vineri, 2 decembrie 2011

CRAIOVA -1DECEMBRIE 2011-UN PREFECT PRESAT DE TIMP


CRAIOVA -1DECEMBRIE 2011-UN PREFECT PRESAT DE TIMP

A venit şi a trecut şi 1 Decembrie, Ziua naţională a românilor de pretutindeni. De pretutindeni, dar nu şi din Doljj. De ce ? 
Pentru că şi de data asta oficialităţile s-au apropiat prea mult de fasole şi cu virozele astea, au mai scăpat şi alte ingrediente prin cazan. Credeam că măcar de Ziua Naţională, Prefectura va uita de interesele politice , de ordinele de partid şi de stat şi va trata toţi românii în mod egal. Dar din nou instituţia prefecturii a dovedit că ea slujeşte nu cetăţeanul, aşa cum ar trebui, ci partidul. Este reconfortant să afli de 1 Decembrie că alţii sunt mai români decât tine, că alţii au dreptul să depună coroane la monumentul Eroilor iar tu, ca militar, care ai jurat cu mâna pe drapel să aperi ţara şi pe conducătorii ei, care ai plecat acolo unde te-au trimis conducătorii ei, în Kosovo,Irak, Afganistan, Albania, Congo, Angola, eşti considerat paria, persona non grata pentru PREFECTURA JUDEŢULUI, că  reprezentantul Guvernului în teritoriu nu îţi poate acorda 2 minute în cadrul unui program la care erau invitaţi să participe TOŢI ROMÂNII. 

Ca de fiecare dată cu ocazia sărbătorilor naţionale, SCMD Dolj a trimis din timp organizatorilor o adresă prin care îşi anunţa disponibilitatea de a participa la eveniment şi de a depune o coroană de flori în memoria celor decedaţi pentru patrie, TOŢI CU ARMA ÎN MÂNĂ, TOŢI SUB JURĂMÂNT MILITAR, NU DE PARTID. De fiecare dată, Prefectura judeţului Dolj a tratat cererea noastră cu dispreţ, discriminator, fie anunţându-ne că nu avem dreptul pentru că nu suntem organizaţie reprezentativă, de parcă ne trebuie ţidulă expres de la guvernul portocaliu pentru a demonstra că suntem români, că suntem patrioţi, fie ne-au trecut la “ şi alte organizaţii, “ fără a ne desemna militari care să ducă coroana fie pur şi simplu nu am fost incluşi în program pentru că aşa au dorit muşchii celor care ne conduc .. spre dezbinare. 

De data asta, după trimiterea adresei, am avut o veste bună. Prefectura ne anunţa în data de 28.11.2011 printr-o adresă oficială, programul manifestării şi chiar ne “sugera ce”am putea scrie pe coroană. Am crezut că gata, olteanului i-a venit …gandul cel bun şi a înţeles că suntem toţi români, indiferent de simpatiile politice. Apropo, anunţ pe domnul prefect pe această cale că printre membrii sindicatului nostru sunt şi membrii PDL şi UNPR, care nu s-au simţit tocmai bine văzând cum sunt trataţi de colegii de partid .. şi de stat. 



