joi, 9 februarie 2012

Prim-ministru desemnat, cel mai mare ciumpalac

Legea siguranţei naţionale (Legea 51/1991) spune la art. 26 primul paragraf că: "Salariaţii organelor de informaţii şi ai celor cu atribuţii în domeniul siguranţei naţionale nu pot face parte din partide sau alte organizaţii cu caracter politic ori secret şi nu pot fi folosiţi în scopuri politice".
Pe de altă parte, Legea 1/1998 privind organizarea şi funcţionarea Serviciului de Informaţii Externe prevede următoarele:
Art. 15. - Personalul Serviciului de Informaţii Externe nu poate să facă parte din partide, formaţiuni sau organizaţii politice ori să desfăşoare propagandă prin orice mijloace sau alte activităţi în favoarea acestora.
Pentru orice om care are mintea la el, judecând cu propriul creier, este clar că acceptând să fie prim-ministru desemnat de către Băsescu, directorul salariat al SIE, numitul Mihai Răzvan Ungureanu  s-a pus în afara legii. Mai mult, MRU ne-a dat azi un răspuns halucinant, răspunzându-i de dimineață lui Iosif Buble că se află în aceeaşi situaţie ca şi Emil Boc când a fost prim-ministru desemnat în timp ce era primar al Clujului și că va demisona din SIE doar după ce va fi investit prim-ministru! Până la urmă, cineva l-a învățat totuși de bine și în seara asta am aflat că și-a dat demisia din fruntea SIE (mai mult ca sigur după ce Avocatul Poporului, prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, a declarat că din punctul său de vedere starea de incompatibilitate a lui Răzvan Mihai Ungureanu este cât se poate de clară şi că aceasta ar trebui rezolvată în cel mai scurt timp). Numai că totul este tardiv acum, ilegalitatea a fost comisă, iar toate actele și acțiunile lui MRU de la secunda acceptării desemnării sale candidat pentru funcția de prim-ministru sunt nule de drept! Dacă mai adăugăm și procedura ilegală în care s-au desfășurat azi audierile miniștrilor-candidați în unele comisii comune ale Parlamentului, mâine în Parlament vom avea parte mai mult ca sigur de ceea mai mare ilegalitate constituțională produsă după 1989! Dar cum MRU este învățat deja de la SIE cu desfășurarea de acțiuni ilegale, nu cred că acesta va renunța să vină în Parlament pentru investitură. Ciumpalacul va rămâne ciumpalac până la capăt.