joi, 15 martie 2012

Conducerea ANCMRR tot mai contestata de catre rezervistii militari din toata tara - Assistant Professor Brigadier General (ret) Ph.D. Florea SURDU


  
FILIALA SECTOR 5 BUCURESTI  
                                                                                                                                                Nr._________din_____________
APELUL
MEMBRILOR FILIALEI SECTORULUI 5
CATRE BIROUL PERMANENT CENTRAL

            Acum, aproape un an si jumatate, Filiala Sectorului 5 si-a asumat deliberat responsabilitatea de a supune atentiei Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R. „Alexandru Ioan Cuza” cateva probleme specifice domeniului de aparare, si in principal cele legate de respectarea statutului asociatiei, al drepturilor membrilor acesteia, precum si de aparare a pozitiei sociale, statale si juridice a acestora.
Nu am fost surprinsi de faptul ca, actualul presedintele in exercitiu si membrii Biroului Permanent Central al A.N.C.M.R.R., NU AU RASPUNS sugestiilor, propunerilor si comentariilor pe care le-am facut atunci, si de asemenea, pozitiei demne pe care am avut-o atunci cand „prost sfatuit” de apropiatii dvs. ati convocat o sedinta de destituire si pedepsire a conducerii Filialei sectorului 5.
Speram ca realitatea sa ne contrazica, si sa observam ca, deciziile promovate de B.P.C. si presedintele Asociatiei, au avut in vedere macar o parte din propunerile noastre si nu sa ne ignore.
Din pacate, timpul scurs de atunci şi până acum, a confirmat aserţiunile şi temerile noastre, căpresedintele, care răspunde solidar cu intregul B.P.C. de reprezentarea, securitatea sociala, statutul cetatenesc al tuturor membrilor asociatiei, nu înţelege că obiectivele A.N.C.M.R.R. sunt determinate şi de capacitatea militară a statului” şi că atunci când este vorba de cadrele in rezerva (retragere) si nevoile acestora, „niciun efort nu este prea mare”.
Actualul demers al Filialei noastre si a Biroului de Conducere al acesteia, se doreste a fi un PROTEST-APEL adresat B.P.C. si implicit domnului presedinte gl (r) ILIESCU MIHAI si are in vedere urmatoarele:
-          imbunatatirea imaginii A.N.C.M.R.R. in cadrul societatii romanesti si recastigarea prestigiului cadrelor militare in rezerva si/sau in retragere;
-          recastigarea tuturor drepturilor cuvenite tuturor membrilor Asociatiei;
-          reprezentarea cu demnitate, impartialitate si prestigiu a traditiei cadrelor in rezerva si retragere in relatia cu institutiile statului;
-          imbunatatire relatiilor de lucru intre filiale si conducerea centrala, prin inlaturarea stilului autocratic;
-          apararea insemnelor de reprezentare militara (grade, decoratii, medalii, ordine etc.);
-          respectarea devizei „PATRIE- ONOARE- DEMNITATE”.
Potrivit „Mesajului Biroului Permanent Central”, (care de altfel are un continut laudativ si autoflagelant), se poate observa aerul triumfalist, plin de impliniri si de „....actiuni de verticalitate militara si civica, comportament demn-potrivit virtutilor cuprinse in Deviza: PATRIE-ONOARE-DEMNITATE....”. Inainte de a se adresa audientei, sugeram ca actuala conducere, in frunte cu dl. General(r) Iliescu Mihai, sa-si faca un bilant personal al celor 6 ani de cand conduce A.N.C.M.R.R.
Biroul Permanent Central, in frunte cu domnul presedinte general (r) Iliescu Mihai a reusit in 6 ani, de cand conduce Asociatia, sa o duca pe un drum din care nu se intrevede vreun viitor.
