duminică, 3 aprilie 2011

"Pagube colaterale" în Libia, urmare a unui atac aerian al NATO

Uite că inevitabilul s-a produs. Cu toate asigurările date - şi includ aici şi lăudăroşenia privind precizia chirurgicală a armamentului folosit, specialiştii ştiu de ce -, au fost înregistrate oficial primele victime colaterale din rândul civililor libieni, urmare a atacurilor aeriene ale NATO. Oare cum rămâne acum cu prevederile Rezoluţiei Consiliului de Securitate al ONU, care a stat la baza intervenţiei în conflictul din Libia? Culmea, NATO nici nu s-a sinchisit să deschidă o anchetă oficială privind incidentul.

Sursa: Realitatea TV.

Libia: NATO a ucis "din greşeală" nouă rebeli şi patru civili într-un atac aerian

02 apr 2011, 20:05 | Actualizat Sâmbătă, 02 Aprilie 2011 20:26
Agerpres
Nouă rebeli şi patru civili au fost ucişi din greşeală, vineri seara, de un atac aerian al NATO în apropiere de Brega, în estul Libiei, a declarat sâmbătă un responsabil politic al oraşului Ajdabiya, însărcinat cu relaţiile cu rebelii.
Un avion al coaliţiei internaţionale a deschis focul, la o distanţă de circa 15 km est de Brega, asupra unui convoi de cinci sau şase vehicule, printre care şi o ambulanţă, după ce un rebel a tras cu mitraliera în aer gloanţe trasor, în semn de bucurie, a precizat Issa Khamis. "Este o eroare (a rebelului), avioanele au crezut că se trage asupra lor şi au deschis focul asupra convoiului", a explicat Khamis pentru AFP.

Nouă rebeli înarmaţi au murit în acest atac, precum şi patru persoane din ambulanţă, şoferul şi trei studenţi la medicină din Benghazi, a adăugat el. "Sunt sută la sută sigur că a fost o eroare" a declarat dr. Mohamad Ahmad, de la spitalul din Ajdabiya. Un purtător de cuvânt al rebelilor, Mustafa Gheriani, a declarat presei, la Benghazi, că 'nu are o confirmare' privind originea tirurilor. El a subliniat însă că 'sunt posibile pagube colaterale'. "Suntem pregătiţi să le acceptăm. Este un război. Regretăm pierderile de vieţi", a adăugat Gheriani. El a mai precizat că rebelii nu dirijează în vreun fel atacurile aeriene ale NATO. 
NATO a indicat la rândul său că va verifica informaţiile, fără să fi deschis o anchetă oficială. "Examinăm aceste informaţii. Suntem permanent preocupaţi de informaţiile referitoare la victime din rândul civililor. Misiunea NATO urmăreşte apărarea civililor şi a zonelor civile de ameninţările unor atacuri", a explicat, de la Bruxelles, purtătorul de cuvânt al Alianţei Nord-Atlantice, Oana Lungescu.

E România ţara cozilor au ba?

Ce zicea coniţa Turcan, ieri? Că România nu e ţara în care oamenii se îmbulzesc la cozi? Probabil că ea îşi face cumpărăturile doar prin intermediul internetului! Ia ia mătăluţă de aici, duduie, că e moca, e de la mine din oraş! Cum arăta în campania electorală şi ce avem acum.


Şi asta se întâmplă zilnic în România, madam! Ori poate nu suntem nici ţara care primeşte cele mai multe ajutoare alimentare de la UE, ai?

1 aprilie: Ziua păcălelilor sau Ziua adevărului?

