marți, 9 august 2011

Băsescu și panica

"Poate că, cel puţin în momentul de faţă, nu ar trebui să utilizăm cuvântul criză...Fac apel la presă să încerce să fie prudentă cu etichetările. Şi legat de evoluţia internaţională, şi legat de România. Nu trebuie generată panică, nu este cazul."
Asta ne-a anunțat Băsescu în această seară. De ce o fi ținut să precizeze însă atât de apăsat asupra faptului că nu ar trebui să folosim cuvântul criză, dar mai ales să nu se genereze panică? Pentru că dacă stai să te gândești la ce afirma mai acu câteva săptămâni în legătură cu ieșirea din recesiune, reluarea creșterii economice și a posibilității recuperării pierderilor salariale din 2010, e clar că ceva e putred în declarațiile băsescului. Mai ales dacă mai afli că a mai spus că "Am concluzionat cu cei cu care am avut întâlnirea că soluţia corectă pentru România este continuarea măsurilor convenite. În interiorul acestor programe, trebuie să continuăm politicile de reducere a cheltuielilor, continuarea programelor de optimizare a cheltuielilor sociale şi declanşarea unui program pentru echilibrarea resurselor fondului de pensii." Adică continuarea disponibilizărilor, neaplicarea hotărârilor judecătorești în privința drepturilor salariale, lăsarea în plata Domnului a celor nevoiași ș.a.m.d. Pentru că, a mai spus Băsescu, "Prin prevederile bugetare, România are cea mai mare parte din PIB alocată investiţiilor". Adică a celor marca Udrea, care investește 1000000 de euro în broșuri de promovare a brandului turistic al României! 
Auzi, basescule, noi cei de rând nu prea mai avem de ce intra în panică, că nu mai avem ce pierde, după ce ai jupuit 7 piei de pe noi. Tu și haita ta aveți însă de ce intra în panică. La voi sunt banii, nu la noi!