marți, 19 aprilie 2011

Vrei să fii fericit? Alege un exemplu marca Botiş

Prin luna noiembrie 2010, Neluţu Botiş ne spunea că "Guvernul poate trasa linii generale, dar cei interesaţi să îşi schimbe viaţa în bine trebuie să fie cetăţenii. Noi venim şi punem matricea peste România şi spunem că, în această matrice, căutaţi soluţiile cele mai bune pentru a vă crea condiţii tot mai bune de trai. Guvernul nu oferă fericire. Căutaţi fericirea în munca dumneavoastră şi mai ales în perspectivele pe care le creaţi acestei ţări. Rămânem şi mâine şi pomâine în această ţară.... Aveţi răbdare, munciţi şi o să treacă şi perioada grea".
Mai apoi, prin luna martie 2011, acelaşi personaj ne predica cum că "Ca să mă exprim creştineşte, noul Cod al Muncii spune în felul urmator: ridicaţi-vă voi cei care aţi lenevit şi munciţi, căci răsplata voastră va fi bunăstareaAsta spun ca să dau o traducere creştinească Codului. E mesajul pe care îl transmit tuturor. Aceşti oameni care au loc de muncă, muncesc, ei ţin societatea asta în spate… Eu spun că noul Cod al Muncii pe cei lenesi trebuie să-i aducă la muncă si asta va face".
Deci cam aşa ne povăţuia ministrul muncii să procedăm pentru a deveni fericiţi. Numai că în propriul caz, respectivul a dat-o cotită şi a intrat în mare bucluc, pentru că aseară la postul de televiziune Realitatea TV am aflat cum a luat-o el pe scurtătură şi şi-a asigurat fericirea.

Pentru asta când îşi va asuma B.U.B.A răspunderea?

Cine este performant, poporul sau conducătorii?

"Poporul are performanţe limitate. Ar trebui să muncim 8 ore abia după ce vom învăţa să nu mai lăsam 3 milione de hectare de teren nemuncite... Statul nu dă, doar creează oportunităţi." Aşa ne-a spus Traian Băsescu.
Eu cred că e invers. Poporul român are performanţe deosebite într-o multitudine de domenii. Inclusiv în cel al supravieţuirii, când a fost şi este supus înfometării şi decimării de proprii conducători.
Cei care au performanţe limitate sunt conducătorii pe care şi i-a ales sau i-au fost impuşi de-a lungul istoriei. O recunoaşte chiar Traian Băsescu, printre hăhăielile de prost gust cu care ne-a obişnuit de altfel, când spune că "Statul nu dă, doar creează oportunităţi". Pentru că am simţit cu toţii pe pielea noastră ce oportunităţi de dezvoltare materială şi spirituală. condiţie esenţială pentru a putea performa, ne-au oferit conducătorii statului în regimul Băsescu.
Aşa că, Hai sictir coane, cu astfel de cugetări! Cu tine la conducere asta ne aşteaptă: