marți, 15 noiembrie 2016

Ghinion! Ai, n-ai televizor, marcă banu!

Are americanul din SUA televiziune naţională? Nu! Plătitorul de taxe şi impozite american n-ar accepta să-i fie luaţi bani cu de-a sila pentru ca unii să-şi ia salariu de la o instituţie pe care tot ei au falimentat-o. 
Are românaşul televiziune naţională? Are. Şi încă una cu "n" canale, unul mai prost ca altul. Are pentru că este nevoie de o televiziune - aservită politic încă de la înfiinţarea ei - care să transmită în special "mesajul" potentaţilor politici ai zilei. Are pentru că trebuie să bage mâna-n buzunar să plătească o taxă, indiferent că are sau nu televizor.
Uite însă că se întâmplă o minune şi românul obişnuit fu gata-gata să scape de grija ţinerii în viaţă a televizunii "naţionale". Dar cum la noi tot timpul se găseşte un Gică - contra, binenţeles că minunea trebuie să mai aştepte până se dumireşte CCR cum a fost cică cu chestia "pe repede înainte" din partea parlamentarilor şi "lipsa predictibilităţii" în cazul vestitelor 102 taxe. Aşa că "GHINION" pentru românaş încă, ai, n-ai televizor, marcă banu!
P.S. Am o nedumerire totuşi cu privire la Gică-contra ăsta, când Oprea i-a mărit peste noapte prin OUG salariul de preşedinte, cum a fost cu lipsa predictibilităţii şi mersul pe repede-nainte? Că mai ştii, respectivul poate nici n-a aflat, are omul 6 case care îi aduc bani de-ajuns în conturi.