marți, 14 august 2012

Procurori băsişti, lupul meu vă aşteaptă în pragul uşii

Domnule preşedinte interimar Crin Antonescu,
De câteva zile, activitatea unor procurori întrege inimaginabilul în ale fărădelegii! Deşi nu au nici o calitate conferită de Legea 3/2000 - coroborată cu Legea 35/2008 - privind sesizarea CCR cu posibile fraude electorale - singurii care au această calitate fiind competitorii electorali, care se sizează BEC, nu CCR! -, Parchetul de pe lângă ÎCCJ se oferă benevol să pună la dispoziţia CCR o serie de documente care să fie avute în vedere atunci când CCR va valida/invalida referendumul din 29.07.2012.
Pe de altă parte, din materialele publicate zilnic de presa scrisă, dar şi cele video difuzate de posturile TV, rezultă că unii procurori terorizează locuitorii şi oficialităţile administraţiei publice locale din unele localităţi, punând fel şi fel de întrebări în legătură cu modul în care s-a organizat şi desfăşurat referendumul, dar mai ales prin faptul că întreabă şi cum au votat respectivii cetăţeni! Aşa ceva este inadmisibil, domnule preşedinte interimar al României, ca să nu mai spun de faptul că nici nu se sinchisesc să respecte procedurile legale stabilite de Codul de procedură penală! Respectivii indivizi au ajuns să bată la porţile oamenilor şi să discute cu ei peste gard în legătură cu faptele pe care le suspicionează că le-au făptuit respectivii cetăţeni atunci când au votat. Nu tu citaţie, nu tu sediu de instituţie, nu tu prezumţie de vinovăţie, nu tu prezenţa apărătorului, adică nici urmă de procedură legală!
Domnule preşedinte interimar, această situaţie trebuie să înceteze de urgenţă. Dumneavoastră aveţi calitatea şi dreptul de o convoca de îndată o şedinţă a CSAŢ, în care să puneţi în discuţie legalitatea acţiunilor lucrătorilor Ministerului Public şi să cereţi ministrului justiţiei - sub autoritatea căruia procurorii îşi desfăşoară activitate, conform art. 132 alin (1) din Constituţia României -. Vă aduc la cunoştinţă - deşi sunt sigur că ştiţi - că Legea 3/2000 prevede la art. 53 - (1) că "art. 53 - (1) Violarea prin orice mijloace a secretului votului de către membrii biroului electoral al secţiei de votare ori de către alte persoane se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani. (2) Tentativa se pedepseşte." Cine îi anchetează pe aceşti indivizi care încearcă să viloeze secretul votului, domnule preşedinte interimar? Ministrul justiţiei ce păzeşte? Chiar dacă este interimar, este totuşi Primul-ministru al României! Luaţi măsurile necesare, domnule preşedinte interimar, fără să vă fie frică de ce va zice Barosso, Reding, ambasadorul SUA sau alt neica-nimeni, care vine să ne dea lecţii de democraţie. Altfel, să nu vă fie cu mirare că respectivii procurori vor fi luaţi cu "fulgi cu tot" de cetăţenii revoltaţi şi nu doar cu "Huo, bă!", cum s-a întâmplat azi în judeţul Olt! Eu abia aştept să-mi bată unul la uşă, să-mi asmut lupul pe el! Şi e dresat bine să-mi apere drepturile şi libertăţile constituţionale, incusiv dreptul la vot şi secretul acestuia!