joi, 22 decembrie 2016

Dacă Shhaideh era evreică, mai cârâia vreunul?

Dl Dragnea a propus drept candidat pentru funcţia de prim-ministru pe dna Sevil Shhaideh. Cetăţean român, cu origine turco-tătară şi de religie musulmană şi cu toate drepturile la purtător din punct de vedere al legii. Foarte bine, era dreptul domniei sale să nominalizeze pe cine vrea, chiar şi în dispreţul Statutului PSD, care prevede că candidatul pentru această funcţie ţine de competenţa Congresului PSD.
Numai că această propunere a inflamat negativ deja spiritele, mai ales pe reţelele de socializare şi îndeosebi în privinţa religiei doamnei candidat. N-are rost să continui să mă refer la această "problemă", nu sunt nici extremist, nici xenofob. Întreb însă doar atât, dacă cumva doamna în cauză era evreică şi de religie iudaică ortodoxă ar mai fi cârâit cineva împotrivă? Eu cred că nu.
P.S. Sper însă că doamna în cauză, după ce va primi votul de încredere în Parlament - căci sincer nu văd de ce Iohannis ar refuza propunerea lui Dragnea, în condiţiile în care doar PMP ar mai putea propune azi un candidat, probabil Băsescu ofertându-se din nou - să nu fie doar o soluţie vremelnică şi să-i cedeze apoi locul lui Dragnea, după ce acesta îşi va "rezolva" problema cu legea 90/2001. Că parcă aşa a rezultat din declaraţiile de ieri ale şefului PSD, nu?