joi, 5 ianuarie 2017

Actualizăm şi noi legea alegerilor locale?

foto: oltenasul.ro
Aşadar, la Craiova, ca şi în alte localităţi, o să avem alegeri anticipate pentru funcţia de primar. Probabil destul de repede, că doar PSD-ul n-o să lase să-i scape încă valul de simpatie de care s-a bucurat cu ocazia alegerilor parlamentare.
Ce mă interesează însă este dacă alegerile vor fi organizate şi desfăşurate tot după forma actuală a legii electorale, ca şi cele din 5 iunie 2016. Formă a legii care a băgat în boală până şi pe membrii BEC, din cauza ambiguităţilor şi lipsurilor, de au trebuit să dea o mulţime de decizii pentru interpretarea corectă a unor articole. 
Cu minim efort, s-ar putea corecta fie de guvern, fie în Parlament, doar prin simpla consultare a site-ului BEC de la localele din 2016. Precum şi prin preluarea lucrurilor bune făcute pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare, precum chestia cu filmarea video a numărării voturilor.

Bădăranul Iohannis

sursa foto: evz.ro
Am crezut că n-am să mai văd la Cotroceni un preşedinte care să aibă acelaşi comportament ca al lui Băsescu. M-am înşelat şi încă rău de tot.
Ce am văzut aseară la Iohannis, cu ocazia depunerii jurământului de către membrii guvernului, m-a lăsat cu gura căscată, cum se spune. A fost de o bădărănie crasă. Nu a făcut altceva decât să confirme ce a spus Vadim despre el: un neamţ second-hand refuzat la export.
P.S. Felul în care acelaşi Iohannis a folosit perfectul-simplu ne arată cât de greu "realizează" cum au mers treburile prin ţară, pe perioada campaniei electorale. Cine a urmărit - cu interes electoral, desigur - ce au spus Dragnea&co în perioada respectivă a aflat încă de pe atunci că Dragnea e cel care ştie în integralitate programul de guvernare ...