vineri, 16 decembrie 2011

Antena 3:UMILITĂ! Pensie de un leu, pentru o femeie din Mehedinţi. Venitul îi interzice să beneficieze de ajutor social

În timp ce guvernul şi-a propus şi majoritatea (nehalită) din Parlament i-a aprobat prin bugetul de stat fonduri de protocol imense, o bătrână are pensie de urmaş de doar 1 LEU! Iar sulfamida de la ministerul muncii ne spune că nu ştie nimic de această problemă şi că va verifica! Să zicem că într-adevăr nu ştie nimic cucoana asta ministreasă, dar ăia de sub ea, care au dosarele de pensie şi care emit cupoanele de pensie, nici ăia n-au ştiut că bătrâna respectivă trebuia să primească indemnizaţia socială (fosta pensie minimă) de 350 RON? Periodic se fac statistici cu cuantumurile pensiilor, care apoi se analizează la minister, în vederea stabilirii politicilor în domeniu. Cum se face că nimeni n-a văzut acest caz? Că cealaltă variantă ar fi că datele prezentate în şedinţe nu sunt reale?!
Antena 3:
O femeie din Mehedinţi, în vârstă de 75 de ani, are o pensie de urmaş de numai un leu. Acesta este singurul venit al bătrânei. Pentru a putea să supravieţuiească, Maria Tomescu este ajutată de nepotul ei.
"Am întrebat-o întâmplător ce pensie are şi mi-a spus că un leu. Aşa am aflat, ea nu voia să se vaite la mine. Eu sunt un român convins, dar niciodată nu credeam că se poate întâmpla aşa ceva în România", a spus nepotul femeii, Jean Duncescu, la Antena 3.
În afara pensiei de urmaş, de un leu, bătrâna nu mai are nici un fel de venit. Nepotul său spune că soţul femeii a decedat în urmă cu circa 15 ani, iar băiatul a decedat. Mai are un nepot care vine pe la ea şi o sprijină financiar.
"În plus, pensia o încurcă, pentru că nu poate să beneficieze de ajutoare sociale, pe motiv că are pensie", a mai spus nepotul femeii.
Get Adobe Flash player