Şi a fost ziua de 1 aprilie, tradiţionala zi a păcălelilor la români. Numai că anul acesta s-a petrecut ceva deosebit, am avut parte de un mare adevăr, comunicat, culmea, de cel mai mare mincinos al ultimilor ani. Adică Emil Boc. Nu ştiu ce l-o fi apucat aşa deodată să fie sincer şi să ne spună adevărul verde-n faţă. Pe scurt, s-a apucat să turuie cu vestitul său debit verbal cum că după "ieşirea oficială din recesiune începând cu 1 aprilie 2011", n-are cum să curgă imediat lapte şi miere pe străzile localităţilor patriei. Ca şi cum noi. amărăştenii, chiar visam că o să umble câinii cu covrigi în coadă sau că plopul o să facă mere şi răchita micşunele, începând cu această dată. Că de, aşa ne-a fost inoculată ideea de televiziunile mogulilor, după concepţia lui Boc&co, exprimată ieri la întâlnirea tinerilor democrat-liberali: "Vedeţi cu câtă forţă distructivă televiziunile mogulilor atacă orice semn pozitiv din economie, vedeţi cu câtă înverşunare manipulează orice poate fi pozitiv. De ce fac acest lucru? Pentru că ştiu că orice lucru bun, de acum înainte, se capitalizează la PDL ...Au încercat să decredibilizeze semnul că lucrurile merg în direcţia cea bună. Ei ştiau că, de 20 de ani încoace, rezultatele de pe un trimestru se anunţă de către INS la un anumit interval de timp de la sfârşitul trimestrului. Dar au încercat să manipuleze de pe o zi pe alta, ca şi cum ar trebui imediat să curgă lapte şi miere pe străzi sau în casele românilor. Acest atac disperat al televiziunilor mogulilor îmi dă încă o dată convingerea că suntem pe drumul cel bun", zicea Boc, iar Raluca Turcan a simţit nevoia sa-l completeze spunând că "Vrem o Românie care nu este aşa cum e prezentată astăzi la ştiri, nu este România în care oamenii se îmbulzesc la cozi, în care avem 'Irinei' şi 'Monici', care au devenit modele în societate. România, prin ceea ce a făcut Guvernul Boc, a devenit o ţară care merită să fie respectată şi s-au pus bazele solide prin guvernarea prim-ministrului Boc. A devenit o ţară care are instituţii pregătite să încurajeze performanţa şi competenţa". Să mori de râs, nu altceva, când îi auzi, deşi situaţia e de plâns în realitate.
Colac peste pupăză, mai apare şi comunicatul Comisiei naţionale de prognoză, care ia uite cu ce abureli umblă:
Nu cumva ăştia sunt tot ăia care ne-au aburit în 2009 şi 2010 cu fantasticele lor prognoze de creştere economică?
Tare mult mi-ar fi plăcut ca de 1 aprilie să avem parte şi în România de o ştire precum cea de mai jos
Antena 3 | 27 Ian 2011
"Kuweit: Fiecare cetăţean va primi aproape 3.600 de dolari şi alimente de bază
Aproape 3.600 de dolari pentru fiecare cetăţean al ţării. Din păcate, nu se întâmplă în România, ci în Kuweit. Parlamentul de acolo a aprobat propunerea emirului de a da bani şi alimente de bază tuturor locuitorilor. 
Toţi cei peste un milion de kuweitieni vor primi 3.580 de dolari, dar şi alimete de bază. în următoarele 14 luni". Om avea parte cumva de aşa ceva măcar pe 13 mai, când Boc ne-a precizat că se vor anunţa oficial rezultatele economice pebtru trimestrul I al anului 2011? Mai degrabă cred că vom avea parte de ceea ce posta cineva pe site-ul Realitatea TV:
 „Noul premier aduce 9 experţi japonezi pentru posturile de ministri! Deoarece nu se mai poate cu actuala echipa guvernamentală, primul ministru al României s-a gândit să aducă 9 experţi japonezi pentru posturile de miniştri. Iată numele noilor miniştri:
1. Nimika Nuimoka
2. Yaspaga Shidute
3. Vreypostu Daybanu
4. Undeypliku Katesparg
5. Winoakuma Kuosuma
6. Furatzara Kutotu
7. Bagabany Labayatu
8. Totkumita Madeskurk
9. Nufurytu Furyo”
Aşa că, dacă tot a spus Boc adevărul pe 1 aprilie, aş propune să schimbăm tradiţia, aceasta să fie ziua adevărului, iar restul zilelor din an să fie declarate zile ale păcălelilor. Printr-o ordonanţă de urgenţă, că tot e la modă, cu valabilitate măcar cât va mai guverna dumnealui.
   

13 mai 2011: O zi cu noroc sau cu ghinion pentru Emil Boc?

Demult nu mai cred în coincidenţe întâmplătoare, mai ales în privinţa vieţii politice din România. Aşa că n-am putut decât să surâd cu subînţeles când l-am auzit ieri pe Boc anunţându-ne candid că datele care ar trebui să confirme speranţa ieşirii din recesiunea economică vor fi comunicate oficial în data de 13 mai. Oare de o fi ştiut cu atâta precizie data? Cumva cei care lucrează la centralizarea şi prelucrarea datelor au primit ordin să nu cumva să dea publicităţii posibilele rezultate pozitive mai târziu de această dată, astfel încât Emil Boc să aibă cu ce se lăuda - privind guvernarea - la Convenţia Naţională a PD-L din 14-15 mai 2011 şi să-i ia astfel faţa lui Blaga în cursa pentru preşedenţia partidului? Chiar să fie o simplă coincidenţă această înlănţuire de date calendaristice şi să nu fie ceva premeditat? Fiindcă dacă ne gândim doar la acuzele făcute de Băsescu privind "furtul startului de către unul dintre candidaţi"  sau de Berceanu cu privire la încălcarea prevederilor Statutului PD-L de către tabăra pro-Boc, ne poate duce gândul la orice. Inclusiv la măsluirea datelor privind creşterea economică, că doar n-ar fi pentru prima dată când se minte şi dezinformează de la cel mai înalt nivel, practică confirmată chiar de un fost ministru al finanţelor, în Parlamentul României, dar şi de FMI după ce s-a prins cum îl trăgea guvernul pe sfoară în privinţa arieratelor.
Totuşi, 13 se zice că e o cifră cu ghinion. Ce se va întâmpla oare cu Boc în cadrul Convenţiei Naţionale a PD-L, dacă statistica va fi făcută corect şi nu conform metodei "Roberta", astfel încât datele economice nu vor confirma ieşirea din recesiune?