marți, 22 noiembrie 2011

Boc, exemplu negativ pentru Zapatero, Papandreou şi Berlusconi


Boc, exemplu negativ pentru Zapatero, Papandreou şi Berlusconi
Deputatul PNL Ionuţ Stroe consideră că membrii clasei politice din Spania, Grecia şi Italia au o atitudine corectă în ceea ce priveşte abordarea crizei economico-financiare.
de Anca Ochianu
Astfel, acesta salută decizia guvernelor acestor ţări de a se prezenta în faţa electoratului pentru a primi vot de sprijin sau de blam din partea alegătorilor. Deputatul doljean crede că politicienii din aceste ţări au o atitudine responsabilă, ceea ce nu poate fi regăsit şi la actuala Putere din România. "Pe fondul accentuării efectelor negative cauzate de criza economico-financiară, în tot mai multe ţări europene se desfăşoară sau se vor organiza alegeri anticipate. Cazurile Spaniei, Greciei şi Italiei în acest sens sunt edificatoare, guvernele acestora adoptând cea mai înţeleaptă şi raţională soluţie atunci când măsurile de redresare economică s-au dovedit mai puţin viabile, pierzând încrederea şi aprecierea populaţiei. Dacă în abordarea problemei crizei economice în UE se adoptă şi soluţii politice de genul celor prezentate, în cultura democratică românească instituţia demisiei este extrem de rară, aproape inexistentă. La ei reprezintă un act de responsabilitate, la noi, important este să rămâi pe funcţie. Aşadar, o atitudine care demonstrează responsabilitate faţă de viitorul ţărilor respective, chiar dacă în unele cazuri au fost necesare şi unele impulsuri externe pentru ca prim-miniştrii să fie obligaţi să facă pasul decisiv", susţine Stroe.

Deputatul Ionuţ Stroe crede că membrii PDL, dar şi ceilalţi din arcul guvernamental, se poziţionează cât mai strâns faţă de funcţiile pe care le deţin. "La noi se practică în continuare legarea de scaunul puterii cu cât mai multe <>, ba ne mai şi lăudăm că măsurile de relansare a economiei au fost atât de bune că au fost luate de model de alte ţări. Daca n-aş trăi în România, afirmaţiile lui Boc mi-ar provoca hohote de râs. Actuala putere este perfect conştientă de pierderea iremediabilă a suportului public. Numai că guvernanţii noştri vor să fie în continuare <> pentru alţii şi caută tot felul de metode de amânare a unui verdict la urne. În Uniunea Europeană se apelează şi la soluţii politice, organizându-se alegeri anticipate, la noi se amână organizarea lor la termen. Mai mult, pentru a se perpetua la putere, schimbă şi legislaţia electorală, astfel încât să-şi asigure o prezenţă importantă şi în viitorul Parlament, chiar dacă numărul voturilor pe care le va obţine este clar că va fi substanţial mai mic decât cele obţinute de actuala opoziţie politică", a mai precizat deputatul PNL Ionuţ Stroe.