Ei bine, când toate lucrurile se îndreptau spre un final fericit, pe data de 30 11.2011, instituţia prefecturii –judeţul Dolj trimite o altă adresă, prin care ne înştiinţează că în urma studierii solicitărilor pentru depuneri de coroane, pentru respectarea întocmai a programului pe care îl promiseră prin cablu de pe Lună şi nu aveau cum să îl mai modifice cu câteva minute, s-a hotărât că noi nu mai putem depune coroane. Punct. Înălţimea sa domnul prefect aşa a grăit, aşa s-a executat. Nu s-a specificat în adresă nici cine a luat această decizie, nici cu câte voturi, nici pe ce criterii s-a stabilit cine va depune şi cine nu, nici cine a aprobat încălcarea prevederilor Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului sau a Constituţiei, nici de ce în judeţul Dolj este instituţionalizată discriminarea pe criterii politice sau de altă natură. Poate domnul Prefect nu înghite rezerviştii militari. Să spună asta şi domnului Oprea, sau domnului Onţanu. Poate Domnul Prefect nu iubeşte haina militară. Să spună asta şi Scorpionilor doljeni când participă la ceremoniile ocazionate de aducerea lor sub drapel din misiunile unde se jertfesc. Dacă nu este aşa, de ce partidele politice, pot depune coroane, iar militarii rezervişti, copii, nepoţii, urmaşii, colegii celor pe care îi venerăm sunt daţi la o parte ? Poate are domnul Prefect Nicolae Giugea o explicaţie, sau un regulament special pe care îl aplică în astfel de ocazii, poate a primit o hârtie sau o indicaţie preţioasă, cu care să justifice această încălcare grosolană a drepturilor omului şi Constituţiei prin această DISCRIMINARE fără precedent. Domnule Prefect, vă amintesc că înainte de a fi membru de partid, v-aţi născut român egal in drepturi cu mine. Nu scria pe fruntea dumneavoastră la naştere nici membru de partid, nici prefect. Medicii au constatat naşterea unui făt viu de sex masculin cu două picioare, două mâini, şi spre a se deosebi de alte vieţuitoare, v-a numit om, iar ca cetăţenie pe certificatul de naştere s-a scris român. Întâmplător, şi pe certificatul meu de naştere e scris la fel. Deci la naştere domnule prefect, eram egali, deşi recunosc că nu şi în greutate. Bănuiesc că dumneavoastră aţi fost mai dodoleţ, dar tot român oricum. Dacă dumneavoastră în dorinţa de a vă sluji partidul şi şefii de partid care v-au numit în funcţie aţi decis să renunţată la această calitate obţinută prin naştere, este dreptul dumneavoastră, DAR NU ÎMI LUAŢI MIE DREPTUL DE A FI ROMÂN DE A-MI CINSTI STRĂMOŞII, DE A DEPUNE O COROANĂ ÎN SEMN DE OMAGIU LA MONUMENTUL EROILOR NEAMULUI, A CELOR CARE SI-AU DAT VIAŢA PENTRU CA EU SĂ AM ACEST DREPT, DE A-I CINSTI! LUÂNDU-MI ACEST DREPT, COMITEŢI NU NUMAI O ILEGALITATE, O ÎNCĂLCARE A DREPTURILOR MELE DE CETĂŢEAN ROMÂN CI ŞI UN SACRILEGIU FAŢĂDE MEMORIA CELOR PE CARE PRETINDEŢI CĂ ÎI RESPECTAŢI ŞI O LIPSĂ DE RESPECT FAŢĂ DE CEI PE CARE SUSŢINEŢI CĂ ÎI SLUJITI, CETĂŢENII JUDEŢULUI. 



Ce răspuns aveţi domnule prefect, ce răspuns are guvernul pe care domnul prefect îl reprezintă, ce răspuns are recent Huiduitul de Alba Iulia şi şeful său Huiduitul naţional ? 

1 Decembrie 2011. În minte multora a rămas una din cele mai reuşite demonstraţii de forţă, un spectacol reuşit, un succes de imagine. Pentru mine a rămas o zi în care REPREZENTANŢII GUVERNULUI NU MI-AU DAT VOIE SĂ FIU ROMAN! 

Nu au găsit altă rimă. Unde eşti Mateiaş ? 

PS. În închiderea manifestărilor dedicate Zilei Naţionale, deşi nu erau prinse în program, aşa cum se va vedea din documentul trimis de prefectură, au avut loc şi nişte activităţi demonstrative ale jandarmilor, cam de o jumătate de oră,care împreună cu câinii lor au înveselit puţin privitorii. Nu pot să nu mă întreb cum de au găsit loc pentru aceste demonstrative, deşi nu erau trecute în program, dar nu au găsit 5 minute pentru ca „celelalte organizaţii” să depună o coroană. Şi nu pot să nu mă întreb dacă colegii patrupezi ai jandarmilor au fost conştienţi de criza .. de timp a domnului Prefect, dacă au avut ceas la laba dreapta, pentru a nu da peste cap timingul prefecturii. După cum vedeţi în program, demonstrativele nu sunt trecute la activităţi, iar câinii nu erau trecuţi la participanţi. Dar cadrele militare în rezervă sunt trecute la participanţi. NU MAI ÎNTELEG NIMIC DOMNULE PREFECT.