joi, 14 iunie 2012

Lucian Avramescu:Băsescu, randament extern zero


Băsescu, randament extern zero


  
Domnul Blaga, poreclit, graţie probabil asemănărilor comportamentale, Buldogul, e singurul pedelist care a rămas băţos în declaraţii. "Valoare juridică zero” a concluzionat tranşant preşedintele Senatului, după ce Parlamentul, tratat, precum văd ca proasta satului, a votat ce-a votat. Băsescu şi numai Băsescu e statul român. El ne reprezintă afară şi când înaltele organisme internaţionale dezbat chestiuni bugetare care au atingere cu vistieria noastră, până una alta goală, şi importurile de avioane şi moda izmenelor cu mânecă scurtă pe continent şi dacă e bună siesta după masa de dimineaţă.
Băsescu le ştie pe toate, răspunde tuturor întrebărilor şi se bate pe burtă cu orice lider mondial. De-aia, plictisiţi că au tot stat de vorbă, că au tăifăsuit la un şpriţ, când se arată preşedintele nostru la câte un summit e ignorat cu totul. Adică, iar tu, Trăienică! Păi nu discutarăm ieri? Aceasta ar fi explicaţia gesturilor de lehamite prietenească ale lui Sarkozy, dosurile întoarse ca la comandă, sfredelirea tâmplei cu deştul, mimica plictisită a madamei Merkel. Păi de cucoana asta m-am despărţit azi-noapte pe la două, după o masă prelungită la care a stat cu noi şi Jiji Becali. Ce nu pricep eu şi pricepe domnul Blaga e de ce, după o aşa înfloritoare şi inteligentă politică externă promovată de T. Băsescu, suntem plătitorii celui mai scump gaz rusesc din Europa.
De ce s-au răcit relaţiile cu China? Nu pricep cum de am reuşit să pierdem pieţe externe unde ne mişcam bine, unele din aşa zisa lume a treia. Boc, în calitate pârâtă de premier, n-a prea fost prin lume. L-a lăsat rar Băsescu, iar chemarea lui, confirmată de alegători, era pentru fericit clujenii. Parafrazându-l pe Blaga aş zice că valoarea politicii externe româneşti în regimul Băsescu este zero. Iar acest zero ne atinge zdravăn la buzunar, umflă deficitele, sporeşte foamea. Politica externă a unei ţări nu este o chestiune de orgoliu, ci una de rentabilitate. Era un fel de banc în vremea Împuşcatului. Ministrul de externe convoacă ambasadorii şi-i pune să raporteze ce-au făcut. Primul raportează zece contacte, al doilea mai multe până când ministrul urlă: "nu contacte vreau, ci contracte!” Azi cu contractele stăm prost de tot, când îngâmfatul nostru preşedinte ne ţine lecţii docte despre cum e să fii Titulescu şi cum e să ai în mână pârghiile raporturilor internaţionale.
Cineva mă ceartă că ţin cu Ponta. Nu ştiu dacă actualul premier e priceput în chestiuni externe. Poate că nu e. Să-i dăm totuşi o şansă mai ales că tema dezbătută la Consiliul European ţine de fişa postului său. E ca-n povestea cu evreul care se roagă zilnic la Dumnezeu să câştige la loto. Cum se scula, cum adresa rugăciunea. La un moment dat se aude o voce exasperată de deasupra norilor. Dă-mi o şansă, omule, cumpără măcar un bilet! Nu ştiu cât îşi doreşte Ponta să ne reprezinte afară. Eu însă, cetăţeanul român, vreau să-l văd ce poate acolo şi trebuie să poată. Vidul creat e şi a fost o pacoste. Cu Băsescu premier şi ministru de externe şi fiică-sa europarlamentar am văzut ce-a ieşit. Sub cota minus a acestui dezastru, care a afectat grav nu doar prestigiul României, ci şi punga românului, nu se mai poate coborî.

Sursa:
http://www.jurnalul.ro/editorial/basescu-randament-extern-zero-615474.htm 

Huliganii din fotbal îşi dau din nou în petec!

Ce am văzut zilele trecute înaintea şi în timpul meciului dintre Polonia şi Rusia mi-a adus aminte de 13-15 iunie 1990 de la noi. Iar comentariul total politizat de către comentatorul TVR m-a dezgustat total, acesta amintind din 10 în 10 minute de Rusia bolşevică, başca că respectivul tot confunda numele jucătorilor. Mă surprinde neplăcut însă că UEFA n-a anunţat încă nici o măsură în legătură cu incidentele grave dintre huliganii polonezi şi suporterii ruşi. Probabil însă că pentru Platini contează doar succesul financiar.

JUSTICE FOR CRAIOVA!