Reprezentativitatea cadrelor in rezerva si/sau in retragere in societate, capacitatea de aparare a drepturilor si intereselor acestora, statutul membrilor asociatiei, respectarea prestigiului si traditiei armatei, sunt in cel mai critic punct din istoria lor.
Pentru a usura sarcina conducerii centrale a Asociatiei, ne permitem sa mentionam, in continuare, esecurile pe care ar trebui sa si le asume ”in integrum” membrii B.P.C si, barbateste sa adopte un alt stil de lucru sau cel mai bine, SA-SI DEA DEMISIA.
Suita de actiuni desfasurate in defavoarea asociatiei, in ansamblul si a fiecarui membru in parte, ne indreptatesc sa amintim in principal urmatoarele ESECURI:
1.      Semnarea, la data de 21.02.2011, a „Protocolului de colaborare dintre Biroul Permanent Central al A.N.C.M.R.R. şi Primăria Sectorului 2”.
         Acest document dovedeste, in ciuda celor afirmate de dl gl (r) Iliescu Mihai in cuvantul domniei sale, faptul ca“.... ancorat în realitatea cotidiană....” pus la dispozitia politicului A.N.C.M.R.R., (Primaria sectorului 2 este condusa de dl. Ontanu Nicolae- prim-vicepresedinte al U.N.P.R.) desi „...în opinia cadrelor militare în rezervă şi în retragere, a pensionarilor militari exista ideea privind partizanatul şi aservismul politic al Conducerii ANCMRR.”- sursa:site ANCMRR (realizat şi întreţinut de primăria sector 2) si roarmy.ro/protocol-de-colaborare-intre-ancmrr-si-primaria-sectorului 2(vezi anexa nr. 1).
2.      Scrisoarea din data de 07.09.2011, adresata de B.P.C. conducerii partidului U.N.P.R.(presedintelui dl. Sarbu Marian si presedintelui executiv dl. Oprea Gabriel- ministru al apararii nationale)
       Potrivit celor afirmate de presedintele A.N.C.M.R.R., gl (r) Iliescu Mihai, se doreste ca U.N.P.R.-ul „...să devină partidul de suflet al nostrupartid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite. (...). Mai mult, se apreciaza de catre B.P.C., prin vocea d-lui gl Iliescu M., că„... numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru (...),cadrele militare în rezervă şi retragere, vom reuşi să fim o persoană juridică de utilitate publică.....”.
PROTESTAM fata de aceste gesturi, mai mult decat obediente, deoarece, potrivit
Statutului Asociatiei ( cap.I art.___) este interzisa afilierea la vreo organizatie POLITICA, aceasta, tocmai din nevoia pastrarii caracterului apolitic al acestei organizatii militare.  Nedumerirea, îngrijorarea şi chiar indignarea membrilor Filialei sectorului 5 (precum si al altor filiale judetene – ex. Alba, Arad, Mures, Maramures, Brasov etc.) pentru acest demers al dumneavoastră, a determinat parasirea Asociatiei de catre multi membrii, adevarate pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate, devotaţi ţării si armatei, care au ştiu să-şi exprime demn opiniile.
Fata de acesta actiune, CONSIDERAM CĂ TREBUIE SĂ TRECETI DE URGENTA LA APLICAREA PREVEDERILOR art. 12, al. 2, rândul 3 din Statutul
A.N.C.M.R.R., prezentandu-va demisia şi apoi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi.(pentru detalii vezi anexele nr. 2 si 3).
3.    Distrugerea gradul de credibilitate al A.N.C.M.R.R. , pe care această instituţie  trebui să-l aibă, deoarece, una e să-ţi aperi interesul legitim, folosind orice pârghie legală şi morală, şi alta e să te transformi în “instrumentul” unor interese de partid.
