luni, 16 ianuarie 2012

SCMD CRAIOVA: APEL CĂTRE PRIMĂRIA CRAIOVA

Jandarmii sunt mai presus de lege! Așa cere șeful Direcției Ordine și Siguranța Publică din Jandarmeria Română, col. Moise Aurel


 "247 de persoane au fost retinute si li se vor aplica amenzi conteraventionale. Pe numele a 36 de persoane se vor intocmi dosare penale pentru savarsirea unor acte de ultraj contra bunelor moravuri si portul de arme albe in zone publice. Pana la aceasta data, avem 283 de persoane retinute.

Au fost retinute si persoane are fac parte din galeria echipei Petrolul. Este vorba despre lupii galbeni. Trebuie sa facem o delimitare intre cei care protesteaza pasnic si cei care vandalizeaza", a declarat azi seful Directiei Ordine si Siguranta Publica din Jandarmeria Romana, col. Moise Aurel.

Până aici, să zicem că totul ar fi bine, că ar fi conform prevederilor legale.
Numai că același personaj o face gogonată rău de tot în aceeași conferință de presă, în privința abuzurilor și ilegalităților săvârșite de jandarmii în acțiune:  "Au fost si situatii in care televiziunile au prezentat ca jandarmii au facut exces de zel. Starea de irascibilitate a jandarmilor a fost crescuta din cauza orelor petrecute in serviciu, in strada, si trebuie sa-i intelegem".
Ce vorbești, colonele? Pentru unii e lege și pentru alții nu? de ce să fie manifestată indulgență doar pentru jandarmii care au săvârșit fapte incriminate de Codul Penal, doar pentru că au fost obosiți din cauza statului în picioare și surmenajului provocat de ordinele transmise prin căștile de le aveau toți în ureche? De ce să nu fim atunci la fel de indulgenți și cu cei pe care i-ați reținut pentru faptele comise, că poate și ei au fost aduși în stare de irascibilitate de președintele țării și guvernul lui de marionete? Ei n-au oare dreptul să fie supuși aceluiași tratament ca și jandarmii? Ori cumva jandarmul e mai presus de lege?
Dar să vezi și altă minciună cât casa, spusă, la rândul lui, de unul din purtătorii de cuvânt ai Jandarmeriei Române, lt. Florin Hulea:
" Amintim si ca nu s-au folosit arme cu gloante de cauciuc"!!! Măi mucea-flaimucea, atunci cine erau cei care azinoapte, îmbrăcați în uniformele jandarmeriei, cu tot echipamentul de protecție pe ei, trăgeau cu gloanțe de cauciuc folosind armele de vânătoare cu două țevi, în timp ce erau în urmărirea celor care se manifestau violent? Imaginile au fost prezentate în direct de televiziuni! 
P.S. Mai e ceva care bate supărător la ochi, în privința pagubelor suferite logistice suferite de Ministerul de Interne: s-au înregistrat 39 autospeciale avariate, 5 autospeciale și un Logan care aparțin poliției, iar de la ISU o autospecială de intervenție a fost vandalizată 80%, a spus secretarul de stat din MAI Ioan Dascălu. Cam "multe" vehicule avariate de protestatari, te cam duce cu gândul la autoincendierea autobuzelor din 13 iunie 1990, nu?

Visul unei nopți de iarnă