vineri, 22 aprilie 2011

SĂRBĂTORI FERICITE TUTUROR!


Cât de teamă îi este lui Emil Boc?

Cap. (sec) Boc ne anunţă că s-a apucat de muncă. Pentru o scurtă perioadă însă, cât îi va dura interimatul. Adică la Muncă, Protecţie Socială şi Familie. Probabil pentru a mai cosi sau tăia cu barda ce nu reuşise înaintea lui unul pe care îl caracteriza ca fiind "onest", ca apoi să fie pe buzele tuturor ca fiind unul dintre cei care s-au dat vârtos la borcanul cu miere. Unul care vedea numai leneşi în ţara asta, de nu putea nevastă-sa să-şi încaseze salariul de la firma care era alimentată cu bani de la bugetul statului de bărbatu-său.
Dacă ne aducem aminte, cap.(sec) Boc s-a mai apucat de muncă şi în privinţa educaţiei. Rezultatul? Ni-l poate spune oricare dascăl din România.
Mă întreb totuşi de ce oare nu a numit pe cineva titular la Muncă, Protecţie Socială şi Familie. Dacă s-a terminat rezerva portocalie, de ce n-a apelat la intendentul Oprea, că doar are ăsta o mulţime de ordonanţe prin armata lui de stănsură? Iar rămâne "săracul" Sârbu veşnic candidat de serviciu pentru fotoliul de la acest minister?
Înclin însă să cred că Boc se teme. Se teme puternic să dea încă vreun minister lui Oprea, pentru că atunci ar trebui să vină în Parlament să obţină votul de investitură pentru un nou guvern. Iar pe fondul luptei pentru şefia PP (partidul portocaliilor, cum cred eu că ar fi denumirea corectă a PD-L), nu s-o găsi cumva, tocmai dintre ai lui,  numărul necesar pentru ca Boc să cadă a doua oară?