duminică, 26 august 2012

MARIN NEACSU: Din când în când mai moare câte un erou

MARIN NEACSU: Din când în când mai moare câte un erou: Fără a intenționa să fac din subiect unul politic, fără a da vina pe un partid sau președinte pe altul, nu pot să nu constat că în ultimu...

Calea legală de urmat pentru USL

USL a afirmat tot timpul că va reinstaura legalitatea în România. Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat public că nu se lasă până haita de bandiţi băsişti nu va răspunde politic pentru tot răul făcut României şi cetăţenilor români. Premierul Victor Ponta a declarat că spre deosebire de Băsescu, el nu umblă cu şmecherii în politică.
Ce vedem însă de vreo 3 zile? Se pare că cei din conducerea USL abandonează lupta legală cu privire la demiterea lui Băsescu. Cum altfel poţi interpreta concedierile consilierilor lui Antonescu de la Cotroceni sau declaraţia lui Ponta cum că vor respecta hotărârea CCR, de exemplu?
Domnilor copreşedinţi ai USL, lupta nu este terminată. Ceea ce declară şi propune senatorul PNL Ioan Ghişe este perfect legal şi aceasta ar trebui să fie calea de urmat (http://www.realitatea.net/ghise-propune-o-hotarare-a-parlamentului-prin-care-se-constata-ca-presedintele-a-fost-demis-de-fapt_995156.html) pentru şedinţa plenului reunit al Parlamentului din 27.08.2012. Nu impuneţi propriilor parlamentari, în şedinţele de grup de mâine, să accepte fâră crâcnire ilegalitatea comisă de CCR. Vă reamintesc prevederile art. 69 din Constituţia României:
(1) În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.
(2) Orice mandat imperativ este nul.
Poporul s-a exprimat politic cu privire la demiterea lui Traian Băsescu. Respectaţi voinţa acestuia măcar prin lăsarea libertăţii parlamentarilor USL de a vota mâine conform propriei conştinţe, cu privire la propunerile senatorului Ghişe. 
Şi încă ceva: a coabita cu Traian Băsescu înseamnă de fapt a fi în cârdăşie cu acesta. Cam asta e percepţia celor 7,4 milioane de cetăţeni care au votat demiterea acestuia. Voturi pe care le veţi dori şi la toamnă, pentru USL.