joi, 11 august 2011

Băsescu și puful de gâscă

În timp ce nouă ne-a întors toate buzunarele pe dos, ia uite pe ce aruncă banii Administrația Prezidențială:

-            CAIET DE SARCINI -
RECONDITIONARE MOBILIER

- 2011 -

       I.      Scurtă descriere

Datorita gradului avansat de uzura, Administraţia Prezidenţială intenţionează să achiziţioneze serviciul de reconditionare mobilier.

    II.      Obiectul contractului

Executarea serviciilor de reconditionare pentru mobilierul apartinand Administratiei Prezidentiale

 III.      Cerinţe tehnice minime:

Operatii minime necesare in vederea reconditionarii mobilierului:

Nr.crt.         Denumire  obiect                  Nr.                  Denumire                
                     si   dimensiuni                     buc           operatii de efectuat
.........................................................................................................................................................



     7.  Fotoliu cu brate,cu perne                        24               de reconditionat umplutura
      detasabile tapitate cu stofa                                           pernelor(de inlocuit nanghinul 
      ( 24 de perne)                                                                si de completat umplutura                                              
      Pernele au urmatoarele dimensiuni :                                care este cu puf de gasca)
           sezuta   65 cm x 65 cm                                                   Lemnul este in stare buna.
...................................

Te-ai învățat cu luxul, Băsescule? Ia aminte la povestea cu țiganul ajuns împărat și ședea pe 7 perne!

Modelul politicianului clientelar


http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15310289,00.html

ROMÂNIA | 11.08.2011

Modelul politicianului clientelar

Politicianul român nu are oglindă retrovizoare. Dacă ar avea-o, poate s-ar întreba singur ce caută el în politică. Politicianul român este incapabil să vadă realitatea din jurul său şi să-i pună un diagnostic, pentru că preocuparea lui zilnică se concentrează doar asupra carierei sale politice şi a bunăstării proprii.

El nu are convingeri politice, fapt pentru care nu poate să slujească nici o cauză a comunităţii. Se supune, în schimb, disciplinei de partid, aceasta fiind "poliţa de asigurare" obligatorie a carierei şi carierismului său deopotrivă.
În numele unei democraţii nevertebrate, scena politică românească a fost ocupată din primii ani post-comunişti de o serie de indivizi care nu au făcut decît să sară din barca avariată a fostului regim în şalupa salvatoare a partidului-stat FSN. Ajutat de lipsa de memorie sau de memoria vinovată a majorităţii românilor, modelul politicianului clientelar şi-a făcut tot mai mult loc pe scena politică.
Semidoct, pus pe căpătuială, dezinteresat de problemele societăţii, agresiv faţă de criticile venite din partea presei, politicianul clientelar a produs mii şi mii de astfel de exemplare care populează astăzi scena politică.
Partidele aşa-numite "istorice", PNŢ-CD şi PNL, nu au scăpat nici ele de invazia politicienilor clientelari. În cazul primului, aceştia l-au distrus din interior. Unii dintre ei au acţionat probabil la ordin, sub presiunea şantajului cu anumite dosare penale. 
Şi acum, după mai bine de zece ani de cînd PNŢ-CD nu mai este reprezentat în parlament, facţiuni ale partidului se mai luptă între ele prin justiţie, pentru cîştigarea legitimităţii numelui. Practic, atît a mai rămas din partidul reconstruit de Corneliu Coposu: un nume plimbat prin sălile de judecată.
În cazul Partidului Naţional Liberal, clientelismul unor membri marcanţi a dus partidul în situaţia de a părăsi de tot busola ideologică, ajungînd, în trepte succesive de "mînie politică" la crearea binecunoscutei alianţe cu Partidul Social Democrat şi Partidul Conservator.O serie de intelectuali care au manifestat în Piaţa Universităţii în 1990 şi care au luptat pentru democraţie în diferite forme de exprimare aveau şi în urmă cu douăzeci de ani şi au şi acum aceleaşi convingeri liberale. Însă ei s-au rupt categoric de actualul PNL, care nu îi mai reprezintă. Nu mă refer aici doar la aşa-numiţii "intelectualii lui Băsescu", anatemizaţi de presa mogulilor. Sînt o serie de oameni care
şi-au păstrat convingerile liberale deopotrivă cu memoria vie a primilor ani de după 1990.
Şi atunci, întrebarea legitimă este: Cine sînt de fapt susţinătorii de acum ai PNL, dacă nu cei cu memoria scurtă şi cei fără memorie? Politicianul clientelar, de la orice partid, tocmai pe răspunsul acesta implicit îşi construieşte cariera.
Autor: George Arun
Redactor: Medana Weident    

Nici o veste de la Boc, din China?

Boc s-a dus la chinezi, adică la cei pe care de peste 9 luni nu-i onorăm cu numirea unui ambasador. La cei despre care tătucul Băsescu spunea că nu trebuie să apelăm când ne ardea buza după niște bani. 
Numai că acum vedem că Boc s-a dus peste chinezi în disperare de cauză. Adică după ce ne-a anunțat că sunt semne proaste privind "creșterea economică" și după ce și-a pus semnătura pe strategia bugetar-fiscală pentru 2012-2014 prin care ne condamnă la moarte dacă nu face rost repede de bani. Mai pe șleau, a ajuns și el cred la vorba lui Vlădescu privind inutilitatea mințirii populației încă 6-12 luni de zile, până trec alegerile.
Totuși, până acum nici o veste despre vizita lui Boc. Care cred că va rămâne doar o vizită, pentru că poporul chinez și conducătorii lui nu trec ușor peste afrontul adus de clica băsistă.