vineri, 29 aprilie 2011

Ce înseamnă oare tulburarea liniştii şi ordinii publice?

"Huo! Jos regimul Băsescu-Boc!" Manifestare spontană a unui cetăţean care se întâlneşte cu unul sau ambele personaje pe care le huiduie. Rezultatul? Amendă 200 de lei pentru tulburarea ordinii publice şi "conducerea" la sediul unităţii de jandarmi pentru obţinerea datelor de identitate, chiar dacă te legitimezi, la locul faptei, cu paşaportul sau permisul de conducere. După care, fiind din nou liber pe străzi, poţi da telefon la posturile TV de ştiri să anunţi ce ai păţit, să te duci să-ţi obţii certificat medico-legal care atestă în peste 99% din cazuri "bunele maniere" cu care ai "fost invitat şi condus" la sediul jandarmeriei sau poliţiei, să-ţi anunţi familia şi avocatul ş.a.m.d.
"Reducerea cu 25% a veniturilor pentru întreg aparatul bugetar şi cu 15% a pensiilor"! "Drepturile băneşti câştigate în instanţă se amână la plată pentru anii 2011 - ..."! "Încetează finanţarea pentru 67 de spitale"! "80 = 170"! Declaraţii celebre ale conducătorilor ţării, puse în practică. Rezultatul? Tulburarea ordinii şi liniştii publice, prin mitinguri şi demonstraţii autorizate sau spontane din partea celor afectaţi de măsurile adoptate.Măsuri de sancţionare a celor vinovaţi de producerea acestei stări de nemulţumire a populaţiei? Canci. Iete sanchi. Că doar "fac ce trebuie". Iar cine aplaudă acest gen de măsuri, este promovat sau primeşte finanţări de la bugetul de stat.
P.S. Sunt curios să văd reacţia ambasadei şi a Departamentului de Stat ale SUA în privinţa modului cum a fost "tratat" de către jandarmerie la Drobeta Turnu-Severin cetăţeanul româno-american ION OLTEANU, ca urmare a huiduielilor spontane ale acestuia la adresa lui Boc.