vineri, 21 decembrie 2012

Epoca porcului

Epoca porcului

Neacşu Marin: Ce este Constituţia?


Ce este Constituţia ?

 
Niciodată nu mi-am pus întrebarea asta pentru că eram sigur că ştiu răspunsul. Nu aş fi dat eu răspunsul ăla frumos din Wikipedia, dar aş fi fost pe aproape, sau aş fi răspuns cel puţin în spiritul dacă nu în litera ei. Şi aş fi dat acelaşi răspuns aproximativ corect timp de 40 de ani, de când am auzit prima oară despre acest concept.
Uite că acuma, când mai e o zi şi vine sfârşitul lumii aflu că ceea ce credeam eu că ar fi Constituţia este greşit. Mulţumesc bunului Dumnezeu că nu m-a lăsat să mă săvărşesc de pe această lume în întunericul necunoaşterii. De acuma poate veni întunericul Apocalipsei, eu sunt luminat şi aşa voi merge în împărăţia celor care nu ştiu ce e întristarea. Bucuros de minunea săvârşită în al 12 ceas nu pot să nu împărtăşesc bucuria iluminării şi semenilor mei. Cine ştia că : “Constituția României este legea fundamentală a statului român care reglementează, printre altele, principiile generale de organizare a statului, drepturile, libertățile și îndatoririle fundamentale ale cetățenilor și autoritățile publice fundamentale” să dea delete. Ultimele evenimente ale vieţii politice ne arată o cu totul altă definiţie mult mai aproape de adevăr.

Constituţia este acea carte  de care îşi bate joc orice parlamentar atunci când se jură că nu fură, orice preşedinte atunci când jură să o apere, orice premier atunci când jură să o aplice. Mai e Constituţia şi acel scut cu care se apără ei, toţi aceşti borfaşi aleşi în fruntea ţării şi cu ajutorul căreia se pun la adăpost când îşi votează privilegii ca cele recent continute în ordonanţa de urgenţă a coanei Abramburica din data de 18 12.2012 : “Guvernul a adoptat marti, 18 decembrie, ordonanta de urgenta care prevede ca profesorii universitari pot de acum inainte sa fie rectori si dupa pensionare, rectorii pot fi si parlamentari sau pot avea functii de conducere in partide politice, profesorii universitari pot sa conduca la doctorat cati studenti-doctoranzi aproba senatul universitar.” Deci domnul Oprea, expertul mafiei lui Ponta poate să scoată oricâţi doctori în securitate vrea el.

Când domnii Ponta şi Băsescu au semnat un act adiţional la Constituţie am crezut că sunt loviţi de Nibiru. Citeam cele ce scriseseră, jurămintele luate, le comparam cu ce scria prin Constituţie şi mă întrebam de ce mai semnează un document  care practic repetă ce scria în Constituţie . Iată ce citeşte preşedintele când este investit :
“Jur să-mi dăruiesc toată puterea şi priceperea pentru propăşirea spirituală şi materială a poporului român, să respect Constituţia şi legile ţării, să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!.”
 Iată ce au jurat printer altele  cei doi, în faţa   a doi martori de încredere :
“3. Spaţii de responsabilitate preeminentă
Părţile convin asupra faptului că, potrivit Constituţiei României, fiecare componentă are atribuţii preeminente în anumite domenii de activitate:

Preşedintele: politica externă, de securitate, de apărare, reprezentarea la Consiliul European, conform Deciziei CCR.
Prim-ministrul: Politica economică şi socială, guvernarea ţării, probleme de ordin curent ce nu au direct incidenţă cu securitatea naţională, relaţii externe la nivel interguvernamental şi european.
Părţile convin să respecte poziţiile formulate de responsabilul constituţional, să coopereze în formularea politicilor acolo unde e implicată şi cea de a doua parte, cu bună credinţă, să evite orice fel de blocaj, să discute şi să dezbată poziţii alternative.”