ATITUDINE PREŞEDINTELE CJ DOLJ CERE ÎN INSTANŢĂ ANULAREA DEZAFILIERII FC UNIVERSITATEA CRAIOVA

CJ Dolj a dat în judecată FRF

Anunţul a fost făcut ieri, de preşedintele reales al CJ Dolj, Ion Prioteasa
Poze CJ Dolj a dat în judecată FRF
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că instituţia pe care o conduce a acţionat în judecată Federaţia Română de Fotbal (FRF), cerând anularea dezafilierii Universităţii Craiova.
Adriana POENARU Ionela PREDESCU, 13 iunie 2012, 19:39
“Am dat în judecată Federaţia Română de Fotbal în ultima zi în care aveam dreptul legal să facem acest lucru. Cerem anularea deciziei de dezafiliere a Universităţii Craiova, pentru că această decizie ne-a afectat şi pe noi, respectiv pe cei de la clubul nostru de copii şi juniori. Pe unde am ajuns, dincolo de problemele cu care se confruntă oamenii, în momentul în care cineva a amintit de situaţia Universităţii Craiova, lumea a sărit în sus. La ţară şi la oraş, problema Universităţii rămâne o problemă deosebit de importantă şi va trebui să facem ceva. Cred că încă mai există o speranţă că putem să întoarcem hotărârea Federaţiei Române de Fotbal. Ne vom implica în acest proces cu toată forţa şi o să fim atenţi la aspectele de natură juridică şi sperăm să întoarcem această decizie nedreaptă faţă de un club cu istoria Universităţii Craiova, care este cea mai frumoasă şi mai cinstită echipă din fotbalul românesc. Merg peste tot în ţară şi toată lumea mă întreabă de Universitatea Craiova, cea mai iubită echipă de fotbal. Deocamdată, aşteptăm să vedem cum se desfăşoară toate aceste lucruri în instanţă şi sigur o să avem o discuţie între noi, la municipiu, să poată şi doamna primar să-şi preia mandatul, să putem să stăm de vorbă cu oameni din sfera juridicului şi sfera sportului, că, în ultimă instanţă, eu ştiu foarte bine ce pot să fac”, a declarat Ion Prioteasa, şeful administraţiei doljene.

Proiect pentru stadion nou şi implicare din partea CJ şi a Primăriei Craiova

Ion Prioteasa a mai spus că unul din cele şase voturi împotriva dezafilierii Universităţii Craiova a fost al Consiliului Judeţean, dar şi faptul că, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, s-ar putea implica pe viitor şi în rezolvarea problemei stadionului “Ion Oblemenco”. În plus, Prioteasa a specificat faptul că nu a vrut să facă din Universitatea Craiova o temă de campanie.
“Această dorinţă o am atât eu, cât şi doamna primar Lia Olguţa Vasilescu şi o să dăm tot ceea ce putem noi, tot ce se cere să putem aduce Universitatea şi spiritul acestei echipe de fotbal la Craiova. Vă asigur că va fi una dintre preocupările importante pe care le vom avea pentru a readuce şi a reface spiritul echipei Universitatea Craiova, pentru că, de la Iaşi până în Banat şi chiar în străinătate, toată lumea vorbeşte de Universitatea Craiova, de cea mai curată, cinstită şi iubită echipă din România. Noi, ca şi Consiliu Judeţean, putem să facem şi vom face în continuare ceea ce am făcut până acum cu pepiniera, adică să asigurăm materia primă pentru echipa Craiovei, să realizăm şi acel proiect de bază sportivă de la Aeroport, cu două terenuri de antrenament, cu hotel de cantonament şi cu toate cele necesare, unde, alături de copii, să se poată, eventual, antrena şi o echipă mare, în lipsa altui loc. Am mai putea, de exemplu, acum că o avem la Primărie pe colega noastră Lia Olguţa Vasilescu, vă spun aşa un plan nu foarte elaborat, să încercăm să facem ceva şi cu stadionul. Ştiţi că stadionul e al municipalităţii, dar pista de atletism e la Minister. Aş putea să o preiau eu şi să facem un stadion de atletism în altă parte şi să facem tribunele la stadion până în iarbă”, a mai declarat Ion Prioteasa.

Am dat în judecată Federaţia Română de Fotbal în ultima zi în care aveam dreptul legal să facem acest lucru. Cerem anularea deciziei de dezafiliere a Universităţii Craiova, pentru că această decizie ne-a afectat şi pe noi, respectiv pe cei de la clubul nostru de copii şi juniori. Pe unde am ajuns, dincolo de problemele cu care se confruntă oamenii, în momentul în care cineva a amintit de situaţia Universităţii Craiova, lumea a sărit în sus. La ţară şi la oraş, problema Universităţii rămâne o problemă deosebit de importantă şi va trebui să facem ceva. Cred că încă mai există o speranţă că putem să întoarcem hotărârea Federaţiei Române
de Fotbal.

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj

Noi, ca şi Consiliu Judeţean, putem să facem şi vom face în continuare ceea ce am făcut până acum cu pepiniera, adică să asigurăm materia primă pentru echipa Craiovei, să realizăm şi acel proiect de bază sportivă de la Aeroport, cu două terenuri de antrenament, cu hotel de cantonament şi cu toate cele necesare, unde, alături de copii, să se poată, eventual, antrena şi o echipă mare, în lipsa altui loc. Am mai putea de exemplu, acum, că o avem la Primărie pe colega noastră Lia Olguţa Vasilescu, vă spun aşa un plan nu foarte elaborat, să încercăm să facem ceva şi cu stadionul.
Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj