joi, 6 octombrie 2016

Au sau n-au arici in portofel?


Are cineva o situatie cu parlamentarii care au donat bani pentru cumpararea Cuminteniei pamantului? Dar una cu cei care vor sa si candideze la alegerile din 11 decembrie (in cazul acestora, am vazut ca au sute de milioane de lei vechi pentru campania electorala, ca asa au anuntat partidele din care fac parte, deci ceva maruntis puteau dona si pentru sculptura respectiva)?
Care-i spilul pentru care doar presedintii si membrii birourilor sectiilor de votare din strainatate de la alegerile din 11.12.2016 vor primi in plus pentru fiecare zi de activitate cate 150 lei, pe langa cei 85 respewctiv 65 de lei pe care ii primesc pe zi ca si cei din BESV din tara? Ca asa scrie in HG 637/2016! Este pentru prima data cand avem aceasta situatie! Ca daca de uiti la cat "efort"" s-a depus la sectiile de votare din unele tari ( de exemplu Coreea de Nord, Siria, Zimbabwe, Uzbekistan, Uruguay,Turkmenistan, Sudan,Sri Lanka, Senegal, Indonezia, Angola, Pakistan, Muntenegru, Kazahstan, Etiopia, Cuba, Columbia, Armenia) la alegerile prezidentiale din 2014, unde au votat medie 20-25 de alegatori, mai ca-ti vine sa spui ca remuneratia trebuie sa fie simbolica!
http://parlamentare2016.bec.ro/…/HG-637-2016-cheltuieli-ale…
http://www.bec2014.ro/rezultate-finale-16-noiemb…/index.html
Ni se comunica ca intr-un sondaj, 80% dintre romani nu sunt de acord ca presedintele sa accepte nominalizarea ca prim-ministru a unui condamnat penal. Eu banuiesc insa si ca romanii se declara 100% impotriva canditatilor pentru Parlament daca respectivii au fost condamnati sau sunt urmariti penal.Numai ca astea sunt doar niste mofturi, Constitutia are prevederi clare in aceste privinte, ca ne convine sau nu trebuie sa le respectam. Asa, de la vladica la opinca.
Incheiem in decembrie legislatura 2012-2016 a Parlamentului. Bineinteles, una din principalele promisiuni ale campaniei electorale din 2012, revizuirea Constitutiei astfel incat sa nu mai poata fi abuzata de unul si altul ajuns prin inalte functii, ramane neonorata. Ca doar interesul poarta fesul, nu?
Iar o intrare pe usa din dos? Sa stea domne la coada si cand ii vine randul, o sa rezolve si cazul dumneaei! Ia uite, vere, parca ar avea ciorba pe foc acasa si-i e frica sa nu dea-n foc!

Iohannis: Nu cred că trebuie să vorbim despre o demisie a lui Kovesi. Cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede speța. Am avut o discuție cu Procurorul General

Președintele Klaus Iohannis a declarat miercuri seara că nu crede că trebuie să vorbim despre demisia Laurei Codruța Kovesi de la șefia DNA, deoarece până acum nu există niciun indiciu că aceasta chiar a plagiat.
”Am vorbit cu doamna Kovesi. Nu cred că e ceva special de comunicat. Am întrebat-o cum vede acuzațiile, mi-a reiterat că nu se simte vinovată cu nimic și am plecat destul de lămurit de la discuție. E treaba altora să lămurească chestiunea”, a declarat președintele.
Klaus Iohannis a spus că nu se impune demisia lui Kovesi ”cât nu e niciun indiciu. Sigur, în măsura în care lucrurile iau altă turnură, se poate relua discuția, dar acum nu am motive de îngrijorare. Cred că Parchetul General trebuie să rezolve foarte repede speța. Am avut o discuție cu Procurorul General pe care l-am rugat, în virtutea funcției, să se ocupe ca cercetarea să se desfășoare cu celeritate”.
sursa:http://www.expresmagazin.ro/iohannis-nu-cred-ca-trebuie-sa-vorbim-despre-o-demisie-a-lui-kovesi/

MARELE PNL, ACUM ȘI ÎNTR-O VARIANTĂ DE BUZUNAR

Staţi, staţi, că mai au puțin ăștia din PNL și-i fac statuie lui Blaga. Ce om cinstit, ce verticalitate, cât caracter… Serios? Haideți să ne înțelegem: nea Vasile s-a retras din conducere pentru că i-ar fi trecut prin buzunare vreo 700 de mii de euro din niște milioane al cărora traseu din instituții ale statului în conturile unor firme ar fi fost influenţat de dumnealui. Asta spun procurorii. Sigur, pot zice tâmpenii, pot să nu aibă probe, am mai văzut filme de-astea, cam prea multe, dar Blaga era cel care lătra că justiția trebuie să-și facă datoria. 
http://www.stareanatiei.ro/2016/09/marele-pnl-acum-si-intr-o-varianta-de-buzunar/
Abia astept sa vad cum voi fi coordonat in campanie pentru a le explica alegatorilor cum un cos de gunoi poate fi achizitionat cu 850 euro sau o banca cu peste 8000 euro. Am dureri de "falca " de acum...
http://www.vestic.ro/…/primaria-arad-a-platit-8000-euro-pe-…
http://www.ancheteonline.ro/…/dezvaluiri-din-republica-ghe…/

