marți, 26 iunie 2012

Eu nu vreau să tac! Tu vrei?

Avocaţii să tacă. Politicienii să tacă. Avocatul poporului să tacă. Ziariştii oneşti să tacă. Medicii, poliţiştii şi alte categorii profesionale să fie puşi sub urmărire penală dacă nu fac ce li se spune. Populaţia să tacă. 
Au dreptul să vorbească şi să hotărască doar unii procurori şi judecători, după cum le spune tătucul portocaliu. Nu te supui, că sunt sau nu sunt probe, te anchetează şi condamnă cum vor ei, în dispreţul total al legii. Chiar dacă nu au decret prezidenţial în legătură cu inamovibilitatea. Au ajuns să şi comploteze în acest sens, după cum dezvăluie un serviciu secret azi.
N-am tăcut cât am fost ofiţer de contraspionaj militar, n-am tăcut de când sunt în politică, n-am să tac nicicând în faţa abuzurilor şi ilegalităţilor. Doar de aceea avem o Constituţie şi legi care ne garantează dreptul la libera exprimare. Ei nu sunt nici câteva mii, noi suntem însă milioane şi n-avem dreptul să tăcem!

Exclusiv: ZIUAnews vă dezvăluie trocul judecătorilor de la Înalta Curte, pentru a-l condamna pe Adrian Năstase


Exclusiv: ZIUAnews vă dezvăluie trocul judecătorilor de la Înalta Curte, pentru a-l condamna pe Adrian Năstase


Postat la: 26.06.2012 14:16 | Scris de: Voichiţa Răşcanu
ZIUAnews vă dezvăluie trocul judecătorilor de la Înalta Curte, pentru a-l condamna pe Adrian Năstase
Update - 20.50: Ministrul Justiției a dat asigurări că va cerceta modul abuziv în care cei 18 judecători au acționat. Titus Corlățean a făcut afirmația în urmă cu câteva minute, la Antena3.
18 judecători de la instanța supremă s-au pus de acord să creeze un dispozitiv legal pentru a nu îi permite lui Adrian Năstase prescripția specială  În acest fel, judecătorii i-au restrâns fostului premier dreptul la apărare și la lege, printr-un abuz de nedescris  Întâlnirea celor 18 a fost înregistrată și monitorizată de SRI și aduce atingere gravă intereselor României  ZIUAnews solicită instituțiilor statului să ancheteze această înțelegere odioasă dintre înalții magistrați, pentru a respecta statul de drept  Toți cei 18 au bube în CV  Niciunul dintre ei nu este pe deplin compatibil cu statutul de judecător al ÎCCJ
Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție au decis, într-o ședință care nu a avut nicio calificare legală, că dosarele care au fost suspendate, ca urmare a trimiterii la Curtea Constituțională, nu se mai prescriu în termenul prevăzut de lege. Ședința judecătorilor nu a avut nicio calificare legală, nu are niciun temei juridic, și, mai mult decât atât, a încercat să fie impusă de instanța supremă și celorlate instanțe! Și asta, numai pentru ca în cazul lui Năstase să nu poată fi constatată prescripția specială! Decizia judecătorilor de la ÎCCJ este împotriva legii, a Codului de Procedură Penală și a Constituției!
Codul Penal prevede, pentru infracțiunea de care era acuzat Adrian Năstase, o pedeapsă de cinci ani de închisoare. Conform acuzațiilor procurorilor, fostul premier a fost trimis în judecată și condamnat defintiv pentru infracțiunea prevăzută în articolul 13 din Legea 78/2000. Acesta prevede: "Fapta persoanei care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid, într-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, de a folosi influența ori autoritatea sa în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepsește cu închisoare de la unu la 5 ani". Conform articolului 122 din Codul de procedură Penală: "Termenele de prescripţie a răspunderii penale pentru persoana fizică sunt: d) 5 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de un an, dar care nu depăşeşte 5 ani". Articolul 123 din același Cod prevede, cu privire la întreruperea prescripției: "Cursul termenului prescripţiei prevăzute în art. 122 se întrerupe prin îndeplinirea oricărui act care, potrivit legii, trebuie comunicat învinuitului sau inculpatului în desfăşurarea procesului penal. După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripţie. Întreruperea cursului prescripţiei produce efecte faţă de toţi participanţii la infracţiune, chiar dacă actul de întrerupere priveşte numai pe unii dintre ei". Articolul 124, însă, cu privire la prescripția specială, spune următoarele: "Prescripția specială înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripție prevăzut în art. 122 este depășit cu încă jumătate." Prin urmare, prescripția specială, în dosarul în care Năstase a fost condamnat, era împlinită. Iar judecătorii ÎCCJ nu pot adăuga la lege!
ZIUAnews vă prezintă, în exclusivitate, procesul-verbal prin care mai mulți judecători ai ÎCCJ au decis să facă legea!
Voichița Rășcanu