sâmbătă, 9 iunie 2012

MApN a înfiinţat o Comisie pentru reconstrucţia sistemului de pensii militare

COMUNICAT NR. 85 
Data: 07.06.2012 

COMUNICAT DE PRESĂ


Ministrul Apărării Naţionale a aprobat joi, 7 iunie a.c., constituirea Comisiei pentru elaborarea actelor normative care să reglementeze reconstrucţia sistemului de pensii militare ocupaţionale. Acest organism are drept misiune analizarea şi evaluarea situaţiei actuale a pensionarilor militari din perspectiva aplicării legilor 119/2010, 263/2010 şi a OUG 1/2011, în vederea elaborării actelor normative care să reglementeze drepturile actualilor pensionari militari, cât şi cele ale viitorilor pensionari militari, în prezent în activitate.

"Consider că acest prim demers întreprins astăzi este o dovadă a respectului pe care îl datorăm celor care şi-au făcut şi îşi fac datoria faţă de ţară, precum şi o probă a faptului că ne ţinem promisiunea de a acţiona pentru redarea demnităţii şi a drepturilor unei categorii nedreptăţite de măsurile arbitrare luate anterior. Comisia s-a născut din nevoia stimulării unui dialog social efectiv între rezerviştii şi militarii în retragere, societatea civilă şi sfera politică, în interesul soluţionării problemelor reale acumulate", a apreciat ministrul Corneliu Dobriţoiu.

Preşedinte al acestei comisii a fost numită Simona Luminiţa Sîrbu, consilier al ministrului Apărării Naţionale, specialist în drept. La lucrările comisiei vor fi invitaţi parlamentari şi reprezentanţi ai asociaţiilor şi sindicatelor cadrelor militare în rezervă şi în retragere.

În prima reuniune a acestei comisii, stabilită pentru săptămâna viitoare, va fi aprobat calendarul acţiunilor.


Biroul de Presă

Discurs Crin Antonescu susținut cu ocazia mitingului USL de la București 7 iunie 2012


“Bună seara!
Acum două luni, eram, mulți dintre dumneavoastră și noi toți, de aici de pe scenă, împreună în aceeași sală și am spus atunci foarte limpede că Uniunea Social Liberală, adică alianța între Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, Partidul Conservator și câteva milioane de români, va rămâne unită.
Am spus acum două luni că vom da jos, mai devreme sau mai târziu, un guvern răufăcător. Am spus acum două luni că vom avea, mai devreme sau mai târziu, un guvern al nostru și că el va fi condus de președintele Partidului Social Democrat în numele nostru, al tuturor, de Victor Ponta.
Am spus atunci, acum două luni, că vom lupta până la capăt împreună și vom câștiga războiul alegerilor locale, al alegerilor parlamentare și al alegerilor prezidențiale.
Ne-am întâlnit atunci toate cele trei partide în congresele noastre și am venit împreună și am spus țării acest lucru. În seara aceleași zile și în zilele următoare, cățelușii propagandei lui Băsescu, așa cum i-am numit, toți cristoii, toți turceștii, toate gușele, toți andronicii, au spus că nu vom putea rămâne împreună, că niciodată Băsescu nu-i va da mandatul de premier lui Ponta, că Uniunea Social Liberală nu va atinge niciodată 50% din voturile românilor. Care este, vă întreb, adevărul?
Noi, Uniunea Social Liberală, suntem mai uniți decât oricând, iar ei au dispărut și se ascund. Noi, Uniunea Social Liberală am dat jos un guvern incompetent și corupt, iar astăzi primul-ministru al guvernului nostru se numește Victor Ponta. Zis și făcut!
Peste două zile, câștigăm zdrobitor alegerile locale în România!
Toate aceste lucruri au fost și sunt posibile, înainte de toate, din două cauze sau pentru două motive: 1. Pentru că de partea noastră sunt cei mai mulți dintre români. Nu uitați asta niciodată! Și 2. Pentru că știm să stăm uniți împreună.
Suntem la capătul sau aproape de capătul unei campanii electorale, unei bătălii în care aproape toate cuvintele par a se fi spus și dacă ar fi să mai am la îndemână un singur cuvânt pe care să vi-l spun vouă celor de aici și celor care în toată țara ne susțin și au nevoie de noi, acel cuvânt este: Unitate!
Eu, domnul prim-ministru, am buletin de București și cu buletinul meu de București  din sectorul 3 voi scrie clar: Sorin Oprescu și Robert Negoiță! Și Sorin Oprescu va fi primarul meu, deși nu are partid și Robert Negoiță va fi primarul meu, deși e pesedist. Dacă aș avea buletin de București în Sectorul 6, aș scrie pe el Sorin Oprescu și Rareș Mănescu. Dacă așa avea buletin de București în Sectorul 5, cred că e clar ce aș scrie, Oprescu și Vanghelie. Dacă aș avea buletin de București în Sectorul 2, aș scrie Sorin Oprescu și Dragoș Frumosu.
Nu le poți avea pe toate, dar avem cu toții, de la Suceava la Mehedinți, de la Constanța la Satu Mare și Maramureș, ceva comun, ceva important, ceva victorios – USL – Uniunea Social Liberală.
Fiți alături toți până în ultima clipă, adică până la ultimul vot numărat, alături de toți colegii noștri, liberali, pesediști sau conservatori care candidează în numele nostru, sub însemnele Uniunii Social Liberale. Luptați-vă cu onoare, cu corectitudine, dar fără milă! Să ne fie milă de cei care suferă, nu de cei care au produs suferința, să ne fie milă de cei care au fost sărăciți și călcați în picioare și nu de cei care i-au sărăcit și i-au călcat în picioare.
Respectați legea, respectați democrația, dar luptați până la capăt, fără ipocrizie, fără milă. Afară cu Partidul Democrat Liberal! Afară cu cei care și-au permis să își bată joc de milioane de români, niciodată asta nu trebuie să se mai întâmple și ca să nu se mai întâmple niciodată, luptați-vă până la capăt, obțineți victoria până la capăt.
Și îmbrăcați în hainele victoriei nu uitați pentru ce ne-am bătut și pentru ce ne batem. Nu uitați, cei aleși, că odată aleși, nu mai există bine pentru dumneavoastră dacă nu e și binele comunității și nu uitați, cei care-i alegem și care îi susținem, că ne-am unit nu ca să înlocuim o haită de hoți și mincinoși, ci ne-am unit pentru ca în România să se facă dreptate! Victorie!”