită să se mai deştepte. Să recapitulăm :
1.       România nu mai produce armament, cumpără ciurucuri la mâna a doua din cimitirele altora;
2.       La ceremoniile naţionale se cântă imnul ocupanţilor;
3.        În bazele militare ale ocupanţilor de pe teritoriul  nostru  românii sunt”invitaţi” iar drapelul lor este folosit pe post de carpetă de fundal dar cu culorile inversate, la bătaie de joc;
4.       Ambasadorul ocupantului  ne sfătuieşte să primim cu braţele deschise „întreprinzătorii” ISIS  să le dăm casele noastre, banii noştri, eventual copiii şi nevestele noastre că sunt şi ei amărâţi şi nu au cu ce îşi plăti abonamentele  la telefoane şi nici echipamente de detonare sofisticate;
5.       România a adoptat sărbătorile ocupantului cu ajutorul unor ateliere de educaţie animalieră plastică, iar la Castelul Bran, un român îmbrăcat în hainele Ţepeşului se scălâmbăie, scoate limba şi face pe vampirul pentru a distra oaspeţii şi a şterge din memoria neamului adevărata faţă şi faptele lui Vlad, pas important în calea batjocoririi conştiinţei de neam şi distrugerii valorilor naţionale.Între acel actoraș de duzină cu ochii prelingându-i-se pe formele fufelor venite la distracție, și ”românii” care s-au lăsat filmați pe post de traficanți de arme pentru propaganda BBC, nu este decât o diferență de preț, dar prostia și foamea e aceeași.
Lista ar putea continua dar .. oricum nu îi pasă nimănui. Românii protestează numai când nu mai au ce mânca sau fura, nu când nu mai au ce citi, când cer ceva,  cer o mărire de salariu, un împrumut nerambursabil, un ajutor social, o sticlă cu ulei, ies în stradă numai la ordin de partid îndrumat de nişte lideri sindicali care după ce schimbă un guvern, vor să ajungă premieri apoi avocați ai poporului.
Dacă este vreun român care să creadă că după 12 ani de NATO,  România mai are nevoie de… exerciţii pentru a verifica compatibilitatea cu armata SUA căreia îi apăra  interesele  prin Afganistan din 2002 şi îi execută ordinele de 20 de ani,  aş vrea să îl văd şi eu ca să nu mor prost, să ştiu şi eu cum arată prostul suprem. Apropo de prostul suprem, cât de proști trebuie să fie analiștii noștri militari sau politici dacă nu văd că prin aceste structuri nou înființate pe teritoriul României nu apără, ci oferă motive și obiective în plus unui ”potențial” inamic.
Eu donez …
Într-un articol postat pe site-ul România Breaking News, Cătălin Avramescu, fost consilier prezidenţial ne spune ce crede el despre armata română şi de ce crede el că suntem luaţi la mişto de ruşi, dar nu numai. Articolul este  pertinent eu însă l-as întreba de ce  a tăcut până acum, de ce nu a trimis în judecată pe cei vinovaţi având acces la aceste date, până la această campanie electorală. Şi i-aş mai întreba pe generalii actuali şi activi ai armatei române ce părere au despre acest articol, ce părere au despre starea armatei şi rolul lor în armată. Dacă rolul sau scopul lor este să adune grade şi să acumuleze o pensie care să le asigure câţiva ani  îndestulaţi, îmi permit să fac cu memoria lor, ce a făcut Iohannis cu masa tăcerii. Că tot am ajuns aici, eu nu vreau să ştiu de  ce şi-a aşezat  Fundul,  Mutul, la Masa Tăcerii, eu vreau doar să întreb ce scrie la articolul 16(2) din Constituţie şi dacă a citit ce scria pe pancarda din dreapta domniei sale, ceva mai în spate, lângă alee. Interdicția respectivă era pentru populime doar? Dacă a citit şi totuşi s-a aşezat, atunci limba română nu are, oricât de colorată ar fi,  un epitet pe măsura nesimțirii. Dar eu cred că nu el este de vină  ci Rebengiuc, care a  tot fluturat în media clipul ăla în care se spunea  „Brâncuşi e al  meu. Eu  donez”. Cum domnul preşedinte se uită la televizor încă de când erau inundaţii prin Moldova, în mod cert a văzut clipul şi a dat o fugă să îl ia .. şi l-a luat în.. fund. Donez o cizmă.

Aş întreba în final de articol, revenind la subiectul  de bază, dacă consideră cineva că România este pregătită de război. Sunt convins că marea parte a românilor ar spune că nu. Dar eu cred că DA. Păi ce fac partenerii strategici de ani buni, dacă nu asta?Ne pregătesc teritoriul pentru a primi .. rachetele ruşilor care vor veni imediat ce vor .. „pleca” ale lor, la schimb. De ce credeţi că au curăţat ei tot ce este prin subsolul ţării, austriecii  şi ungurii ce e la suprafaţă, recte pădurile,  Mugur .. rezerva de aur,  iar evreii datele personale ale românilor ?  Ca să nu fie distruse pe timpul războiului „rece” ruso-american. Şi să nu fie luate de ruşi.  Aşa da parteneri, cum au ei grijă de bogăţiile noastre. Aşadar, dormiţi liniştiţi, partenerul strategic veghează….și lucrează.
http://www.patraru.ro/2016/10/27/armata-e-cu-noi-armata-altui-stat/
http://stirileprotv.ro/stiri/international/rachete-antiaeriene-patriot-aduse-in-romania-pe-calea-ferata-general-american-nu-dorim-un-razboi-dar-vrem-sa-fim-pregatiti.html
http://romaniabreakingnews.ro/exploziv-de-ce-credeti-ca-rusia-isi-permite-sa-fie-atat-de-agresiva-in-vecinatatea-noastra-catalin-avramescu-despre-romania-ca-veriga-slaba-a-nato/

Când legea nu mai e lege, poţi candida!

Ce se mai văicărea aseara Nicuşor Dan la emisiunea Oanei Zanfir şi Răzvan Dumitrescu că Uniunea Salvaţi România este hărţuită cu tot felul de contestaţii privitoare la legalitatea funcţionării sale şi ale listelor de candidaţi. Păi cum ar putea fi altfel, cât timp procesul de fuziune din care să rezulte noul USR nu era finalizat aşa cum impune legea, printr-o decizizie definitivă în justiţie, la data depunerii listelor de candidaţi şi a semnăturilor de susţinere, decizia din 26.10.2016 a Tribunalului Bucureşti fiind în termen de apel (vezi aici http://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000723507&id_inst=3)? Dacă ne referim strict la persoana sa, era membru al USB când a depus listele la Biroul Electoral, nicidecum al vechiului USR, ca să zici că poate aşa ar fi putut fenta legea, deci candidatura sa ar fi trebuit respinsă doar din simplul motiv că listele de susţinători au fost pentru USR-ul vechi, nu pentru USB! De altfel, chiar BEC a răspuns ieri unor solicitări ale România TV şi d-nei Petruţ Nicoleta-Monica, precizând că listele de semnături au fost depuse pentru singurul USR existent în Registrul Partidelor Politice la data depunerii listelor de semnături, adică USR-ul de dinaintea începerii fuziunii cu USB (vezi paginile 35 şi 78 aici: http://parlamentare2016.bec.ro/wp-content/uploads/2016/11/Lucrari-solutionate-31102016.pdf)!
Cam la fel se prezintă situaţia şi în cazul celor de la UNPR care candidează pe listele noului PMP, nici fuziunea vechiului PMP cu UNPR nu este finalizată printr-o hotărţre judecătorească definitivă, aceasta fiind pe rolul Curţii de Apel Bucureşti care va judeca apelul abia pe 03.11.2016 (http://portal.just.ro/2/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=300000000715633&id_inst=2)! 
Asta e deci situaţia, vom avea candidaţi ilegitimi, iar unii vor fi şi aleşi în noul Parlament. Când legea nu mai e lege, asta se întâmplă, de parcă n-am fi avut parte de mătrăşirea cazului de acum câţiva ani când PDL trebuia radiat din registrul partidelor politice pentru necomunicarea în termen la tribunal a datelor cerute prin lege!