miercuri, 19 ianuarie 2011

De la un ofiţer rezervist către supremul Băsescu

Şeful suprem a afirmat, ieri, 18 ianuarie, că „aplicarea noii legi a pensiilor va duce la scăderea unui număr mic de pensii militare aflate în plată, problema fiind însă comunicarea publică defectuoasă la instituţiile şi ministerele militarizate”.

„Eu la ora 17.00 voi avea o întâlnire cu toţi factorii de decizie din instituţiile militare. Este evident că nu s-a răspuns nevoii de a se transmite până la 1 decembrie adeverinţele de venit din diverse locuri de muncă. Poate era şi dificil în unităţile militare să alerge un rezervist pe la toate unităţile pe unde a lucrat. Dar ce ştiu, reconfirmat astăzi, este că foarte puţine pensii vor scădea”, a declarat şeful statului, la o dezbatere privind reformarea statului. A mai precizat că aplicarea noii legi a pensiilor, în cazul celor care au mai lucrat după trecerea în rezervă, le va aduce acestora pensii mai mari. „Problema este însă de comunicare publică defectuoasă la toate ministerele şi instituţiile publice militarizate şi soluţia pe care au adoptat-o, neavând terminate calculele, să transmită pensionarilor militari un minim, funcţie de venitul mediu în instituţie, ceva de genul acesta”, a mai zis Băsescu.

Hai că mai dat gata, Băsescule! Comunicarea e problema şi nu prevederile din legea 119, HG 735, ordinul M101? Iar numărul de pensii care vor scădea ţi l-a comunicat lacheul Oprea?

Să-ţi precizez însă doar câteva aspecte, că vorbeşti pe lângă legea pe care i-ai pus s-o dea:

1. Termenul în care se puteau trimite cererile de recalculare, însoţite de adeverinţele cu venituri, a fost 31.12.2010 şi nu 01.12.2010.

2. Întreabă-i pe Oprea şi pe madam Lupu în ce temei legal n-au procesat inclusiv în data de 31.12.2010 datele din documentele primite pentru recalculare. Ia vezi când zice respectiva cucoană că s-a oprit procesarea! De ce au emis ilegal decizii temporare de pensie în aceste cazuri, când aveau documentele necesare primite de la solicitanţi?

3. Pensia aflată în plată se recalculează doar pentru perioada cât ai fost cadru militar. Dacă ai mai lucrat ulterior trecerii în rezervă, după ce primeşti decizia cu pensia recalculată, faci cerere de recalculare pentru a fi luate în calcul şi perioadele cât ai lucrat în viaţa civilă ulterior trecerii în rezervă.

4. Cere-le să-ţi arate în care lege, veche sau nouă, privitoare la pensiile militare, este prevăzută sintagma „carieră militară completă”? De asemenea, să-ţi arate scris unde prevede că „trebuie avut în vedere şi acest aspect (faptul că pensionaţii anticipat au primit plăţi compensatorii –n.a.) atunci când analizăm situaţia acestor pensionari”!


Iată doar câteva probleme despre habar n-ai când ieşi pe sticlă cu astfel de declaraţii care încearcă să mai detensioneze situaţia pe care ai creat-o împreună cu toţi executanţii incompetenţi numiţi de tine în funcţii de maximă responsabilitate în stat. Nu cumva adevărata problemă de comunicare este dinspre subordonaţii docili către tine ( te mint ca să-şi salveze pielea)? Asta dacă nu cumva ai premeditat totul de la bun început, pe principiul Anastase, că dacă „80 = 170”, atunci şi „3000 RON = 1500 RON” în cazul recalculării pensiilor fostelor cadre militare (of, ce greu îmi este să nu mai folosesc termenul de pensii militare de stat)!