joi, 7 octombrie 2010

Uite ca am avut dreptate! Asa e când ai 3 femei în casă

Deci Băsescu trimite legea pensiilor înapoi în Parlament, exact pe un motiv atacat la CC de opoziţie, respectiv egalizarea vârstei de pensionare a femeilor şi bărbaţilor! Mai avea un pic şi-i dădeau şi lacrimile! Cât de parşiv poate să fie -s-o fi gândit că femeile sunt mai multe decât bărbaţii în România şi aduc mai multe voturi?- invocând că femeia răspunde şi de creşterea copiilor! Oare să nu ştie că legal ambii soţi răspund de creşterea copiilor? Sau de faptul că tot prin lege şi soţul îşi poate lua concediu plătit pentru creşterea copilului?
Cât despre cuvântul dat cadrelor militare că va respinge legea pensiilor dacă se va umbla la pensiile militare, tovarăşul comandant suprem a uitat! Din acest moment, onoarea militară a respectivului personaj a fost făcută ţăndări şi nu mai are nici o autoritate morală să se împăuneze cu această demnitate de conducere conferită prin Constituţie! Încă o dată se dovedeşte viabilitatea proverbului potrivit căruia trădarea porneşte de la vârf. Dacă am avea un ministru adevărat la apărare (şi nu un trădător politic) şi un şef al SMG care să nu fie doar o uşă batantă, ar trebui să înregistrăm imediat 2 demisii de onoare. Să înghiţi o asemenea umilinţă este nedemn pentru un ofiţer al armatei române, indiferent că este activ sau în rezervă!
Cât despre frauda petrecută la vot, marinarul ne-a spus că dacă se amestecă asta duce la dictatură. A uitat însă că doar cu câteva minute înainte a cerut Parlamentului să corecteze legea într-un termen cât mai scurt -să nu uităm că în cazul legii A.N.I. a dat chiar un termen foarte clar prin care Parlamentul să corecteze respectiva lege-, ceea ce reprezintă tot o interferare în activitatea legislativului! Curat murdar, nu?
Sunt tare curios însă dacă de data aceasta va fi asigurat cvorumul necesar la dezbateri şi votul final! Ceva îmi spune că nu.

Să fi fost în locul lui Băsescu ...

Dacă aş fi fost preşedintele Traian Băsescu:
Aş fi fost primul care ar fi făcut plângere penală împotriva Robertei Alma Anastase şi a lui Sever Voinescu-Cotoi, în legătură cu fraudarea votului la legea pensiilor. Aşa cum m-am descotorosit de unii dintre cei mai buni colaboratori fără nici o remuşcare, pentru că aşa dicta interesul meu electoral, acum aş fi spus, în cazul celor 2: un preşedinte nu se poate asocia cu un infractor, girându-i faptele prin semnătura sa. În mod sigur cota de popularitate mi-ar mai fi crescut, cel puţin în rândul pensionarilor, dar asta a fost, am ratat ocazia.
Dacă aş fi preşedintele Băsescu:
Am ratat momentul iniţial, dar încă pot recupera. Voi trimite legea înapoi în Parlament, exact pentru motivele cu care opoziţia a sesizat Curtea Constituţională, bineînţeles totuşi fără a menţiona şi chestia cu frauda. Cu asta, închid gura şi lui Ponta şi lui Antonescu şi pensionarilor militari. Roberta şi Boc se vor ocupa de mobilizarea tuturor parlamentarilor puterii -promiţându-i lui Marko că se va aproba şi legea învăţământului, aşa cum vrea UDMR şi dacă va fi nevoie vor plusa şi cu legea privind statutul minorităţilor-, ca şi Oprea -că doar ce a obţinut favorul de a avea grup parlamentar propriu- şi legea va fi votată corect de data aceasta, fără nici o modificare însă. Şi ca să fiu sigur că nu voi avea surprize din partea opoziţiei, şedinţa va fi condusă de tot Roberta, deci PNL şi PSD sigur nu vor fi în sala, că doar aşa au spus că vor proceda când la butoane va fi Anastase. Deci, nu poate nimeni să-mi mai reproşeze că nu veghez la buna funcţionare a instituţiilor statului, aşa cum îmi cere Constituţia şi rezolv şi problemele de imagine ale PD-L. Este că sunt inteligent şi de data asta? Voi ce ziceţi, madam Pora şi "Nasule" Moraru?
P.S. Ce bine totuşi că nu pot fi Traian Băsescu, pe mine nu mă înjură atâta lume ca pe el şi nu voi avea soarta lui!