sâmbătă, 7 ianuarie 2012

2012, anul cu perspective diferite !


Angela Merkel, cancelarul Germaniei: război.
“Europa este la una din cele mai grele, poate cea mai grea ora a sa de la al Doilea Război Mondial”
“Nimeni nu ar trebui sa creadă ca o alta jumătate de secol de pace in Europa este garantata – pentru ca nu este […] Așa ca spun din nou: daca euro se prăbușește, Europa se prăbușește”.
Nicolas Sarkozy, președintele Franței : Europa explodează!
“Europa n-a mai fost niciodată intr-un pericol atât de mare. Exista riscul exploziei Europei, ne găsim intr-o situație extraordinar de periculoasa”.
Jasek Rostowski, ministrul de Finanțe al Poloniei: război.
“După toate aceste șocuri politice, economice, ar fi foarte neobișnuit sa putem evita un război in următorii 10 ani. Un război, doamnelor si domnilor. Mă gândesc serios sa obțin green card-ul pentru copiii mei in Statele Unite”.
Christine Lagarde, șeful FMI: păstrez un optimism disperat.
“E o situație foarte serioasa, din multe puncte de vedere complet noua. Creștere paralizata, șomaj ridicat, revolte sociale ca rezultat si piețele financiare in deruta. Multa nesiguranța. Deloc o imagine…plăcuta”.
Eveline Widmer-Schlumpf, ministrul de Finanțe al Elveției: ne pregătim de căderea euro.
“Guvernul elvețian se pregătește deja de prăbușirea euro. Un grup de lucru studiază in acest moment impunerea controlului capitalului si introducerea ratelor negative ale dobânzii, pentru a proteja Elveția de refugierea capitalului, pe care o prăbușire a euro o va declanșa”.
US Gen. Martin Dempsey, seful Statului Major Interarme: haos si revolte.
“Pentagonul e îngrijorat de potențialul unor revolte civile, pe măsură ce criza financiara a Europei ia amploare”.
“O rupere a Europei in bucăți va avea consecințe pentru Pentagon”.
Sluga de Racchitele (asa-zisul primministru al Romaniei)- prosperitate :
“2012 este un an mai bun decat ne asteptam, cresterea economica va fi de 2,5%, cu 1,5% mai mult decat prognozam anul trecut !”

Generali de "operetă" FRĂȚILĂ și LUPU, autori de pensii "orientative"

După ce aseară am urmărit spectacolul penibil oferit de tonomatul uneperist Frățilă, care pentru a justifica ștergerea de pe site-ul MApN a tabelelor cu pensiile revizuite a inventat scuza că acestea erau orientative, astăzi am avut "plăcerea" s-o urmăresc la PRO PATRIA pe madam general LUPU, care a dorit să ne explice cum e cu situația reală a pensiilor militare revizuite.
Spectacol mai degradant ca cel oferit de această generăleasă rar mi-a fost dat să mai văd după 1989, aducându-mi aminte de bilanțurile cu activul de comandă și de partid din ultimii ani ai regimului Ceaușescu. Osanale peste osanale dedicate conducerii MApN, dar în special ministrului Oprea, care a manifestat o "grijă netărmurită" pentru bunăstarea pensionarilor militari. N-are rost s-o mai lungesc, penibil și umilitor pentru un purtător de haină militară, care a jurat să respecte Constituția și legile țării.
Ce au uitat atât Frățilă și Lupu să ne spună este cum rămâne cu cei care au murit când au văzut ce le scria în deciziile de pensie "temporare" (sau "orientative", cum am aflat ieri că erau, deși ministrul Oprea a declarat în 09.06.2011 că <<la data de 01.06.2011 MApN a definitivat procesul de revizuire a celor 76885 de pensii militare>>, după cum se poate viziona aici !!!). Oare nu cumva și pentru aceasta cei doi au fost avansați în grad la sfârșitul lui 2011?
P.S. Cât va mai dura până vom fla că în viitor și ordinele de luptă ale comandanților vor fi orientative, fiecare militar din linia întâi a frontului urmând să facă ce crede el că e mai bine și punând pe prim-plan zicala "scapă cine poate"?