sâmbătă, 7 ianuarie 2017

Iohannis, vorbitor la pereţi

foto: hotnews.ro
Urmărind discursul lui Iohannis de ieri de la CSM, mi-am adus aminte de momentul confruntării electorale cu Ponta din campania electorală pentru prezidenţialele din 2014. Ştiţi, momentul ăla în care Iohannis se uita la pereţi, iar Ponta turuia întruna despre măreţele realizări ale guvernării sale. Cam aşa a fost ieri, Iohannis turuia numai aiureli despre politicieni, iar membrii CSM l-au lăsat să-şi facă şi el momentul, cum se zice.
Acu, sincer să fiu, m-aş fi aşteptat ca măcar un membru CSM să-l pună la punct pe vorbitorul la pereţi, cum a făcut Mona Pivniceru cu Băsescu. Sau poate că respectivii au conştientizat penibilitatea lui Iohannis şi l-au lăsat în boii lui, urmând a-şi rezolva în linişte problematica ordinii de zi după ce respectivul a părăsit sala?
Asta e, Iohannis a mai dovedit încă o dată cu nu înţelege cum merge treaba în democraţie. Probabil se crede un mic Gheorghiu-Dej, din perioada anchetării şi condamnării lui Lucreţiu Pătrăşcanu.
P.S. Oare faptul că Iohannis n-a suflat un cuvânt despre despre criza de credibilitate a şefei DNA şi prim-adjunctului SRI s-o datora faptului că încă n-a aflat de la televizor despre casetele lui Ghiţă?