duminică, 9 octombrie 2016

Academia Caţavencu: Doamna Gorghiu, cutremurul nu poate fi prevenit, dar prostia da!

Sursa:http://www.academiacatavencu.info/actualitate/doamna-gorghiu--cutremurul-nu-poate-fi-prevenit--dar-prostia-da--40396
Doamna Gorghiu, cutremurul nu poate fi prevenit, dar prostia da!
de Spartakus 09 octombrie 2016
Invitat de Alina Gorghiu să fie primul candidat al PNL, la alegerile din decembrie, doar-doar n-or mai vedea românii, de el, gașca de penali pe care liberalii i-ar fi aliniat în spatele său, pe listele electorale, premierul Cioloș a refuzat ferm. Omul e trecut prin ciur și dârmon și știe, la o adică, un adevăr de neconestat: că, dacă te amesteci cu pușcăriabilii, chiar dacă nu ajungi și tu la fel, de mirosul lor de zăbrele tot nu scapi. Așa că,  jignită la naturelul simțitor de refuzul premierului, doamna președintă s-a reorientat rapid și a început să facă alte propuneri care, pe lângă faimoasele bancuri cu Alinuța, par de-a dreptul sadice.
Concret, doamna Gorghiu le-a spus colegilor liberali că jurnalistele Denise Rifai și Simona Gherghe ar fi niște candidate extraordinare pentru liberali. Prima, zice șefa la liberali, e expertă în economie. A doua știe cu oamenii, cum ar zice comentatorii sportivi, în sensul că le plânge pe umeri la toți amărăștenii de pleacă ăia și mai amărâți din emisiune. Doamna Gorghiu, hai să ne-nțelegem. Duduile pe care vreți să le promovați or fi ele frumușele, or fi cunoscute, că le vede lumea la TV, dar n-au nicio legătură – da’ niciuna, știți? - cu jurnalismul. Sunt niște cititoare de pe prompter, care, dacă se rupe banda, bagă publicitate, că nu prea știu ce să mai spună. Jurnalist, pentru cultura dvs generală, e un om care face investigații, care dărâmă un președinte, chiar și când se numește Nixon, care demască faptele penale ale celor ce ne conduc. Nu prea avem noi mulți din ăștia, dar pe Cătălin Tolontan, pe Moise Guran sau pe Emilia Șercan ați fi putut mai curând să-i dați de exemplu, când vorbiți de jurnaliști. Denise Rifai vi se pare un monument de competență jurnalistică? Doamna Gorghiu, atitudinea de țață cu tupeu, care vrea să știe ce-are coțohârla de candidată în poșetă și îl face praf pe invitat că nu sunt șterse bine șinele de tramvai de praf, nu e jurnalism. O fi făcut Denise-Pericol Public două facultăți, dar asta n-a scutit-o să facă, adesea, și dovada unei ignoranțe vecină cu prostia – de pildă când a afirmat că ”nu s-a dovedit că erau musulmani în spatele Al Qaeda” sau când l-a întrebat,  preocupată, pe un invitat ”putea fi prevenit acest cutremur?” Doamna Gorghiu, cutremurul nu poate fi prevenit, dar prostia da! Așa că, vă roagă un vechi votant liberal: când vă mai vin asemenea idei, abțineți-vă, numărați până la cinci, răsuflați adânc și așeptați să vă treacă.
Ca să nu mai vorbesc de duduița Simona Gherghe, despre care ziceți că ar fi excelentă pe partea socială, fiindcă are înțelegere pentru oamenii necăjiți. Așa o fi, nu zic nu, dar în cazul de față să știți că le nedreptățiți pe Cruduța, pe Biăncuța, pe Strâmba lui Dodel și pe alte panarame, care au o și  mai mare înțelegere pentru bărbații necăjiți, fie ei și însurați. Pe astea de ce nu le puneți pe liste, că sigur au făcut mai mulți oameni fericiți la viața lor decât Simona. Și apoi, dacă o luați pe Simona, n-o să spună alde Capatos și Măruță că pe ei îi discriminați? Hai, doamnă, luați-l și pe Măruță la PNL, măcar viitorii parlamentari să doarmă fericiți pe canapeaua Hapilica, dacă ăștia din legislatura curentă au dormit doar pe ei! Și, dacă tot vorbim de social, luați mai bine niște tipi implicați în domeniu, cu mare priză la mase. Un Adi Minune ar fi excelent, un Guță ar fi sublim, în vreme ce un Salam ar face furori în diaspora, că tot a plecat el în exil în Germania, vere.
Doamna Gorghiu, lăsând gluma deoparte, ați ratat o bună ocazie de a tăcea. Chiar nu v-a spus nimeni din armata de consilieri și trepăduși că targetul PNL, adică votanții, doamnă, votanții partidului, nu sunt din categoria de cucerit c-o sticlă de ulei și-o candidată lacrimogenă? Sunt atâția tineri competenți în țara asta - doctori, profesori, ingineri, ciberneticieni, antreprenori și dumneavoastră, doamna președintă, vă puneți speranța în duduițele astea două? Tocmai când mă bucuram – v-am zis, sunt votant liberal – că a scăpat PNL de pușcăriabilul de Blaga, vreți să-mi stricați feng shui-ul scoțând la înaintare pupezele astea? Nu știu de ce, dar am impresia că PNL face, prin asemenea gesturi, tot posibilul să nu fie votat, cum a făcut-o și cu Predoiu la primărie. E ca-n Mușatescu, unde nu voia candidatul să-l voteze lumea, dar ăla nu voia să-l voteze de cinstit ce era, ăștia nu vor să fie votați de proști ce sunt! Dacă mai continuă cu asemenea gafe – ca să nu le zic blaturi, PNL va permite PSD să devină partid unic. Și asta nu e bine, doamna Gorghiu. Înțeleg că v-ați botezat fiul (să vă trăiască, să fie sănătos) Noah, adică Noe, probabil ca să poată, atunci când o fi mare, să se poată salva din cloaca pesedistă care va deveni România. Dar fiii noștri ce vor face, doamnă, la ei nu vă gândiți? Că ei n-au mamă președintă de partid și nici nume de patriarh biblic și până când, doamnă, fiii voștri să plece din țară cu arca decapotabilă, la huzur, iar ai noștri să plece cu low-costul, la cules căpșune?

