marți, 22 martie 2011

Senatul se opune ilegalităţii

Se pare că parlamentarii nu vor să fie părtaşi la batjocorirea de către guvern a pensionarilor militari. Dacă nu toţi, cel puţin un număr semnificativ dintre aceştia se opun atât declarativ, dar şi prin vot, încălcării repetate a legii de către guvern în privinţa pensiilor militare. Mi-ar place să cred că unii sunt şi din arcul guvernamental, pentru că altfel proiectul de lege pentru aprobarea OUG 1/2011 ar fi trecut ieri de Senat. Merită subliniat şi faptul că ambele Comisii ale Senatului, cea juridică şi cea de muncă, au înaintat rapoarte de respingere a proiectului de lege.

Rămâne de văzut însă ce se va întâmpla la Camera Deputaţilor, unde disciplina de partid a celor de la putere este impusă cu mult mai multă fermitate. Se pune totuşi întrebarea ce se va întâmpla dacă şi în această Cameră a Parlamentului României proiectul de lege va fi respins. Pentru că haosul va fi total în privinţa pensiilor militare de serviciu aflate în plată la data adoptării Legii 119/2010. Juriştii ştiu mai bine de ce!

https://www.senat.ro/StiriSenatDetaliu.aspx?ID=2C92A416-8E7E-4874-9630-F18F8DB568E4

Comunicat de presă - Şedinţa plenului Senatului - luni, 21 martie 2011

…..

Nu au întrunit numărul necesar de voturi în nici una dintre etapele procedurale de vot următoarele iniţiative legislative dezbătute:

……
• Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenta a Guvernului nr. 1/2011 privind stabilirea unor masuri în domeniul pensiilor acordate beneficiarilor proveniţi din sistemul de apărare, ordine publica si siguranţă naţională.