sâmbătă, 12 noiembrie 2016

Aşteptăm şi brichetele, pixurile şi restul materialelor inscripţionate cu Cioloş

Domnul Cioloş nu candidează. Domnul Cioloş are însă afişe electorale pe panourile electorale, cu sloganul de campanie al PNL. Conform legii, panourile electorale sunt destinate doar celor care candidează. Aşadar, afişele cu dl Cioloş ar trebui înlăturate,însă pentru asta cineva trebuie să depună plângere la BEJ sau primarul să se autosesizeze. Numai că în ţara noastră sunt primari şi primari, unii îşi încalcă propriile dispoziţii. 
Apropo, dl Cioloş care apare pe panourile electorale poate da liniştit în această perioadă de campanie electorală mici, găleţi, brichete, umbrele, şepci, tricouri şamd inscripţionate cu Platforma România 100, dumnealui nefiind candidat. O chestie care poate fi speculată de partidele care îl susţin pentru a rămâne prim-ministru şi după 11 decembrie 2016, chiar dacă e un pic mai greu cu justificarea fondurilor băneşti.
Deocamdată însă să ne delectăm cu "explicaţiile" unui primar cu privire la utilizarea locurilor de afişaj electoral.

Au Șters Pe Jos Cu Legea Electorală. PNL A Pus Trei Afișe Pe Un Panou. Vezi Explicația Primarului!













Au șters pe jos cu legea electorală. PNL a pus trei afișe pe un panou. Vezi explicația primarului!
Primăria municipiului Suceava a amenajat 32 de 
locuri de afișaj pentru campania
electorală de dinaintea alegerilor parlamentare. Edilul liberal, Ion Lungu, a solicitat partidelor să respecte locurile de afișaj, susținând că fiecare partid are voie să pună doar două afișe.
Culmea este că tocmai partidul din care edilul face parte a încălcat această regulă. PNL Suceava a pus câte trei afișe electorale pe panouri.
Am dat deja dispoziție de primar în acest sens. Fac un apel la partidele politice și vreau să vă spun că chiar am avut succes la alegerile locale când s-au respectat locurile de afișaj, acum legea este și mai restrictivă. Nu se mai pot pune afișe pe spațiile private chiar dacă ai acordul proprietarului, deci afișele electorale se pun doar la locuri de afișaj. Ca atare, Primăria a pus 32 de locuri de afișaj în toate cartierele din municipiul Suceava. Pe un loc de afișaj, un partid politic poate pune maxim două afișe, deci este loc pentru toată lumea”, declara, într-o conferință de presă, Lungu.
 Se pare, însă, că regulile se aplică doar celorlalte partide, nu și PNL. În locurile special amenajate din municipiul Suceava, PNL are câte trei afișe.
„Nu este adevărat. E un panou, noi avem trei panouri, da? Unul lângă altul…Pe un panou se pot pune maxim două afișe. Noi am pus trei afișe pe un panou, dar următoarele două le-am lăsat libere, pe o parte și pe alta. Deci, pe românește, am afișat la jumătate decât ne permite legea”, a spus Lungu.
La rândul său, șeful PNL s-a oferit să dea o explicație în acest sens.
„Am să vă răspund eu. Luați în seamă panoul din față ca fiind un singur panou că, dacă era șmecherie, cum spuneați, puteam pune doi ori trei ori doi și erau 12. Am pus un grup de trei, dar doar într-o bucățică, toate celelalte sunt libere”, a spus Gheorghe Flutur.
Sunt zece partide politice și doi independenți care au dreptul la afișaj.
sursa: http://adevarul.top/au-sters-pe-jos-cu-legea-electorala-pnl-a-pus-trei-afise-pe-un-panou-vezi-explicatia-primarului/