marți, 27 decembrie 2016

De ce merită unii scuipaţi

sursa foto: lefrigaro.ro
Vă aduceţi aminte cum tot apăreau, apar şi o să mai apară unii pe la TV să ne spună - când guvernul făcea "boacăne" care stârneau mânia populaţiei - chestia aia cum că ""vai, vai, cum să dăm guvernu jos, vreţi ca România să intre în criză, să se prăbuşească economic şi financiar şamd"?
E, uite acu avem o criză politică majoră, dar mai ales, avem un guvern în funcţie care nu-şi poate exercita pe deplin atribuţiile, gestionând doar treburile curente ale ţării. Nu mă mai refer la cauze, sunt arhicunoscute deja. Şi a trecut deja mai mult de o săptămână de când suntem în situaţia asta, cu şanse mari ca criza să se adâncească, dacă coaliţia majoritară din Parlament va decide în final să-l suspende pe preşedinte pentru decizia de azi.
Şi uite totuşi că deşi suntem în criză politică de joia trecută, ţara şi-a văzut de drumul ei şi nu a dispărut de pe hartă, oamenii obişnuiţi şi-au văzut liniştiţi de traiul zilnic. Aşa că dacă de acu-nainte mai vedem vreun bou d-ăsta politic care mai încearcă să ne prostească cu chestia aia de la începutul articolului, merită să-l tratăm doar cu un scuipat fix între ochi.