       Transmiterea catre Consiliul Naţional al Audiovizualului a unei “Scrisori de protest” faţă de prestaţia neprofesională şi jignitoare la adresa pensionarilor militari în cadrul emisiunii “Subiectiv” din 08.12.2011, la postul de televiziune Antena3. Ne-am fi asteptat ca in cadrul dialogului prelungit cu autoritatile guvernamentale dar si parlamentare sa luati o altfel de pozitie, activa si protectoare pentru toti membrii asociatiei noastre. (vezi anexa nr. 4).
4.      Ne-apararea de catre B.P.C. a cuantumurilor pensiilor militare dobandite IN MOD LEGAL de toti membrii A.N.C.M.R.R.
       In urma derularii procesului de recalculare si ulterior revizuire, potrivit datelor furnizate de dumneavoastra prinMesajului Biroului Permanent Central”, EXISTA APROXIMATIV 6000 DE FOSTI PENSIONARI MILITARI carora le-au fost diminuate cuantumurile pensiilor.
        Pozitia dvs. duplicitara fata de prevederile Legii nr. 119/2010 si al O.U.G. nr. 1/2011, a determinatcresterea gradului de nemultumire, nereprezentare corecta a pozitiei militarilor in rezerva si in retragere si de revolta al acestora.
       Prin actiunile dumneavoastra ati GIRAT POLITICA ACTUALA de scoatere a cadrelor militare în rezervă din sistemul de pensii militare de stat.
Totodata, mentinerea unui dublu standard de catre B.P.C., fata de recalcularea pensiilor fostilor militari, a determinat retragerea multor membrii din cadrul filialelor si migrarea acestora catre S.C.M.D., pentru a le fi aparate drepturile dobandite dupa o cariera (in majoritate de peste 25-30 ani si mai mult), desi multi nu se regasesc in idealurile si obiectivele acestei organizatii.
Pozitia dvs. fata de apararea dreptului castigat de existenta a PENSIILOR OCUPATIONALE, ne duce la concluzia ca, actualul statut social al dumneavoastra si al colaboratorilor apropiati, va MULTUMESTE, iar actiunile in justitie intreprinse in acest caz, au avut caracter formal, de inducere in eroare, atat a opiniei publice, dar mai ales al membrilor A.N.C.M.R.R. (vezi procesele, prelungite, ineficiente si timid formulate, pentru a nu supara Presedintia Romaniei, dar mai ales U.N.P.R. si ministrul apararii nationale).
De altfel, am retinut BRAVADA dumneavoastra din Mesajului Biroului Permanent Central”, potrivit caruia o considerati ca o realizare a mandatului actualei echipe de conducere a Asociatiei.
PROTESTAM FATA DE scoaterea cadrelor militare în rezervă din sistemul de PENSII MILITARE DE STAT, plătite direct de la bugetul apararii şi trecerea lor în sistemul de pensii civile, încălcandu-se contractul de carieră al rezerviştilor. Acestiapotrivit cadrului legislativ actual, fiind rezerva armatei si deci putand fi oricând chemaţi sub arme până la vârsta de 62 de ani
5.      Acceptarea de catre B.P.C. a pierderii gradului militar, dobandit ca o virtute  dupa o cariera militara (si de altfel proprietate a militarului, potrivit Legii nr. 80/1995 si al Constitutiei Romaniei) reprezinta o grava atingere la adresa demnitatii corpului militarilor in rezerva si/sau in retragere.
Mai mult, acceptarea avansarilor in grad a persoanelor (de partid) fara cariera militara (de altfel, dvs aveti obligatia de a aviza propunerile inaintate M.Ap.N.) si afectarea “demnitatii gradului general”, ne determina domnule presedinte al B.P.C. gl(r) Iliescu Mihai sa PROTESTAM PENTRU MODUL IN CARE ATI TOLERAT acordarea gradului de general unor persoane care nici macar nu gandeau ca il pot dobandi.  
