vineri, 3 iunie 2011

Ce se întâmplă când te damblageşti

Când e să-ţi ia Dumnezeu minţile cu totul, începi să faci numai lucruri trăznite, de stă lumea în loc şi-şi face cruce cu ambele mâini. După ce ne spunea cu ceva timp în urmă că gaşca portocalie -că numai partid politic nu mai poţi să-i zici PD-L-ului -, are oameni pentru 3-4 guverne, iată că astăzi, prin nominalizarea de către Emil Gîscanul pentru funcţia de ministru al muncii, familiei şi protecţiei sociale a unuia din afara găştii, se dovedeşte -dacă mai era necesar- încă o dată lipsa de oameni calificaţi ai strânsurii portocalii pentru orice domeniu. Pentru că asta e singura concluzie logică care se desprinde dacă stai să-ţi aduci aminte ce personaje au ocupat sau ocupă încă importante demnităţi în ierarhia statului român: TRAIAN BĂSESCU, EMIL BOC, ROBERTA ANASTASE, POGEA, GHEORGHE DOBRE, ADRIEAN VIDEANU, BERCEANU, VIŞAN, HOARĂ, RIDZI, NUŢI UDREA, ŞEITAN, IALOMIŢIANU, BOTIŞ, IGAŞ şi lista poate continua la nesfârşit, nemaifiind necesar a ne aminte şi ce dezastru a produs fiecare în domeniul de care s-a ocupat.
Pentru că ce altceva în afară de "Iartă-l Doamne, că nu ştie ce face" poţi spune despre nominalizarea de către Boc a unuia care nu vorbeşte decât despre Albă ca Zăpada, Pinochio sau alte personaje din poveşti, la şefia Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale? Păi respectivul personaj -care este întradevăr de poveste prin tot ce a făcut până acum- nici până iese la pensie nu va fi în stare să-şi însuşeasca legislaţia atât de stufoasă a domeniului pe care a fost pus să-l coordoneze, darămite s-o îmbunătăţească!
Acum, că răul s-a produs, ce să mai zici? Dumnezeu cu mila, care o putea, om trăi şi om vedea! Că mult nu mai e până. la anul, când va veni şi vremea socotelilor, chiar dacă până atunci vom avea parte în continuare de un circ de prost gust şi fără pâine.

Care vor fi primele averi mari nedeclarate descoperite de noul departament al ANAF?

Am auzit că s-a înfiinţat un departament nou în cadrul ANAF, care să se ocupe de descoperirea averilor mari nedeclarate. Lucru bun, în principiu. Pentru a ne dovedi însă că v-a lucra cu eficienţă şi echidistant politic, eu propun să înceapă verificările cu următoarele cazuri:
1. Din ce surse a strâns Maria Băsescu suma cu care i-a cumpărat lui Traian Băsescu un autoturism marca LOGAN, aşa cum a declarat public acesta? Pentru că din declaraţiile doamnei respective, a devenit casnică după ce a născut.
2. Care sunt sursele reale din care Ioana Băsescu şi-a permis să achiziţioneze celebrul deja penthouse din complexul imobiliar Popoviciu? Dacă ne amintim bine, dumneaei a declarat că va face publice aceste surse de venituri, dar uite că se fac aproape 2 ani de atunci şi nimic, nimic în acest sens.
3. Din ce venituri a achiziţionat şeful ANAF, Sorin Blejnar, vestita sa vilă? Pentru că din declaraţiile de avere rezultă că nu avea banii cu care a achiziţionat respectivul imobil, cam aşa a scris şi difuzat mass-media.
Dacă acest departament va face lumină, pentru început,  măcar în aceste cazuri, vom crede cu adevărat că este de bunăcredinţă şi echidistant politic.
Tare mi-e însă că verificările vor începe cu cei din opoziţie, pentru că se apropie alegerile doar, iar portocaliul nu reuşeşte cu niciun chip încă să treacă de 20% în preferinţele coloristice ale românilor. Iar în cazul celor din opoziţie, chiar dacă în acest moment poate nu au nimic concret în dosarele de prin sertare ale procurorilor "de serviciu", fac pariu încă de pe acum că departamentul respectiv o să declare că sunt suspiciuni şi că verificările încă nu pot fi făcute publice, stil de muncă brevetat deja de "dragaANI". Şi astfel imaginea publică a celor în cauză va fi şifonată deja şi numai dacă se anunţă că există suspiciuni. Să ne amintim doar cum a procedat Băsescu în cazul unor miniştri liberali, declaraţi ulterior nevinovaţi de justiţie.

Băsescu şi actuala Constituţie, conflict perpetuu

Traian Băsescu ne-a anunţat public că vrea o nouă Constituţie. Asta a fost mai demult, ba chiar a mai şi pus de un referendum consultativ în acest sens, pe care l-a cuplat - legal doar în mintea portocalie a celor de la CCR - cu nişte alegeri. Ca orice cetăţean, are dreptul să-şi exprime o opinie în acest sens şi n-am nimic împotrivă.
Numai că alaltăieri, cetăţeanul respectiv a luat-o iar pe arătură şi s-a substituit guvernului, propunându-ne o serie de modificări ale actualei Constituţii. Care să fie aprobate tot printr-un referendum, cuplat cu alegerile locale din 2012, că doar-doar or mai câştiga cîteva procente în plus portocalii în respectivele alegeri. Asta doar dacă, printr-o nouă numărătoare în Parlament gen "marcă înregistrată Roberta Alma Anastase", respectivele modificări  ar fi aprobate de 2 treimi din numărul parlamentarilor români, chestie care în momentul actual ţine de domeniul fantasticului. 
Din toate astea, merită reţinute, în opinia mea, două concluzii:
1. Traian Băsescu a recunoscut oficial că el este şeful guvernului, din moment ce face propuneri legislative în numele acestuia. Chestie total anticonstituţională în momentul de fată.
2. N-ar fi mai simplu ca viitoarea Constituţie să aibă un singur articol, "Statul sunt eu, Traian Băsescu. Pofta ce-am poftit. Acum şi pururea şi-n vecii vecilor, dictator"?

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE - COMITETUL DIRECTOR: Filiala 1 Craiova – USL


02.06.2011


Filiala 1 Craiova – USL

Astazi, 02.06.2011, Filiala 1 Craiova a decis cu unanimitate de voturi sa incheie un protocol de colaborare cu USL la alegerile locale din Municipiul Craiova.
Au fost prezenti si reprezentanti ai filialelor SCMD din cele 5 judete de la vest de Olt, spre a aprecia daca este cazul sa incheie protocoale similare la nivelul localitatilor lor.
Presedintele SCMD a anuntat ca se va incheia un protocol de colaborare cu USL, punctual pe localitati, la nivel central, ceea ce nu exclude posibilitatea incheierii unor protocoale cu alte partide la nivel local, daca interesele SCMD si nationale o cer.
La Craiova, protocolul de colaborare cu USL a fost votat in pofida incercarii de destabilizare a doi dintre strecuratii dlui Oprea in SCMD. Nici macar acestia nu au avut curajul sa voteze impotriva colaborarii cu USL.
Honor et Patria! Vae victis!
PRESEDINTELE SCMD,
Col. (r) dr. Mircea DOGARU
Sursa:SCMD