La vremuri noi, oameni noi. Adică tot noi!

"Mai bine de 30% din oameni vor fi oameni noi, chiar aș merge spre procentul de 40%, ceea ce înseamnă o confirmare a direcției de reformă internă pe care am impus-o de la locale."Aşa ne-a comunicat aseară, la Antena 3, dna preşedinte Alina Gorghiu 
Nu zic că n-o fi aşa prin alte judeţe sau la nivelul întregii ţări, dar la Dolj lucrurile nu stau nici pe departe aşa. 
Dacă ne uităm pe listele de candidaţi ai PNL pentru circumscripţia Dolj date publicităţii, vedem că la Camera Deputaţilor, din cele 10 locuri de titular ( Nicolae Giugea, Ionuţ Stroe, Veta Păsculescu, Daniel Drâgnei, Marian Irinei, Eugen Călinoiu, Cosmin Călin, Elena Costea, Alexandru Gâdăr, Flavius Sirop ) doar două persoane nu au mai candidat vreodată pentru un fotoliu de parlamentar, respectiv dnii Irinei Marian şi Gâdăr Alexandru.
Şi la Senat situaţia e cam la fel în privinţa oamenilor noi, din cei patru titulari ( Mario Ovidiu Oprea, Mărinică Dincă, Dorin Mărrgărit, Adriana Ungureanu ) doar unul n-a mai candidat pentru un loc de parlamentar, respectiv dna Ungureanu Adriana.
Aşadar, nici măcar 30% oameni noi, darmite 40%! Aaaa, ce să vezi însă, situaţia se schimbă radical la nivelul supleanţilor, unde sunt 100% oameni noi, respectiv Mihaela Jianu, Ion Munteanu, Laurenţiu Bobeică  pentru Camera Deputaţilor şi Doru Mituleţu, Constantin Drăghici pentru Senat. Asta da înnoire!
Şi ca să nu avem discuţii că nu ar fi aşa, putem verifica cele scrise mai sus pe aici:
http://parlament2008.9am.ro/alegeri-parlament-2008/110150/Candidati-PNG.html
http://www.dcnews.ro/dorin-margarit-candidatul-004-cu-spot-3d-penibil-sau-original_248848.html
http://hartapoliticii.ro/?name=pasculescu+veta
http://hartapoliticii.ro/?name=adrian+flavius+sirop
http://hartapoliticii.ro/?name=costea+elena
http://hartapoliticii.ro/?name=constantin+dorin+margarit
http://hartapoliticii.ro/?name=calinoiu+costel+eugen
http://hartapoliticii.ro/?name=calin+cosmin+petrut
http://hartapoliticii.ro/?name=daniel+drignei
http://hartapoliticii.ro/?name=giugea+nicolae
http://hartapoliticii.ro/?name=ionut+marian+stroe
http://hartapoliticii.ro/?name=mario+oprea+ovidiu
http://hartapoliticii.ro/?name=dinca+marinica
Aşa că eu le doresc succes tuturor, mai ales că