miercuri, 30 noiembrie 2016

Mamă, mamă, ce reformă în privinţa salarizării bugetare

Hai că începu să se reformeze clasa politică, reprezentanţii ei în Parlament nu-şi mai măresc singuri salariile, se aplică altă politică în domeniu. Acu le dă bani grămadă guvernul, potrivit noului proiect de lege a salarizării unitare. Inteligentă chestia asta, nu? Păi cum naiba să nu dai din coate, să muşti în stânga şi-n dreapta pentru un fotoliu în Parlament, când o să primeşti nu 50 de milioane pe lună ca acu, ci 180 de milioane?
Deocamdată, nu văzui nici un candidat să ia poziţie publică în privinţa acestei măgării. Auzi, de la 50 la 180 de milioane! La restu Dumnezeu cu mila, ca de obicei!
sursa foto: evenimentvalcean.ro 

Eu la aşa ceva nu sunt părtaş

Aşa ceva chiar nu se face! O fi campanie electorală, dar totul are o limită. Cât aş fi de liberal, nu pot fi de acord cu un astfel de clip electoral. Eu nu-mi defăimez ţara de dragul unor voturi. Or fi unii dintre noi şi răi şi hoţi şi corupţi, dar nu şi ţara. Eu, ca ofiţer al Armatei Române, am depus un jurământ miltar, atât înainte, cât şi după 1989, jurând credinţă ţării mele, România. Cum să spun acum că am jurat credinţă unei ţări hoaţe şi corupte?!
Mă întreb însă, în contextul declaraţiilor de ieri ale preşedintelui Iohannis, cam ce părere o avea domnia sa despre un astfel de clip electoral? Având în vedere vestitele criterii, cine spune aşa ceva despre România ar mai merita o cupă de şampanie prezidenţială? 

Jignire grosolană de Ziua Națională
Cât de rea, hoață și coruptă este România în viziunea PNL
În ajunul Zilei Naționale a țării noastre, PNL denigrează România într-un clip electoral postat pe pagina de Facebook a partidului.
Pare într-adevăr de neimaginat că un partid care a dat țării un prim ministru așa zis tehnocrat, cu care se laudă, pe care l-a promovat inclusiv prin afișe electorale care au împânzit orașele țării, Cioloș fiind principalul său vector de imagine, poate să jignească atât de profund propria patrie și națiune.
Iată textul spotului liberal:
Există în mine (adică în România n. red.) ceva care mă face să fiu rea și hoață. Dar și ceva care mă împinge înainte, să fiu bună și să ofer mai mult. Voci care-mi șoptescsă fiu coruptă.
Dar și o lumină care mă-ndeamnă să stau dreaptă. Am clipe în care mă ascund și mint. Și clipe-care mă deschid și cred în adevăr. Dar lanțurile-mi par iarăși atât de-aproape. Și vântul din Est, e atât de rece! În curând fac 100 de ani de când m-am făcut mare. Și de 26 de ani simt că sunt liberă. Acum vreau să fiu puternică și plină de viață.Eu sunt România. Și vreau să merg înainte, nu înapoi. Oare, încotro voi merge?”
Iar în spot, vocii de femeie a României îi răspunde o voce de bărbat:
România poate merge înainte. Prin noi înșine. Dacian Cioloș și Partidul Național Liberal”.
Iar pe fundal, în timp ce e proiectat sloganul partidului, o fată cu plete blonde fluturând în bătaia ventilatorului privește, în zare, cu punct fix în dreapta ecranului.
Principalul mesaj este deci ca in Romania exista ceva profund care o face sa fie o țară rea, hoata si corupta, cu oameni care se ascund si mint. Nicidecum de vină nu sunt politicenii, dintre care inclusiv liberalii ocupă un loc de cinste, alături de alți penali notorii, condamnați de mai mult sau mai puțin timp. Noroc cu marele Cioloș care confisca pentru bugetul de stat zeci de milioane de euro de la Sanatate în vreme ce unii români mor de cancer, în chinuri groaznice, care a promovat vanzarea terenurilor agricole catre straini, care pe ultima suta de metri sustine legi prin care saracilor care nu au bani sa-si achite utilitatile li se confisca bunurile și locuintele, si ai cărui membri ai Cabinetului ar face orice sa-l interzica pe Mos Crăciun copiilor la serbări.
Ce a făcut PNL este încălcarea gravă a Constituției României care prevede la art. 30, alin 7 astfel: ”Sunt interzise de lege defăimarea țării și a națiunii”.

Acum se înțelege mai bine atitudinea Guvernului și a premierului atunci când s-a descoperit că la modificarea Codului Penal au disparut exact articolele care susțineau art. 30 din Constituție, iar 60 de senatori s-au unit pentru a reintroduce prin lege pedepse pentru încălcarea legii fundamentale în acest sens. Chiar în septembrie 2016 Guvernul României și-a precizat punctul de vedere cu privire la acest proiect legislativ. Multora li s-a părut chiar de atunci halucinant că premierul Dacian Cioloș nu a susținut proiectul în discuție motivând că „țara” și „națiunea” ar fi de fapt niște valori „esențialmente abstracte”. Atât de abstracte încât merită să le jignești?
Lavinia Ionescu