miercuri, 8 februarie 2012

BĂSESCU ȘI-A PUS PREMIER PENTRU SI(N)E


BĂSESCU ȘI-A PUS PREMIER PENTRU SI(N)E

Încă odată “TĂTUCUL NAȚIUNII” ne uimește cu mișcările sale neașteptat de „INTELIGENTE”  surprinzătoare și pline de contradictoriu, prin care încearcă să domine scena vieții politice românești.
Astfel, nominalizarea lui MIHAI RĂZVAN UNGUREANU, un tânăr dealtfel onorabil, la funcția de premier al unui guvern susținut de o “coaliție muribundă a rușinii naționale” care nu are nici legitimitatea votului popular, dar nici încrederea și credibilitatea alegătorilor, seamănă mai  degrabă cu situația penibilă prin care o “TÂNĂRĂ FECIOARĂ” este pusă să conducă un “STABILIMENT DE CURVE “.
          O asemenea mișcare pe cât de neinspirată pe atât de ticăloasă, exprimă starea de disperare care l-a cuprins pe „onorabilul de la Cotroceni” care încearcă o ultimă soluție salvatoare pentru el și camarila sa, agățându-se de imaginea și credibilitatea unui tânăr onorabil, cum a fost până ieri domnul MIHAI RĂZVAN UNGUREANU.
Mișcarea gândită și pusă în operă de către „gânditorul de la Hamangia în varianta sa modernă”. Se dorește a fi una „inteligentă” menită să păcălească atât „norodul” care protestează în stradă dar în egală măsură și pe partenerii noștri din NATO și UE care sunt pe bună dreptate îngrijorați de instabilitatea politică din România și gravele derapaje de la democrație săvârșite de către președintele  jucător și camarila sa.
Prin gestul său iresponsabil și pripit de a „decapita” cel mai important serviciu secret al țării, domnul TRAIAN BĂSESCU a adus grave prejudicii atât interesului național dar și securității colective la care ne-am angajat ca țară membră NATO și UE, numai și pentru simplul motiv că un șef de serviciu secret de asemenea calibru - nu se școlește peste noapte, dar mai alesnu devine credibil pentru aliați printr-o simplă semnătură pe un DECRET DE NUMIRE în funcție.
Sfidând cetățeanul onest care protestează în stradă cerând LIBERTATE, RESPECT și DEMOCRATIE, sfidând OPOZIȚIA POLITICĂ care cere ALEGERI ANTICIPATE CORELATE și LIBERE, sfidând partenerii din NATO și UE care   i-au cerut dialog și colaborare cu toate forțeleresponsabile din societate, sfidându-și și umilindu-și chiar și partidul de suflet care l-a adus la putere, domnul TRAIAN BĂSESCU a numit în funcția de premier, nu un politician sau untehnocrat cu competențe și capabilități în domeniul economiei și finanțelor așa cum era de așteptat, țara fiind în criză economică ci un șef de serviciu secret, de parcă ne-am pregăti să intrăm într-un nou „război rece”.
Orbit de “beția puterii” și prins fiind în caracatița camarilei de partid și a „băieților deștepți”, dl. Băsescu ne transmite ultimele sale mesaje în stil caracteristic:
1.           Un prim mesaj este acela că indiferent de ce spun unii sau alții, din țară sau din afară, indiferent de ceea ce poporul îi cere din stradă, el nu va ceda și va continua să ne conducă cu mână forte    făcându-ne „bine”cu dea sila. 
Mandatele guvernului, competența și programele acestuia vor fi stabilite ca și până acum de către domnia sa pentru că numai el are viziunea de ansamblu și știe ce este bine și ce este rău pentru țară și popor.
           2. Refuzând nominalizarea unui premier din rândul coaliției de guvernare dar mai ales de la PDL, „tătucul” le-a arătat pisica acestora, sugerându-le că puterea sa este mai mare decât democrația de partid, iar cei care mișcă în front nu au nici o șansă în lupta cu el.
           3. Sfidându-și și umilindu-și propriul partid și pe colegii care l-au adus la putere, din dorința de a le arăta încă o dată că el este salvatorul și deținătorul Soluțiilor Unicedomnul Traian Băsescu a scos de la cutie un lider pe cât de credibil pe atât de carismatic, cu ajutorul căruia speră să spele rușinea unei guvernări incompetente și corupte dar mai ales speră să se salveze pe SIE (adică pe sine).
          4. Nu în ultimul rând prin numirea lui MIHAI RĂZVAN UNGUREANU în fruntea GUVERNULUI ROMÂNIEI, domnul președinte speră să mai reducă din deficitul de imagine și de credibilitate în plan extern, mizând pe imaginea și credibilitatea de care se bucură „acest admirabil,” tânăr în cercurile Guvernamentale occidentale și nu numai.
Dacă din punctul de vedere al lui Traian Băsescu lucrurile sunt cât se poate de clare, ne întrebăm pe bună dreptate de ce a dat domnul Mihai Răzvan Ungureanu pacea pe gâlceavă, de ce a acceptat nominalizarea și mai ales ce planuri are pentru domnia sa și pentru România.
În mod sigur la cât este de inteligent, informat și mai ales de apreciat pentru calitățile sale domnul Mihai Răzvan Ungureanu nu va juca rolul de „cobai” al domnului Traian Băsescu.
Cu siguranță soluția Mihai Răzvan Ungureanu poate reprezenta o alternativă credibilăpentru România, dar nu în actualele condiții și nu cu o asemenea susținere prezidențială și parlamentară.
Un vechi proverb românesc spune că „dacă te bagi în tărâțe te mănâncă porcii”

       Să dea bunul Dumnezeu să nu fie așa.

       Col.(r.)
                   IOAN MIȘU NAON