Domnule Presedintele al A.N.C.M.R.R. ati compromis definitiv gradul de general incalcand regulile si criteriile pe care militarii cu cariera completa sau incompleta nu le accepta pentru ca nu le inteleg dar si pentru faptul ca, prin comparatie, asa ceva este de neimaginat in armatele tarilor membre N.A.T.O.
6.      Acceptarea de catre conducerea A.N.C.M.R.R. a aderarii la Platformă Civică de pe lângă Uniunea Social-Progresista si acceptarea “invitaţiei” de a susţine U.N.P.R., reprezinta incalcarea flagranta a Statutului – art.3.
Intalnirile periodice cu persoane din conducerea U.N.P.R.(fosti generali, actuali consilieri ai ministrului apararii nationale) cu conducerea A.N.C.M.R.R. si filtrarea participantilor la aceste reuniuni din cadrul filialelor, ne determina sa PROTESTAM si fata de astfel actiuni. Daca este necesar, supuneti aprobarii Consiliului Director, dar in mod onest si camaraderesc numarul, participantii si problematica de discutii.
7.      Transformarea Asiciatiei, de catre membrii B.P.C. si presedintele sau, in propria organizatie, usor de manipulat, cu o consultare formala si apreciativa, doar pentru cei ale caror opinii va sunt favorabile, au dus la instaurarea unui stil de conducere discretionar, neconsultativ si indreptat impotriva membrilor sai.
x x
x
Militarii in rezerva (retragere) din Filiala Sector 5 , spera ca Presedintele A.N.C.M.R.R. domnul gl (r) Iliescu Mihai si B.P.C. vor intelege profunzimea APELULUI, se vor orienta pentru re-dobandirea statutului apolitic, demn si reprezentativ al asociatiei si, vor lua aceste propuneri ca o PLATFORMA DE RECREDIBILIZARE.
Asteptam ca apropiatul Consiliu Director al A.N.C.M.R.R., sa genereze un dialog sincer si barbatesc intre membrii filialelor, pe de-o parte si presedinte si B.P.C., pe de alta parte, dialog care sa evidentieze că intre promisiuni şi realitate trebuie sa existe un echilibru.
Bilantul ar trebui sa evidentieze adevaruri de care domnul general (r) Iliescu ar trebui sa se rusineze si pe care ar trebui sa si le asume in integrum ca esecuri personale in calitatea de presedinte al A.N.C.M.R.R. Altfel, presedintele va constata ca are in fata sa un auditoriu dezamagit, obligat sa asculte inca o data promisiuni si minciuni care nu au nicio legatura cu asteptarile membrilor asociatiei si realitatea din filiale.
Credem, cu sinceritate ca se va renunta la formatul „bilanturilor de tip „activul de comanda si de partid din armata”, laudativ (asa il percepem din „Mesajul Biroului Permanent Central”), ci din contra, se va adopta un dialog tonic si deschis cu toate filialele si nu numai cu cele care va sunt obediente.
NU SUNTEM MANIPULATI, NU DORIM SA RUPEM FILIALA DIN A.N.C.M.R.R. SI NICI SA MIGRAM CU FORTE SI MIJLOACE IN S.C.M.D.
Dorim ca PROTESTUL militarilor in rezerva si/sau in retragere din Filiala Sector 5, sa fie perceput si apreciat pentru franchete, demnitate, puterea de a spune lucrurilor pe nume si ca un APEL la redesteptarea constiintei corpului de rezerva al Fortelor Armate.
In spiritul devizei „ONOARE-PATRIE-DEMNITATE”, si cu convingerea realismului mesajului nostru, va asiguram de respectul cuvenit varstei, profesiei, pregatirii profesionale si al dragostei de cariera militara.
Cu aleasa pretuire si demnitate militara,
Biroul Filialei Sectorului 5 al ANCMRR