Nu mai comentez celelalte prevederi de drept comun, adică interdicţia la înjurături, bălăcăreli porcăieli, la care până acuma aveau liber ca la  uşa cortului dacă e să ne luăm după cum s-au comportat nu după cum scria în Constituţie.
Acest acord iniţial mi s-a părut o prostie, o inutilitate o dublare a unor prevederi deja trecute în documente şi jurăminte oficiale.Nu înţelegeam de ce e nevoie ca cinevă să spună că convine asupra unui fapt trecut deja în Constituţie. Adică pănă acuma nu a convenit cu bună ştiinţă? Păi asta sună un ic a autodenunţ. Se sesizează cineva? Luate punct cu punc toate prevederile acestui acord dovedesc că cei doi semnatari, până acuma, deliberat, cu bună ştiinţă, au făcut abstracţie de prevederile constituţionale şi abia de acuma se angajează cu adevărat să le respecte. Realizează cineva că până acuma preşedintele şi primul ministru au acţionat contrar prevederilor constituţionale şi recunosc acest lucru cu nonşalanţă?
 Slavă domnului am aflat astăzi că mă aflam într-o mare eroare. Domnul Kelemen Hunor şeful partidului  drag inimii lui Ponta de vreme ce primele cuvinte după încheierea votului le erau adresate, m-a făcut să văd altfel. Ceea ce mie mi s-a părut o greşeală era de fapt o regulă. Şi domnul Kelemen când devenise parlamentar jurase cu mâna pe  pupitru : “ jur credinţă patriei mele Româmnia, jur să respect Constituţia şi legile ţării”.

Asta a jurat fără să clipească acum 4 ani domnul Hunor, fără mustrări de conştiinţă, fără să întrebe de ce. Dar când a fost pus de colegii cu care negocia intarea la guvernare să promită că va respecta Constituţia şi nu va încerca să încalce sau să ceară schimbarea articolului 1 din Constituţie, domnul Hunor spune Pas, pentru că nu e aşa, nu poate să “ promită aşa ceva” iată ce declară chiar domnia sa:

“ şi al doilea lucru era să declarăm că nu vom cere să amendăm articolul 1 din Constituţie, că îl vom respecta, şi este vorba doar de sintagma de stat naţional şi să declarăm că suntem de acord cu acest lucru ceea ce nu era de acceptat. Nu acceptăm teste de loialitate de la nici un cetăţean român”
Este pur şi simplu incredibil. Nu numai faptul că un cetăţean român un deputat român nu admite să accepte şi să respecte Constituţia şi efectiv recunoaşte singur că a depus jurământul în dorul lelii şi 4 ani nu aţinut cont de el, dar pus să jure pe ascuns, ca hoţii, la o negociere între borfaşi pe la spatele ceteţenilor români, nu are  curajul  să promită, pentru că ei, politicienii nu dau doi bani pe jurămîntul depus oficial, ei respectă sau se feresc doar de jurămintele făcute pe sub mână, doar înţelegerile de mafioţi contează pentru ei .
De asta spun eu, Constituţia este o simplă cărticică din colecţia “Traista cu poveşti” cu care se acoperă ei când cineva îndrăzneşte să îi tragă la răspundere, în rest, jurămintele şi înţelegerile care contează sunt cele  de alcov, semnate la miez de noapte.Ce mai putem cere lui Hunor, când Ponta şi Băsescu recunosc printr-un act semnat şi trimis şi conducătorilor europeni că ei până acuma nu au respectat Constituţia ?
Le propun un jurământ mai eficient:
“eu, cutărică, mafiot ales în fruntea ţării de fraierii de alegători  jur, să moară mama dacă mint cu ceva pe colegu şi dacă votez vre-o lege împotriva intereselor noastre de aleşi ai neamului.  Să mi se usuce mâna şi să ma ia DNA-ul dacă voi face altfel.  La fel şi dacă voi spune ceva din ce văd şi aud cât voi fi parlamentar. Jur să nu dau pe nimeni în gât şi să mă fac că lucrez ca Mircea. Jur să nu lovesc în nici un coleg din instituţiile statului să îmi protejez colegii de toate investigaţiile nesimţiţilor de ziarişti şi să nu votez ridicarea imunităţii nici unui coleg indiferent din ce partid face parte. Cine nu va respecta acest jurământ să îl certe Hillary şi Merkel.
Un astfel de jurământ va fi cu siguranţă respectat pentru că este în spiritul şi obiceiul majorităţii umflate a parlamentului. De aia ridic eu Slavă Domnului că mi s-a ridicat ceaţa de pe ochi măcar acum în ultima zi a umanităţii şi am aflat şi eu ce este Constituţia.
sursa:http://www.in-cuiul-catarii.info/2012/12/21/ce-este-constitutia-2351