marți, 5 aprilie 2011

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor – raport pozitiv pentru OUG 1/2011. Rămâne de văzut ce va fi în plen

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor – raport pozitiv pentru OUG 1/2011

Comisia de Apărare din Camera Deputaţilor a dat raport pozitiv, marţi, 5 aprilie, OUG 1/2011 privind recalcularea pensiilor militare. Totodata, au fost adoptate şi două amendamente.
Primul Amendament prevede introducerea unui nou alineat la articolul 4 din OUG 1/2011, potrivit căruia căruia “dacă rezultă în cuantum mai mic, pensia să rămână cea avută în plată înaintea recalculării”, a declarat pentru NewsIn deputatul George Scutaru, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare, preluat de Realitatea.
Al doilea amendament vizeaza modificarea Art 1 alineat 4 din OUG 1, deputaţii dorind să coreleze punctul mediu de pensie atât cu solda de grad, cât şi cu cea de funcţie.
Cele două amendamente au fost propuse de deputatul de la minorităţi Niculae Mircovici şi au fost susţinute de opoziţie, în timp ce reprezentanţii puterii s-au abţinut de la vot, mai puţin Eugen Bădălan, care a votat pentru adoptarea amendamentelor.
Tot marţi, a fost adoptat în comisia de Apărare şi un amendament la Legea 42/2004 privind participarea militarilor la misiuni în străinătate.
http://militar.infomondo.ro/actualitate/comisia-de-aparare-din-camera-deputatilor-raport-pozitiv-pentru-oug-12011.html

http://www.realitatea.net/pensiile-militare-care-dupa-recalculare-au-un-cuantum-mai-mic-raman-neschimbate_821777.html

CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: Propunerile Biroului Operativ al Filialei 1 Craiova pentru protocolul de colaborare cu USL DOLJ

CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE, IN REZERVA SI IN RETRAGERE: Propunerile Biroului Operativ al Filialei 1 Craiov...: "BIROUL OPERATIV AL FILIALEI CRAIOVA În şedinţa din data de 31 martie 2011 a hotărât ca în perioada următoare, până la 01 mai, membrii filia..."

N-ai femei de ajuns în partid? Nu participi la alegeri!

Oare ce s-ar întâmpla dacă s-ar aproba în forma iniţială propunerea legislativă a Sulfinei Barbu prin care ar fi obligatoriu  se propună pentru alegerile parlamentare o cotă candidaţi femei de minim 40% în cazul partidelor politice şi alianţelor politice, minim 50% în cazul alianţelor electorale, iar pentru organizaţiile minorităţilor naţionale minim 20%  şi s-ar constata că nu există suficienţi membri de partid de sex feminin care să-şi dorească aşa ceva? S-ar trece la ameninţări cu excluderea din partid în cazul refuzului de a candida, pentru că altfel partidul nu se poate înscrie în procesul electoral - asta în cazul în care există scriptic numărul de membri de partid femei necesar-? Se va cere unor membri de partid de sex masculin să-şi facă operaţie de sex? Şi de ce doar 40% şi nu 60% să fie cota obligatorie, de exemplu? Ca să nu mai spunem că se introduc prevederi care ar putea fi considerate discriminatorii în privinţa cotelor procentuale pentru reprezentare, fără nici o explicaţie privind stabilirea acestor cote cifrice diferite. 
Astfel de propuneri legislative ne arată cu ce parte a corpului gândesc unii dintre aleşii noştri. Pentru că dacă aşa ceva se va adopta, ar schimba practic Constituţia, care prevede la art. 16 alin (3) egalitatea de şanse  a bărbaţilor şi femeilor pentru ocuparea funcţiilor şi demnităţilor publice şi nu obligativitatea egalizării şanselor. Adică ai dreptul să candidezi, dar nu şi să fii obligat să candidezi.

Ce concepţie sănătoasă!

Ce poti să faci când eşti căzut în cap

Spre deosebire de Emil Boc care după ce a căzut în cap ne-a dat ulterior un gol de zile mari prin buzunare, uite că alţii chiar pot realiza ceva folositor tot din aceeaşi poziţie.

România moca

După 2 ani şi ceva de criză, acum la guvern se sărbătoreşte cu "Imnul iesirii din recesiune". 

"Nemţii şi francezii se mută-n România, Obama şi-a luat casă la noi la Slobozia
Dansaţi acum cu mine, moca, moca moca
Hai să ne simtem bine moca moca moca
Am bani de n-am ce face moca moca moca
Emil Boc se întoarce... primar la Cluj-Napoca

Eu am luat criza-ntre picioare, am călărit-o rău. şi-acuma criza moare 
V-am dat Schengen la tocat ieru, v-am umplut moca cu mâncare frigideru'

Statul îmi oferă gratis tot ce vreau 
Doar cu mâna-ntinsă trebuie să stau
Nu am nicio grijă, nu mă plictisesc
Asta-i ţara moca în care trăiesc

E bine, e viaţă, e extraordinar
Doctoru-ţi bagă el ţie bani în buzunar
Adio şpagă la poliţie, tribunal şi primărie
Toată lumea petrece într-o nebunie

Sa-mplinit visul de aur al românului
Să trăiescă moca pe cheltuiala statului
Spune ce doreşti şi primeşti gratuit
Cine crede ce-am cântat i-un mare tâmpit

Nu mai fi credul, nu mai pune botul
Ei îţi promit moca doar ca să-ţi ia votul
După ce-ai muncit şi te-ai chinuit
Moca-i doar un paradis după ce-ai murit"