(Pentru conformitate in calitate autor, Vicepresedinte Gl bg (r) Conf univ Florea SURDU)

NOTAPrezentul PROTEST-APEL a fost adoptat in Adunarea Generala aFilialei Sector 5, din data de  06.03.2012 cu 182 voturi pentru, 6 impotriva, 0 abtineri, din totalul de 188 de membrii prezenti.



Va prezentam mai jos si scrisoarea Filialei ANCMRR "GENERAL MIHAIL PERJU", Brasov: 

                                                              
                       R O M Â N I A
ASOCIAŢIA NAŢIONALĂ A CADRELOR MILITARE    ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
                              ,,Alexandru Ioan Cuza,,
                                            FILIALA JUDEŢEANĂ 
                                     ,,General Mihail Perju,, BRAŞOV



Tel. 0268/414955                                                              Sediul: Cercul Militar Braşov (UM 02477)                          STAR: 2008 – 0118                                                                             Str. MUREŞENILOR Nr. 29
e-mail: ancmrrbv@yahoo.com                                           Nr. 07 din 27.01.2011                                                                                                                         

PREŞEDINTELUI
ASOCIAŢIEI NAŢIONALE A CADRELOR MILITARE ÎN REZERVĂ ŞI ÎN RETRAGERE
 „Alexandru Ioan Cuza“
BUCUREŞTI

Domnului General dr. Mihai Iliescu

          În urma studierii documentelor pe care ni le-aţi trimis cu nr. 775 şi 776 din 13 septembrie 2011 şi mai recent cu nr. 1062 şi 1063 din 13 decembrie 2011, am rămas cu unele nelămuriri pe care vă rugăm să ni le precizaţi.
          La început ne luăm permisiunea de a exprima aprecierile noastre pozitive pentru tot ce aţi făcut, în numele nostru, al întregii Asociaţii, pentru ca recalcularea şi revizuirea pensiilor militare să se soldeze cu rezultatele cunoscute. De asemenea, apreciem şi susţinem fără reserve acţiunea de a chema Guvernul în instanţă pentru rezolvarea favorabilă a problemelor celor a căror pensie a scăzut, cu care suntem pe deplin şi pentru totdeauna solidari.
          Aceleaşi aprecieri exprimăm pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru domnul ministru Gabriel Oprea.
          Rezultatele pozitive, ne-au dat prilejul, ca pe plan local, să demontăm mitul pensiilor „speciale“, „nesimţite“, „de lux“, etc. şi să demonstrăm că înaintea acestei operaţiuni, pensiile noastre au fost calculate corect, cu destulă zgârcenie, ceea ce a dus, în urma revizuirii, la creşterea unui procent semnificativ al acestora, pe baza aşa zisului principiu al contributivităţii.
          Nu dorim să evidenţiem şi alte aspecte din rezultatele pozitive ale conducerii Asociaţiei, ele intrând în domeniul firescului.
          În continuare, vă supunem atenţiei unele nelămuriri rezultate din documentele mai sus menţionate, nelămuriri datorate contradicţiilor între cele communicate şi prevederile Statutului A.N.C.M.R.R., precum şi relaţiilor care ar trebui să existe între conducerea centrală şi a Filialelor.
          Faptul că doriţi „ … ca acest PARTID (U.N.P.R.) să devină partidul de suflet al nostru“ … „partid pe care dorim să ne sprijine  la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite … “ constituie o autentică şi de necontestat poziţie partizană, de încălcare clară a prevederilor art. 5 din Statutului A.N.C.M.R.R.. Unde mai este echidistanţa faţă de toate partidele şi formaţiunile politice pe care am promovat-o de la înfiinţare şi cu care, pe drept cuvânt ne-am mândrit, ca principiu fundamental al organizării şi funcţionării Asociaţiei noastre?
          Să ne iertaţi expresia, dar ne întrebăm: Ce va determinat, Domnule General, să faceţi o asemenea pătimaşă declaraţie? Ce viziuni de viitor aţi avut cu un partid ai cărui membri marcanţi sunt catalogaţi de clasa politică drept oportunişti, profitori, trădători politici, traseişti, etc.? Să fi fost un partid de 30 – 40% în sondaje şi tot ar fi trebuit să vă dea de gândit, ce va face A.N.C.M.R.R. când acesta nu va mai fi la putere, când vom avea un alt ministru al Apărării şi un alt preşedinte de ţară. Ne vom vinde sufletul altui partid aflat pe val? că noi nu avem cum să trecem în opoziţie, unde n-am mai găsi nici preşedinte de onoare şi nici un fel de „înalt patronaj“.
          Aţi uitat sau aţi ignorat, dumneavoastră şi Biroul Permanent Central faptul că în politică sunt numai interese, foarte, foarte puţine sentimente şi deloc sentimentalisme.
          Ne îndemnaţi să participăm la dezbaterile organizate de aşa zisa platformă Uniunea Social Progresistă.
          Dumneavoastră ştiţi cum se desfăşoară aceste dezbateri?
          Noi ştim … cu adeziunile de aderare pe masă. Ori noi nu admitem ca Filiala noastră judeţeană să devină filiala judeţeană a U.N.P.R. aşa cum s-a întâmplat în unele judeţe şi de care este imposibil să nu aveţi cunoştinţă.