Ce mizerie de Cod penal, ce mizerie de justitie! Astea sunt pedepse in dosarul Microsoft? Apoi, spune vinovatul cu gura lui ca prejudiciul e de peste 200 milioane de euro, iar judele zice ca nu, sunt de recuperat doar 10 milioane de euro si 2 milioane de dolari! Halal stat de drept mai avem!
Apropo, in legea partidelor politice este prevazut ca in cazul finantarii ilegale a unui partid, acesta va fi desfintat. Pai condamnatul - deja - Gabriel Sandu a facut denunt ca parte din bani erau pentru finantarea PDL si a campaniilor electorale ale acestuia, iar cum noul PNL este declarat - conform Statutului - ca fiind continuatorul de drept al fostului PDL si fostului PNL, ar trebui desfintat in caz ca in justitie se va dovedi ca denuntul e pe bune (Legea 14/2003 art 46 alin (1) lit c ).
Nu fiti fariseu, dle presedinte! In partide se inscriu permanent tineri, cu idei bune si dorinta de a imbunatati activitatea partidelor, numai ca ei n-au norocul pe care l-ati avut dumneavoastra de a fi luat de manuta si pus in fruntea unui partid! Ei sunt tot la pixul si cuvantul dinozaurilor si parvenitilor din fruntea partidelor, o stiti prea bine!

Iohannis, către studenţi: Intraţi în partide. Cum vreţi să dispară dinozaurii cu discursuri retrograde? Trebuie să gândiţi politic, să acţionaţi politic, iar dacă nu sunteţi ascultaţi, protestaţi

Președintele Klaus Iohannis îi îndeamnă pe studenți să intre în partide pentru a-i înlocui pe “dinozaurii cu discursuri retrograde”.
”Intraţi, vă rog, în partide! Cum vreţi să dispară acei dinozauri cu discursuri retrograde, dacă nu vine din urmă? Ei ocupă un loc mare, fac o umbră mare, micşoraţi-o”, le-a spus preşedintele Klaus Iohannis, luni, studenţilor din Timişoara, scrie news.ro.
Șeful statului spune că “este nevoie de un Parlament mai bun și mai transparent”, lucru ce poate deveni realitate cu ajutorul tinerilor.
“Sunt convins că avem nevoie de proiecte politice care ţintesc spre viitor, avem nevoie de viziune politică, avem nevoie de oameni politici care vor să construiască o Românie mai bună. Tineri, e nevoie de voi ca să spuneţi ce vreţi cu România noastră.
Faceţi-vă auzită vocea. Trebuie să gândiţi politic, să acţionaţi politic, iar dacă nu sunteţi ascultaţi, protestaţi”, a spus Iohannis.
Sursa:http://www.b1.ro/stiri/politica/iohannis-catre-studenti-intrati-in-partide-cum-vreti-sa-dispara-dinozaurii-cu-discursuri-retrograde-rebuie-sa-ganditi-politic-sa-actionati-politic-iar-daca-nu-sunteti-ascultati-protestati-163980.html
Saracul Stefanescu, zis Bachus, de-ar fi prins el vremurile de azi! Asa, a primit pedeapsa capitala pentru un prejudiciu nesemnificativ pentru "capitalistii" zilelor noastre! Iată cum era motivată pedeapsa cu moartea în dosarul 546/ 1980: „Sfidând cu luciditate pe cei din jur, element afacerist, avid după câştiguri nemuncite, dornic de înavuţire şi trai uşor, inculpatul Ştefănescu Gheorghe, încălcând cu cinism şi premeditare legile ţării, a sustras treptat din avutul celor ce muncesc sume mari de bani, încercând prin aceasta să slăbească eforturile pentru consolidarea şi dezvoltarea societăţii socialiste. Acţionând fără jenă, pentru organizarea marilor afaceri şi ascunzând averi mari, manifestându-se ca un capitalist, care nu are nimic în comun cu societatea noastră, urmează ca instanţa, pentru infracţiunea de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, pentru avuţia ţării, să aplice inculpatului Ştefănescu Gheorghe pedeapsa cu moartea şi confiscarea averii“
.http://www.historia.ro/…/cazul-stefanescu-executia-unui-cap…

"Cum sa fie Romania luata in serios in NATO cu asa dotare?! Cate tari aliate mai au T 55 in dotare?! Dar o flota cu totul buna doar de parade? Dar tunuri AT din 1900-toamna? Dar lipsa totala a protectiei anti-aeriene? Lipsa artileriei moderne, lipsa oricarui program de achizitie serios?
Poate MApNul ne crede pe noi prosti si poate chiar suntem, dar pe restul aliatilor din NATO nu-i prosteste nimeni, Bucurestiul este mincinos, corupt, neserios, niciodata nu-si tine cuvantul si are o armata de gluma, practic dezechipata si lipsita de capacitate de lupta, prost condusa, plina de ofiteri superiori, o armata care nu da doi bani pe coloana ei vertebrala – subofiterii si pe viitorul ei – ofiterii inferiori…"

http://www.rumaniamilitary.ro/hotia-si-prostia-pretului-cel-mai-mic-impreuna-cu-minciuna