          Noi am fost contactaţi de conducerea filialei judeţene Braşov a U.N.P.R. şi ne-am exprimat disponibilitatea de a participa la dezbaterile care vizează binele ţării, al armatei şi al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, aşa cum suntem dispuşi să discutăm cu orice alt partid politic legal constituit în România.
          Până la discuţia cu noi, după părerea noastră, conducerea U.N.P.R. mai are multe probleme interne de rezolvat.
          I-aţi citit Programul Politic? Noi l-am citit. De-l veţi citi veţi constata cu surprindere că „partidul nostru de suflet “ nu are nici cea mai vagă referire la Sistemul Naţional de Apărare, la armată sau la cadrele militare în rezervă şi în retragere, iar celelalte prevederi, cu o oarecare tangenţă sunt palide, generale, ambigue, fără substanţă, valabile pentru orice partid din orice ţară.
          Declaraţia dumneavoastră şi îndemnurile insistente de a ne apropia de acest partid, faţă de care nu avem nici un fel de aversiune, dar deocamdată nici simpatii, trebuie să recunoaşteţi că reprezintă un derapaj impardonabil al conducerii Asociaţiei, care ne implică pe noi toţi, membri ai acesteia, pentru care nici măcar statutul nu putea să vă împuternicească.
          Recunoaştem dreptul constituţional, democratic al fiecărui membru al Asociaţiei, cu sau fără atribuţii de conducere, de a avea convingeri şi simpatii politice, partide şi personalităţi politice agreate, dar acestea nu pot fi afişate public atâta timp cât suntem, în mod temporar, la conducerea A.N.C.M.R.R. sau a Filialelor acesteia. Ştiţi foarte bine, ca şi noi, că înregimentarea politică a Asociaţiei ar însemna sfârşitul ei. Nu putem fi nici remorca şi nici motorul partidelor politice. Nu acesta este rolul şi rostul nostru ca Asociaţie „apolitică“.
          Problema nu este ca noi să nu facem politică ci să nu facem politică partizană, în interiorul sau în numele Asociaţiei.
          Am aşteptat şi mai aşteptăm, de când aţi lansat sintagma „partidul nostru de suflet“, să reveniţi public pentru a o corecta, să mai reparaţi cât se mai poate imaginea de Asociaţie „apolitică“. a  A.N.C.M.R.R..
          Nu ştim cum a fost percepută la Bucureşti, dar aici la Braşov, mulţi membri şi-au exprimat nedumerirea, îngrijorarea şi uni chiar indignarea pentru acest demers al dumneavoastră.
          Unii au părăsit Asociaţia iar alţi sunt pe cale să o părăsească. Vă asigurăm că sunt pesonalităţi de înaltă competenţă profesională, socială şi politică, cu verticalitate cum vă place să afirmaţi deseori, devotaţi ţării, armatei şi cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care au şi ştiu să-şi exprime opiniile.
          Dacă dumneavoastră nu daţi o revenire la cele transmise şi publicate anterior, credem că sunteţi de acord că trebuie să faceţi aplicarea prevederilor art. 12, al. 2, rândul 3 din Statutul A.N.C.M.R.R. şi să vă urmaţi crezul politic, dar fără noi.
          Ca şi în trecut, acum şi în viitor, milităm fără rezerve, cu toată convingerea şi capacitatea noastră pentru întărirea A.N.C.M.R.R., pentru creşterea rolului, prestigiului  şi influenţa acesteia în societate pe termen nedefinit de lung. 
          Asta ne permite să ne exprimăm clar, hotărât, fără echivoc şi fără reţinere poziţia noastră, opiniile noastre, căci pe lângă alte calităţi, Asociaţia o are şi pe cea de a fi democratică.
          Dacă veţi aprecia că opiniile noastre, diferite de ale dumneavoastră, nu sunt în conformitate cu ceea ce ne-aţi transmis prin documentele la care am făcut referire, vă rugăm să acceptaţi două propuneri:
-                     Să veniţi dumneavoastră la Braşov, că n-aţi fost la noi de multă vreme. Nu să daţi socoteală aşa cum incorect aţi înţeles data trecută, ci ca să cunoaşteţi mai bine, la ea acasă, o Filială măricică, bine aşezată în A.N.C.M.R.R. şi în societate. Nu punem pe seama Asociaţiei unele derapaje mai mari sau mai mici săvârşite de cei aflaţi la conducere sau  oricare membru al ei. Apreciem însă obligaţia fiecăruia dintre noi de a-şi asuma responsabilitatea faptelor şi spuselor sale, ca dovadă de bune intenţii, loialitate, hotărâre şi curaj, calităţi care pretindem că ne caracterizează.
-                     De nu veţi avea timp sau disponibilitate să daţi curs invitaţiei noastre, a doua propunere este ca problemele la care acest document se referă, să facă obiectul unui punct pe ordinea de zi a primei şedinţe a Consiliului Director al A.N.C.M.R.R..

În numele membrilor Filialei Judeţene „General Mihail Perju“ Braşov a A.N.C.M.R.R.
Cu respect,
                                                                     
                                                                        PREŞEDINTE,
                                                       Gl. Bg. (r)

Braşov, 27.01.2011                                                   Silvestru HANGANU

Sursa:http://ongscmd.blogspot.com/2012/03/apelul-membrilor-filialei-sectorului-5.html